בלעדי לכלכליסט
הנאמן של שלום לבייב מבקש לממש את הנכס בסביון שאביו לב לבייב רכש לו
הנכס מוערך בלמעלה מ-10 מיליון שקל והנאמן טוען כי חובות שלום לבייב מסתכמים בכ-700 אלף שקל בלבד; שלום לבייב הוכרז כפושט רגל בשנה שעברה
עליית מדרגה במתח שבין שלום לבייב, בנו של איש העסקים לב לבייב, לבין נאמן לנכסיו, עו"ד ערן קאופמן. ביולי 2019 הוכרז שלום לבייב פושט רגל ומונה לו נאמן. עו"ד קאופמן פנה היום (ב') לבית המשפט המחוזי בבקשה כי בית משפט יאשר לו לממש נכס בסביון בבעלות שלום לבייב ורעייתו המוערך בכ-10 מיליון שקל.
הנאמן ביקש מבית המשפט לאשר לו לפרסם הזמנה להציע הצעות לרכישת זכויותיו של שלום לבייב בנכס בסביון. עוד ביקש הנאמן לקבוע כי הערת האזהרה השלילית אשר נרשמה על זכויות החייב לטובת אביו לב לבייב בטלה כלפי הנאמן.
במסגרת הבקשה טוען הנאמן לנכסי שלום לבייב כי ניסה במשך חודשים רבים לגבש עם החייב ועם בא כוחו של אביו הצעת הסדר אשר תייתר את הצורך בניהול הליכים הנוגעים למימוש בית המגורים של שלום לבייב ומשפחתו, אולם "מאמציו הרבים של הנאמן העלו חרס, שעה שהצעתו הכספית של שלום לבייב לצורך קבלת הפטר היתה נמוכה ביותר. וכול זאת, כאשר חובותיו המאושרים של שלום לבייב עומדים על כ-700 אלף שקל בעוד ששווי בית המגורים שבבעלותו ובבעלות רעייתו נאמד בסך העולה על כ-10.5 מיליון שקל. לפיכך, דומה כי אין מנוס ממימוש זכויות המקרקעין של החייב", טוען הנאמן.
במסגרת הבקשה נטען כי לב לבייב העניק לבנו שלום ורעייתו 10.5 מיליון שקל כמתנה לצורך רכישת הנכס בסביון. "מתנת האב היתה כסף שניתן ולא בית המגורים. הקניית המתנה נגמרה במסירת הכסף לחייב ובת זוגו. שבועיים לאחר רכישת הנכס נרשמה הערת אזהרה שלילית לטובת האב אשר באה למנוע מהחייב ורעייתו עשיית כל עסקה בנכס ללא הסכמת האב".
עוד טוען הנאמן, כי ללב לבייב אין כל תביעה כספית נגד בנו "ואין לו גם זכות בנכס. בנסיבות אלו סירוב למכירת הנכס יסב נזק לנושי החייב".
לאחרונה הגיב שלום לבייב לבית משפט וציין כי חובותיו מוערכים בכ-400 אלף שקל והוא הציע לשלם 300 אלף שקל בהסתמך על גיוס הכספים מצד ג'. "החייב אדם הגון וישר אשר כל העומד מולו יכול להתרשם מאופיו ויושרו באופן מיידי", טען בא כוחו בתגובה שהגיש לבית משפט.
דוברת קבוצת לבייב מסרה: "הנאמן עו"ד ערן קאופמן עושה שימוש ציני באמצעי התקשורת ובבתי המשפט כדי לנסות להפעיל לחץ פסול על מר שלום לבייב באמצעות הגשת בקשות מטעות לבית המשפט, שדינן להידחות. כפי שידוע היטב לנאמן, הנכס נשוא הבקשה נרכש על ידי האב בתנאים ברורים שבנו וכלתו לא יוכלו לעשות בו כל שימוש מלבד הורשתו לילדיהם ובגין התחייבות זו אף נרשמה הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין. הנאמן מנסה לייצר 'מציאות חדשה' שלא היתה ולא נבראה בנסיון להתעשר על חשבון צדדים שלישיים שאינם החייבים תוך שהוא מנסה לרמוס, ללא כל זכות בדין, את זכויותיהם של ילדי בני הזוג. באשר לבקשה שהוגשה על ידי הנאמן הרי שהתנגדות מתאימה תועבר לבית המשפט במועדים שיקבעו על ידו".