איסלנד ושבדיה: אלה המדינות הטובות ביותר לנשים בעבודה
למרות שירדה בשני מקומות לעומת השנה שעברה למקום ה-21, ישראל עדיין לפני ארה"ב בדירוג הייצוג והרווחה של נשים במקום העבודה של פירמת Pwc
ישראל דורגה במקום ה-21 בדירוג השנתי של פירמת פרייס ווטרהאוס קופר (Pwc) המודד את הייצוג והרווחה של נשים במקום העבודה בקרב 33 המדינות החברות בארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD).
- מהפכה בשמים: וירג׳ין כבר לא מחייבת את הדיילות שלה להתאפר
- "בישראל יש רק 20% נשים בדירקטוריונים ושלוש מנכ"ליות"
- מיעוט בהייטק: מתכנתות מרוויחות 76% מגברים
מדובר על ירידה ממקום 13 ב-2014 וירידה של שני מקומות לעומת השנה שעברה.. לפי הדירוג, נשים בישראל מייצגות רק 23% מחברי הדירקטוריון בחברות. עם זאת, מצבן של הנשים בישראל טוב מאשר ארה"ב, שדורגה המקום ה-23 בלבד, לאחר שנפלה ב-14 מקומות מאז החל הדירוג ב-2000.
במקום הראשון דורגה איסלנד, ואחריה שבדיה וניו זילנד. באופן כללי, מדינות סקנדינביה טובות לנשים וחולשות על 5 מקומות בעשירייה הראשונה.
במקום ה-33 והאחרון דורגה דרום קוריאה. סין והודו לא דורגו מכיוון שאינן חלק מה-OECD, אך אם כן היו משתתפות סין הייתה מדורגת במקום ה-27 מעל יפן, ואילו הודו הייתה מדורגת בתחתית וזאת בשל שיעור השתתפות נמוך של נשים בכוח העבודה.
המדינות המשתפרות ביותר הן לוקסמבורג ופולין. לוקסמבורג עלתה מהמקום ה-23 בשנת 2000 למקום השישי בדירוג הנוכחי, ואילו פולין עלתה מהמקום ה-19 למקום השמיני. לעומת זאת, פורטוגל, אוסטריה וארה"ב הדרדרו עם השנים. פורטוגל ירדה מהמקום החמישי בשנת 2000 למקום ה-16, אוסטריה נפלה מהמקום ה-13 למקום ה-25 וארה"ב כאמור דורגה השנה במקום ה-23 לאחר שב-2000 הייתה במקום התשיעי.
בדו"ח מציינים כי העסקת יותר נשים תעניק דחיפה לכלכלה. כך למשל, העלאת שיעור ההשתתפות של הנשים בקרב כל 33 המדינות שנבדקו תעלה את התמ"ג המצרפי ביותר מ-6 טריליון דולר. "2019 מייצגת שנה נוספת של צעדים לשיפור השוויון המגדרי בעבודה", ציינו מחברי הדו"ח. "אולם, ההתקדמות היא איטית ונשים במדינות ה-OECD עדיין מתמודדות עם אתגרים ואי שוויון במקום העבודה. פער השכר נותר ונשים עדיין אינן מיוצגות מספיק בתפקידים בכירים".
10 המדינות שבהן היחס לעובדות הוא הטוב ביותר
1. איסלנד
2. שבדיה
3. ניו זילנד
4. סלובניה
5. נורבגיה
6. לוקסמבורג
7. דנמרק
8. פולין
9. פינלנד
10. בלגיה