האם תערוכת הרכב בפרנקפורט תתקיים בשנה הבאה?
לראשונה בהיסטוריה של תערוכת הרכב שמתקיימת החל מ-1951, לא השתתפו יצרניות רכב רבות בינהן: פיג'ו, סיטרואן, קיה, פרארי, וולוו וג'יפ. יש מספר סיבות לכך והן מעלות את השאלה האם התערוכה שוב תערך במתכונתה הנוכחית
תערוכת הרכב המתקיימת השבוע בפרנקפורט, נחשבת לאחת מתערוכות הרכב החשובות בעולם ומשמשת את יצרני הרכב להצגת דגמים חדשים מאז 1951, אז נחנכה לראשונה התערוכה שנועדה לאפשר ליצרני הרכב הגרמנים, המתאוששים עדיין ממלחמת העולם להציג את מרכולתם.
- תערוכת הרכב בפרנקפורט: ההנהלה חוששת מוונדליזם
- איך לשווק רכב בעולם נטול נהגים
- מקינזי: ישראל תהפוך לאחד המקומות החמים באוטו־טק העולמי
המכוניות הראשונות שהוצגו בתערוכה אגב היו ב.מ.וו 501 ומרצדס 220. כך, בעוד שבמהלך השנים האחרונות הלך זוהרן של תערוכות הרכב הגדולות והועם, בפרנקפורט המשיכו יצרני הרכב להציג. אך השנה אירע מהפך: פיג'ו, סיטרואן, קיה, פרארי, וולוו, ג'יפ, כולן נעדרות מן התערוכה שמוגדרת בתקשורת הגרמנית כ"קטנה מאי פעם".
הסיבות להידרדרות של תערוכת פרנקפורט אינן שונות מאלה שאיפיינו את שקיעתן של תערוכות הרכב הגדולות האחרות באירופה: היחלשות יצרני הרכב הגדולים, מעבר לדגש על טכנולוגיה, עלייתן של תערוכות כדוגמת CES האמריקאית וגם העובדה שבעידן הדיגיטלי הגעה פיזית אל תערוכת רכב הופכת לאירוע מיותר. ועם זאת, השנה אירעו מספר התרחשויות נוספות שמאיימות להפוך את תערוכת הרכב בפרנקפורט לאחרונה שמתקיימת במתכונת הנוכחית.
ראשית, ערב התערוכה הודיע ברנארד מת'ס, ראש ה VDA, לובי יצרני הרכב הגרמנים על התפטרות. השנים האחרונות נחשבו קשות במיוחד עבור היצרנים הגרמנים, שמאז חשיפת פרשת דיזלגייט ב2015 מתמודדים עם שורה ארוכה של הפסים וקשיי יצור הנובעים ישירות מתקני איכות סביבה מחמירים.
בהיעדר יצרני הרכב הגרמנים, תערוכת פרנקפורט תצטמצם משמעותית. מעבר לכך, התערוכה השנה מהווה מטרה לארגוני איכות סביבה הרואים במכוניות סיבה עיקרית לזיהום אוויר, צפיפות וגודש.
לאחר שבשבועות האחרונים דיווחו הרשויות בפרנקפורט על שורה של איומים בוונדליזם התקיימה בשבת האחרונה הפגנה בת אלפי משתתפים מחוץ לתערוכה. בתחילת השבוע צייץ תומאס ניומן, מנכ"ל אופל לשעבר כי:"התערוכה היא צל עלוב של מה שהיה בעבר". ניומן המשיך וציין כי לדעתו התערוכה תחדל מלהתקיים ב 2021.