ציון גבוה לקרנית פלוג ולכלכלת ישראל בכנס של קרן המטבע
בכנס שנערך בבאלי, אינדונזיה, הנגידה היוצאת קיבלה את הציון A - הגבוה ביותר - ממגזין גלובל פייננס, זו השנה החמישית ברציפות. ישראל דורגה במקום ה-23 העולמי מתוך 157 מדינות במדד ההון האנושי הבוחן את הפוטנציאל של האוכלוסייה בהתאם לרמות הבריאות והחינוך
נגידת בנק ישראל היוצאת קרנית פלוג קיבלה היום (שבת) בכנס ה-IMF (קרן המטבע הבינלאומית) בבאלי ממגזין גלובל פייננס את הציון A זו השנה החמישית ברציפות. עוד פורסם בכנס דירוג מדד חדש הבוחן את ההון האנושי של קרן המטבע ממנו עולה כי ישראל נמצאת במקום ה-23 מתוך 157 מדינות.
- ההחלטה האחרונה של פלוג: הריבית נותרה ללא שינוי - 0.1%
- פלוג הגיעה לצומת דווקא בסוף הדרך
- מחובר ומנותק: הנגיד החדש צריך סיבוב במחנה יהודה
עשרה נגידים של בנקים מרכזיים בעולם קיבלו את הציון A, שהוא הגבוה ביותר - בהם, בין היתר, נגיד הבנק המרכזי של אוסטרליה, פיליפ לואו, הנגיד הצ'יליאני, מריו מרסל קולל ונגיד הבנק האירופי המרכזי, מריו דראגי. נגידים שקיבלו את הדירוג A מינוס הם של המדינות ברזיל, בולגריה, קולומביה, גיאורגיה, בריטניה ואורוגוואי.
המדד של קרן המטבע שפורסם אף הוא בכנס ושבו ישראל דורגה כאמור במקום ה-23, בוחן את פוטנציאל ההתפתחות של האוכלוסייה בכל אחת ממדינות העולם בהתאם לרמות הבריאות (שיעורי תמותת ילדים, כמות הילדים הרעבים ותוחלת החיים), והישגים בתחום החינוך (ממוצע שנות לימוד, ממוצע ציונים ואחוז הנשירה מבתי ספר). במקום הראשון דורגה סינגפור, במקום השני דרום קוריאה ובמקום השלישי יפן. לפני ישראל מדורגות בין היתר שוויץ, ניו זילנד וצרפת. ישראל עקפה בדירוג בין היתר את ארה"ב (מקום 24), ספרד (32) וסין (46). סוגרות את הרשימה - דרום סודן וצ'אד.
מלבד הנגידה השתתפו בכנס גם נציגים מטעם משרד האוצר - מנכ"ל המשרד שי באב"ד, החשב הכללי רוני חזקיהו ועובדים נוספים מאגף התקציבים, החשכ"ל והכלכלן הראשי.
יושבת ראש קרן המטבע, כריסטין לגארד, קראה לניו-מולטילטרליזם שיאפשר את חיזוק הקשרים בין המדינות בעידן הכלכלה הדיגיטלית. נשיא הבנק העולמי, מר ג'ים קים, קרא לראשי המדינות להשקיע בהון האנושי וציין כי החדשנות משנה את העולם במהירות ועל הקהילה הבינלאומית לעשות את המאמצים הדרושים כדי שאף מדינה לא תשאר מאחור.