רב בריח לביהמ"ש: "רוצה לרכוש את נגב קרמיקה בירוחם בלי חובות"
נגב קרמיקה בתגובה: "אנו משתפים פעולה באופן מלא עם כל גורם פוטנציאלי שפנה אלינו ובוחן את אפשרותו לקבל את המפעל ללא תמורה, אך בכפוף לקבלת כל ההתחייבויות"
חברת רב בריח מעוניינת לרכוש את מפעל נגב קרמיקה בירוחם ללא חובות, כך עולה ממכתב שהוגש לבית המשפט.
- הנהלת נגב קרמיקה: "לא נגיע לדיון בכנסת, אנו חוששים מאלימות"
- בית הדין לעבודה אישר: מפעל נגב קרמיקה ייסגר, העובדים יפוטרו
- נגב קרמיקה תובעת את המנכ"ל לשעבר: "הוציא כספים במרמה"
לפני כחודש הודיע מנכ"ל קבוצת נגב, אורי גלבוע, על סגירת המפעל בירוחם ופיטורי העובדים. עובדי המפעל קיבלו מכתבי שימוע לקראת פיטורים בצירוף מכתב של המנכ"ל שבו נמסר: "אין למפעל זכות קיום. לכן, אבדה תקוותנו והנהלת החברה קיבלה החלטה קשה לסגור את המפעל".
בקבוצת נגב מועסקים מעל 1,100 עובדים, מתוכם כ-150 במפעל בירוחם והיתר בסניפי נגב הפרושים ברחבי הארץ מנצרת ועד אילת.
מנכ"ל קבוצת נגב הודיע הבוקר לעובדי המפעל בירוחם על הכוונה לסגור אותו. ההסתדרות: "עשו 2-3 פגישות לפני החג, ופתאום, מיד אחרי החג ובערב שבת, הדביקו 120 מכתבים על הדלתות של העובדים שהמפעל נסגר"
בעלי מפעל רב בריח שמואל דורנשטיין, אמר ל"כלכליסט": "פנינו להנהלת נגב לפני שבועיים ולקבל חומרים ולא קיבלנו דבר. לא יעלה על הדעת לרכוש מפעל ולא נסייר בו ועד כה לא סיירנו שום או קיבלנו כל פרט". יש 150 איש בירוחם שאין להם עבודה וזה הדבר הכי כואב".
במכתב, רב בריח כותבת עוד כי "קבוצת רב בריח מבקשת לבחון את האפשרות לרכישת כלל פעילות מפעל חברת נגב קרמיקה בירוחם, על כל הזכויות והנכסים מכל מין וסוג, נקיה מכל חוב ו/או זכות צד ג'".
עוד מציינת החברה כי "רב בריח רואה חשיבות עצומה בהמשך קיומה של פעילות המפעל בירוחם תוך הבטחה תעסוקתית לעובדי המפעל. השילוב בין ניסיון העבר המוצלח של רב בריח ברכישה ושיקום של חברות תעשייתיות יצרניות, מעמדה ויכולותיה המוכחות, ראייתה בעובדי המפעל כנכס מרכזי ומשמעותי בפעילות המפעל ורצונה לייצר עבורם הבטחה תעסוקתית ארוכת טווח, מעניקים לרב בריח יתרונות מובהקים על פני כל גורם אחר".
במכתב אומרים עורכי הדין של רב בריח, "מרשתי זקוקה לקבל בהקדם את כל הנתונים, המידע, המסמכים, והדוחו"ת הנוגעים לפעילות המפעל בירוחם, לקבל גישה לקבלת מידע ונתונים מול הגורמים הרלוונטיים בחברת נגב קרמיקה, וכן לתאם ביקור במפעל בירוחם בהקדם האפשרי, על מנת שניתן יהיה לקדם את תהליך הבדיקות ולבחון את האפשרות לגבש עסקה".
מנגב קרמיקה, בבעלות קרן ויולה קרדיט, נמסר בתגובה: "אנו משתפים פעולה באופן מלא עם כל גורם פוטנציאלי אשר פנה אלינו ובוחן את אפשרותו לקבל את המפעל ללא תמורה, אך בכפוף לקבלת כל ההתחייבויות. עם זאת חשוב לזכור כי לא ניתן יהיה לעשות זאת ללא עזרת משרדי הממשלה ותמיכתם בהעדפת תוצרת הארץ, שלצערנו בוששה להגיע עד היום בכל הנוגע לבקשתנו להעדפת תוצרת כחול לבן בבנייה הממשלתית ובפרויקטים של מחיר למשתכן. כמו כן, במסגרת מאמצינו למציאת רוכש למפעל בירוחם, נפגשנו עם מר דונרשטיין ביום 19.11 והעברנו אליו מידע רלוונטי אודות המפעל. האופציה שהצענו היתה להעביר את המפעל לידי הרוכש ללא כל תמורה, למעט ההתחייבויות שיש בגינו כגון התחייבות לספק המכונות , שכירות וכו'. מהמכתב ששלח מר דורנשטיין להסתדרות ניתן לראות שהוא דורש להעביר לידיו את המפעל ללא התחייבויות לצדדים שלישיים, ולכן הצעתו הלא מחייבת במילא, אינה רלוונטית ונראה שמכתבו אינו אלא ניסיון נוסף של ההסתדרות לייצר יש מאין".