"אסון, בכייה לדורות": גל של מחאה נגד האוצר והמורים בשל ביטול הלמידה מרחוק
יותר מ-100 ראשי רשויות פנו לנתניהו בדרישה לחדש את הלמידה מרחוק בבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים; הנהגת ההורים הארצית תוקפת את המורים: "זו לא העת למאבקי שכר. פרנסתכם לא בסכנה"
גל של מחאה ציבורית הולך ומתפתח בשל ביטול הלמידה מרחוק בבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים בעקבות משבר הקורונה. מעל 100 ראשי רשויות מכל הארץ פנו היום (ה') לראש הממשלה בנימין נתניהו בבקשה למנוע את הפסקת הלמידה המקוונת לשני מיליון תלמידים ותלמידות בכל הארץ ומזהירים שהדבר עלול להביא לאסון. הנהגת ההורים הארצית דורשת מהמורים לחדש את הלמידה מרחוק בטענה ש"זו לא העת למאבקי שכר וכבוד. מקור פרנסתכם לא מוטל לרגע בספק".
- ההסכם בין האוצר למורים מתעלם מההורים ומהתלמידים
- הסכם בין האוצר למורים: יחזירו תשעה ימים בחופש הגדול - ולא יחויבו ללמד מרחוק
- משרד האוצר: "אין סיכוי שהמורים יקבלו שכר והילדים יישארו בחופש"
את המכתב יזמו ראש המועצה האזורית דרום השרון, אושרת גני גונן, וראש המועצה האזורית גזר, רותם ידלין. חתומים עליו בין היתר ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, אבל לא חתומים רוב ראשי הערים החזקות, ובין היתר גם יו"ר מרכז השילטון המקומי וראש עיריית מודיעין, חיים ביבס.
אתמול הושג הסכם בין הסתדרות המורים לאומר לפיו המורים יידרשו ללמד בחופש הגדול בתמורה לשבועיים חופש שיש להם עד חופשת הפסח. בתמורה הם לא יחויבו עוד להשתתף בלמידה המקוונת אלא הדבר יהיה וולונטרי. ההחלטה רלוונטית לבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים. המשא ומתן בנושא התיכונים נערך היום.
ראשי הרשויות כותבים ש"אמש התבשרנו ראשי הרשויות, יחד עם אנשי החינוך והציבור כולו, על ההחלטה להפסיק את תהליכי הלמידה המקוונת מרחוק ולהוציא את המורים לחופשה. החלטה זו מונעת משיקולים תקציביים בלבד, שכן איך אפשר להסביר פגיעה חמורה שכזו במעל שני מיליון התלמידים דווקא בשעה קשה זו, כאשר אנו מבקשים להרחיק אותם מהתקהלויות ויציאה מהבית"
לדבריהם, "בימים המלאים בקושי ובחוסר ודאות, קיום שגרה לימודית המותאמת למצב, וקיום קשר בין תלמידים למוריהם הוא קריטי וחיוני. המפגשים האישיים באמצעים הווירטואליים מספקים למאות אלפי הילדים מסגרת, אי של שפיות, ומאפשרים מפגש עם חבריהם. על כך מעידים הורים בכל הארץ שמברכים על הצלחתו וחשיבותו של המהלך". ראשי הרשויות קוראים לראש הממשלה לפעול לחידוש הלמידה המקוונת. לדבריהם, זה "צורך חיוני וצו השעה".
ראש עיריית גבעתיים רן קוניק אמר ש"הפסקת ההוראה מרחוק והקשר האישי שיוצרים המחנכים עם הילדים בגלל שכר תהיה בכייה לדורות". לדבריו, "אנו עדים לשיפור וקפיצת מדרגה בדרכי ההוראה של המורים, בזכות המשבר. שביעות הרצון של ההורים גדולה. ייחלנו שנים לשיפור אסטרטגיות הוראה, והנה מתרחש לנגד עינינו השינוי הדרמטי. חייבים לעודד את המורים להמשיך ולחדש כל הזמן".
הנהגת ההורים הארצית מפנה את הביקורת דווקא אל המורים. בהודעה שפרסמה נאמר ש"זו לא העת למאבקי שכר וכבוד, המשק כולו במצב חירום. רבבות אנשים בכל הארץ נותרו ללא ביטחון תעסוקתי (מרביתם הורים בעצמם), פוטרו והוצאו לחופשה ללא תשלום, וכעת הם ממלאים טפסים לבקשת דמי אבטלה מהביטוח הלאומי. מקור פרנסתכם לא מוטל לרגע בספק, לכן, אנו מצפים שגם אתם תבינו את גודל השעה והאתגר ותתגייסו לטובת התלמידים".
הנהגת ההורים הארצית מסרה כי היא "מצפה מהמורים בעת משבר, להמשיך את הקשר החם שנוצר עם הילדים באמצעות הלמידה מרחוק. אל תמנעו זאת מילדינו". גם שם מציינים ש"מיזם הלמידה מרחוק שהופעל על ידי צוותי החינוך סיפק ומספק פתרון להמשך חינוכם של ילדינו. צוותי חינוך בכל רחבי הארץ פעלו לילות כימים, למדו מטעויות ותקלות תוך כדי תנועה, ובעיקר היו שם עבור התלמידים, בתמיכה ובהנחיה והתגייסו לעשות זאת בהתלהבות, רצון ועניין".
שר החינוך רפי פרץ אמר בתגובה שהסיבה להחלטה היתה ש"חייבים שהמשק יחזור לתפקד באופן מלא ולאורך זמן אחרי שננצח את המגפה". לדבריו, "נכון שהלמידה מרחוק היתה הצלחה, אנחנו שומעים את הטענות המוצדקות נגד ההפסקה, אבל החשיבה הממשלתית היא גם ליום שאחרי. מה יקרה כשננצח את המגפה? יש לנו אחריות לא רק על שכר המורים, ולא רק על רציפות הלימוד של הילדים, המחשבה היא גם על המשק כולו - המשק חייב את מערכת החינוך מתפקדת ביום שאחרי, כדי שאנשים יחזרו באופן מלא לעבודה. ולכן, קיבלנו החלטה שהמורים יצאו עם כל המשק לחופשה, ובזמן חופשת הקיץ ילמדו וייתנו למשק עוד ימים בהם יוכל לתפקד באופן מלא".