ירושלים: פקקים לעוד 5 שנים - החלו העבודות ליצירת כניסה חדשה לעיר
מדובר באחד מפרויקטי התחבורה והבינוי הגדולים שליוו את הבירה, הכולל בניית אלפי יחידות דיור, מלונאות ומסחר בכניסה לעיר לרבות מרכז תחבורתי. חבל ההצלה היה קו הרכבת המהיר בין ירושלים לת"א, אולם פתיחתו נדחתה לספטמבר
- הושק קו הרכבת המהיר בין ירושלים לת"א; זמן הנסיעה יהיה כ-28 דקות
- כך נתקעה הרכבת המהירה לירושלים
- "חכו שנתיים, יהיה שיפור במצב התחבורה"
ביצוע העבודות שם אינו חדש, ולמעשה עיריית ירושלים מתכננת את המהלך כבר שנה ויותר לאחר שהבינו שסגירת כבישים והסתת נתיבי תחבורה עלולים לגרור פקקי תנועה חדשים בכניסה לעיר. כבר בשבוע הראשון של העבודות, העירייה חוסמת לגמרי את התנועה של המכוניות או האוטובוסים בשדרות שז"ר בקטע שבין הצמתים נורדאו ושמואל ברוך (אגריפס). בימים הנותרים, כך מבטיחים שם, חלק מהצמתים ייפתחו מחדש, "אך יתכנו גם הפרעות תנועה מסוימות כחלק מהכנת האזור להסדר המערכתי" שיגיע לאחר מכן. כמה לאחר מכן? העבודות אמורות להמשך חמש שנים במסגרתם בכל פעם שיידרש יחסם רחוב כזה או אחר או שהתנועה תנותב אחרת, למחאות בעלי המכוניות.
מי שהיה אמור להציל את המצב היא רכבת ישראל - זו הבטיחה לשר התחבורה ישראל כץ שבפסח הקרוב - כלומר בעוד כשלושה שבועות - יחל לעבוד קו הרכבת המהיר בין ירושלים לתל אביב. קו זה אמור לחבר בנסיעה מהירה של כ-28 דקות בלבד בין תל אביב לירושלים. הכוונה העיקרית הייתה שהנוסעים שם יוכלו לוותר על הרכב, לנסוע ברכבת מהירה וחשמלית לכניסה לעיר, ואז להמשיך ברכבת הקלה שם למחוץ חפצם. לצערו של משרד התחבורה הרכבת הבטיחה, אך בסוף פברואר היא בישרה בדיווח יבש לבורסה שהפתיחה של הקו תידחה בחצי שנה, כלומר לאזור ספטמבר או תקופת החגים. ועד אז? עשרות כלי הרכב שנכנסים ויוצאים מירושלים מדי יום פשוט יאלצו לסבול בשקט, ולהתפלל שהרכבת תקדים את לוחות הזמנים, אחרת הפקקים בכניסה וביציאה מירושלים רק עלולים למרר להם את החיים.