"הפגיעה בפעילות הכלכלית במשק תמשיך להיות משמעותית"
נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, לאחר ההחלטה לחתוך את תחזית הצמיחה למינוס 6% ולהשיק תוכנית לרכישת אג"ח חברות בהיקף של 15 מיליארד שקל: "נראה שאנחנו במסלול פסימי יותר מאשר היינו לפני חודש"
נגיד בנק ישראל אמיר ירון ערך היום (ב') מסיבת עיתונאים, לאחר ההחלטה להותיר את הריבית על כנה, בשיעור 0.1% ולהשיק תוכנית לרכישת אג"ח חברות בהיקף של 15 מיליארד שקל. הבנק גם חתך את תחזית הצמיחה של המשק למינוס 6% ב-2020, לעומת 4.5% בתחזית הקודמת. "על פי התחזית המקרו כלכלית המעודכנת של חטיבת המחקר, הפגיעה בפעילות הכלכלית במשק תמשיך להיות משמעותית", אמר הנגיד.
במהלך מסיבת העיתונאים חשף הנגיד כי הציג בפני ראש הממשלה והממשלה אתמול את התוכנית של בנק ישראל לסיוע למשק. לדבריו, "שמנו מעין קופסת קורונה נוספת לפתחו של ראש הממשלה שכוללת שלושה נדבכים. הראשון הוא מעין עירוי - ודאות בנושא הזכאות, הגדלת הלוואות וכו'. הנדבך השני הוא הגדלת ביקושים כמו למשל הגדלת זמינות תחבורה ציבורית, השקעות במלונות סגורים. הנדבך השלישי, מבוסס על דוח הפריון כאשר הכוונה היא להקדים את ביצועם ותכנונם של פרויקטים ל-2020 ו-2021".
בנוגע לשאלה מדוע לא לאשר תקציב דו שנתי השיב הנגיד כי "התחזיות משתנות מחודש לחודש, מאד קשה לדעת איפה נהיה ב-2021, התובנה שישנה היא שאנחנו רוצים לשמור את דרגות החופש, למרות שנראה שאנחנו במסלול פסימי יותר מאיפה שהיינו לפני חודש. עדיין אי הוודאות כה גדולה אנחו רוצים לשמר את דרגות החופש כדי שההחלטות המהותיות יתקבלו ב-2021. אישור התקציב ייתן לממשלה לתקצב טוב יותר את צעדיה"
בנוגע לשאלה כיצד יבחר הבנק אילו אג"ח תאגידיות לרכוש אמר הנגיד כי "המטרה לבחור אג"ח שהוא מעל A מינוס, נייצר תיק כזה, נציג בהמשך עם יותר פרטים על גבי האתר שלנו, זה יייצר מעין סמן, נקודת המיקוד שעל פיה יהיו הרכישות. מה שחשוב להדגיש זה שזה סמן רחב, אין פה רעיון לקנות ספיציפי כזה או אחר. אלא כמיטב יכולתינו את תיק השוק".