בלעדי לכלכליסט
חשד: האלוביצ'ים ניסו לתאם גרסאות עם ניר חפץ
בצוות החקירה חושדים כי בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ' ניסו לבצע את תיאום הגרסאות עם יועץ התקשורת, וזאת בסמוך לפתיחת החקירה הגלויה בתיק 4000; מקורב לחקירה אמר ל"כלכליסט" כי "היו ניסיונות שיבוש מהסרטים"
- מעצרם של שאול, איריס ואור אלוביץ' וניר חפץ הוארך בחמישה ימים
- "מי שלקח את ניר חפץ לא חיפש ראש יצירתי, אלא קרבה לנתניהו ולליכוד"
- העצורים בתיק 4000: אלוביץ', אשתו ובנו ומקורבי רה"מ - היועץ ניר חפץ והמנכ"ל המושעה שלמה פילבר
ביום חמישי האחרון צוות החקירה המשותף הגיש לבית משפט השלום בתל אביב בקשה להאריך את מעצרם של בני הזוג אלוביץ' ושל חפץ. בין השאר, מה שעמד מאחורי בקשה זו היה ראיות לכאורה על הניסיונות לתיאום גרסאות, לצד חשש שישובשו חלק מפעולות חקירה נוספות שאמורות להתבצע, ובהן חקירת עדים. השופטת רונית פוזננסקי־כץ נעתרה לבקשה והאריכה את מעצרם של חפץ, בני הזוג אלוביץ' ובנם אור עד למחר, יום שני.
כבר בהודעה משותפת שהוציאו רשות ני"ע והמשטרה ביום שלישי האחרון נמסר כי "מחומר הראיות עולה החשד כי כמה חשודים מעורבים פעלו באופן בוטה כדי לשבש הליכי חקירה ולהקשות את מלאכת איסוף הראיות".
אלה לא ניסיונות השיבוש לכאורה היחידים בפרשה. בפתיחת החקירה המקורית בפרשת בזק ביוני 2017, אז רשות ני"ע ניהלה את החקירה לבדה, נתפסו טלפונים ניידים של כמה מהחשודים, שבהם התגלו ניסיונות לשיבוש חקירה. מדובר בחשודים שאול אלוביץ', מנכ"ל yes רון אילון ומנכ"ל משרד התקשורת המושעה שלמה פילבר, שחתם בשבוע שעבר על הסכם עד מדינה. סנגורו של אלוביץ' עו"ד ז'ק חן טען בעבר במהלך דיון בבית המשפט שהמסרונים שנמחקו היו תמונות נכדיו של אלוביץ'.
החשד המרכזי בתיק 4000 הוא כי ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל שוחד מגורמים בבזק, ובהם בעל השליטה אלוביץ' ובני משפחתו. בתמורה, לפי החשד, נתניהו קידם את האינטרסים העסקיים של בזק במשרד התקשורת, בתקופה שבה שימש כשר התקשורת. לכאורה, השוחד שקיבל נתניהו ניתן בצורת סיקור מלטף באתר וואלה שבשליטת אלוביץ'. לפי עדויות והתכתבויות שנתפסו בטלפונים הניידים של חלק מהחשודים, בני משפחת אלוביץ' עמדו בקשר רציף עם נתניהו באמצעות חפץ.
עו"ד ז'ק חן, באת כוחה של איריס אלוביץ' מיכל רוזן־עוזר ועו"ד ירון קוסטליץ המייצג את חפץ אמרו שאינם מתייחסים לחקירה.