רשות המסים "עושה סדר" בעולם האקזיטים: כך תדעו כמה מס לשלם בעת מכירת חברות טכנולוגיה
הרשות פרסמה חוזר שמטרתו לייצר אחידות בחישובי המס בעת מכירת חברת טכנולוגיה, זאת עקב ריבוי עסקאות במסגרתן נגזר תשלום עתידי מביצועי החברה
רשות המסים פרסמה טיוטת חוזר מקצועי להערות הציבור אשר מטרתו להקל על ביצוע עסקאות, בעיקר בתחום ההיי-טק, בהן התמורה אינה ודאית במועד העסקה והיא תיקבע בהתאם לביצועי החברה הנרכשת בשנים הבאות. החוזר פורסם על רקע ריבוי עסקאות מכירת המניות של חברות טכנולוגיה שכוללות במקרים רבים תשלום עתידי הנגזר מביצועי החברה.
- באב"ד: האוצר בדיונים עם חברת ענק להעברת הקניין הרוחני שלה לישראל
- רשות המסים מחדדת את ההנחיות לחישוב המס על מכירת סטארט־אפים
- הפרצה שמעקרת את הטבות המס לחברות ההייטק
חברות נדרשות לדווח על מכירת מניות החברה תוך 30 ימים מביצוע העסקה ולשלם את מס רווח ההון (25% או 30% מסכום רווח ההון). אלא שבמקרים רבים מדובר בזכויות עבור הכנסות שיתקבלו בעתיד ותלויים בהתרחשות אירועים עתידיים או התקיימות תנאים מסוימים, מה שיוצר קושי לאמוד את סכומי התמורה הכולל עבור אותה עסקה. טיוטת החוזר קובעת מוכר המניות יוכל לבקש מרשות המסים לשלם את המס במועדים בהם יקבל את התקבולים בעתיד (כאשר שיעור המס ייקבע על פי מועד העסקה ולא ישתנה אם ישתנו שיעורי המס בינתיים). החוזר לא עוסק במכירת אופציות אלא במכירת מניות בלבד. אופציות בעיקרון (על פי תנאים מסוימים) ממוסות רק בעת מימוש האופציה.
ברשות המסים מציינים גם כי במקרים בהם מועד התשלום האחרון חל שנתיים לאחר ביצוע העסקה תהא נטייה לראות את אותה עסקת מכירה כאילו מדובר בשתי עסקאות - עסקת מכר (של המניות) ועסקת אשראי שניתנה כדי להקל על החברה הרוכשת לעמוד בתשלום על רכישת המניות. על אותו חלק שייחשב כתשלום אשראי ייחשב עבור החברה שמכרה את המניות כהכנסות מימון שימוסו בהתאם (עבור חברות מדובר על אותו שיעור מס אך כשמדובר ביחידים ישנם שיעורי מס שונים).
עד היום בנושא זה הייתה חוסר אחידות ברשות. כך למשל במקרים מסוימים העדיפו אנשים לשלם הכל ובהמשך לאחר שהתנאים הביאו לכך שהתשלום שקיבל היה נמוך יותר רשות המסים נדרשה להשיב מס עם תוספת הצמדה וריבית, ומקרים אחרים שהביאו לתוצאות הפוכות ויצרו חוסר אחידות בין פקידי השומה השונים.