$
מחפשי עבודה

יש גבול: הדברים שאתם לא חייבים לבוס שלכם

הזמינות למיילים וטלפונים אחרי שעות העבודה יכולה להוביל לסטרס ולפגוע בבריאות, בזמן עם המשפחה ואף בזהות; כעובדים, אתם חייבים להציב גבולות ברורים בין החיים האישיים והמקצועיים

שירות כלכליסט 13:5823.12.18
יום העבודה שלכם ארוך מספיק בפני עצמו, והטכנולוגיה אף מאריכה אותו יותר. כשאתם סוף סוף מגיעים הביתה מיום ארוך במשרד, הטלפון שלכם לא מפסיק לצלצל, ובתיבת האימייל שלכם מופיעות הודעות מאנשים שמצפים לתשובה מיידית. בעוד רוב האנשים טוענים שהם מתנתקים מאלה ברגע שהם מגיעים הביתה, מחקר מהזמן האחרון מראה תמונה אחרת. המחקר שנערך ע"י איגוד הפסיכולוגיה האמריקאי מצא שיותר מ-50% מאיתנו בודקים את האימייל מהעבודה גם לפני ואחרי שעות העבודה, במהלך סוף השבוע, ואפילו בזמן שאנחנו חולים. מה שאף גרוע מכך הוא ש-44% מאיתנו בודקים את האימייל אפילו בחופשה.

 

מחקר של אוניברסיטת צפון אילינוי שהתפרסם בקיץ מראה כמה רמת הזמינות הזאת מזיקה. הוא מצא שהציפיה מאנשים להגיב לאימיילים שקשורים לעבודה מחוץ לשעות העבודה מביאה לתגובת סטרס מתמשכת, אותה כינו החוקרים טל-לחץ (Telepressure).

 

כדי לשמור על השפיות, הבריאות וחיי המשפחה חייבים לדעת להציב גבולות בעבודה כדי לשמור על השפיות, הבריאות וחיי המשפחה חייבים לדעת להציב גבולות בעבודה

 

עלינו להציב גבולות ברורים בין חיינו האישיים והמקצועיים. אם לא נעשה זאת, העבודה, הבריאות, וחיינו האישיים יפגעו. באתר TheLadders פרסמו כמה נושאים שנוגעים לכל אחד ואחת, שבכל הנוגע להם חשוב להציב גבולות וללמוד להגיד "לא" לבוס.

 

1. הבריאות שלכם

קשה לדעת בדיוק מתי והיכן לשים גבולות שישמרו על בריאותכם בעבודה, כיוון שהשפעות בריאותיות הן איטיות והדרגתיות. לחץ, אובדן שינה, וישיבה במשך שעות ארוכות בלי התעמלות הם דברים שמצטברים. לפני שתשימו לב תמצאו את עצמכם מעסים את הגב ביד אחת ואת העיניים הטרוטות שלכם באחרת, בזמן שבזווית העין מופיעה כרס שלא הייתה שם קודם. המפתח כאן הוא לא לתת לדברים להפתיע אתכם, וניתן לעשות זאת על ידי שמירה על שגרה בריאה ועקבית. חשבו מה עליכם לעשות כדי להישאר בריאים (הליכות בזמן הפסקת הצהריים, סופי שבוע ללא עבודה, יציאה לחופשות באופן שגרתי, וכו'), התקינו תכנית, והיצמדו אליה בכל מחיר. אם לא תעשו זאת, אתם נותנים לעבודה שלכם לעבור את הגבול.

 

2. המשפחה שלכם

לפעמים קורה שהמשפחה היא זו שמשלמת את המחיר על עבודת היתר שלנו. רבים מאיתנו עושים זאת כי אנחנו רואים את המשרות שלנו כאמצעי לשמירה על המשפחה. יש לנו מחשבות כמו "עליי להרוויח יותר כסף כדי שהילדים שלי יוכלו ללמוד באוניברסיטה". למרות שמחשבות כאלה באות מכוונה טובה, הן עלולות להעיק על המשפחה שלכם עם החסך הגדול מכולם – מחסור בזמן איכות אתכם. כשאדם נמצא על ערש דווי, הוא לא זוכר כמה כסף הוא הרוויח עבור משפחתו, אלא את הזכרונות שיש לו איתה.

 

3. השפיות שלכם

בעוד לכל אחד רמת שפיות התחלתית אחרת, אפילו קמצוץ מתוכה לא שייך למעסיק שלכם. לעתים קורה שהחיים מחוץ לעבודה הם שעוזרים לשמור על השפיות. אם כבר נתתם את מכסת השעות היומית שלכם, אבל הבוס עדיין רוצה עוד, הדבר היעיל ביותר לעשות הוא פשוט לומר לו "לא", וללכת להנות עם חבריכם ותחביביכם. כך תחזרו הביתה רעננים ורגועים. כמובן שאתם יכולים לעבוד שעות נוספות אם אתם רוצים, אבל חשוב להיות מסוגלים לומר לא לבוס כשאתם צריכים את הזמן מחוץ לעבודה.

 

4. הזהות שלכם

למרות שהעבודה היא חלק חשוב מהזהות שלכם, מסוכן לאפשר לראשונה להשתלט על השנייה, ותוכלו לדעת שזה מה שקרה אם כשתשאלו את עצמכם מה חשוב לכם בחיים, התשובה תהיה רק או בעיקר העבודה. שמירה על הזהות מחוץ לעבודה היא יותר מסתם דרך להנות, והיא גם עוזרת לכם להקל לחצים, לצמוח כאדם, ולהימנע משחיקה.

 

5. הקשרים שלכם

בעוד מצופה מכם, ובצדק, להשקיע את המקסימום לטובת המעסיק, אתם בהחלט לא חייבים לו את רשימת הקשרים שפיתחתם במהלך הקריירה. הקשרים שבניתם הם תוצר של עבודה קשה ומאמץ, ולמרות שאולי חלקתם כמה מהם עם החברה שמעסיקה אתכם, הם עדיין שייכים לכם.

 

6. היושרה שלכם

הקרבת היושרה שלכם תגרום לכם לחוות כמויות עצומות של סטרס. ברגע שקלטתם שפעולותיכם ואמונותיכם אינן עולות עוד בקנה אחד, זה הזמן להבהיר למעסיק שאתם לא מוכנים להמשיך באותה הדרך. ואם זו בעיה עבורו, אולי הגיע הזמן שתצאו לדרך חדשה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x