התעשייה האווירית תתחזק מטוסים של חברת התעופה הלאומית של בחריין
עסקי השלום: מטוסי Gulf Air שינחתו בבן גוריון יטופלו בידי מכונאי חטיבת התעופה של תע"א. מנכ"ל תע"א בועז לוי: "הסכמי הנורמליזציה יאפשרו לנו להרחיב את השירותים למדינות באזור"
התעשייה האווירית וחברת התעופה הלאומית של בחריין, Gulf Air, חתמו היום (ה') על הסכם אחזקה למטוסי החברה שינחתו בארץ במסגרת קו הטיסות החדש שלה לישראל.
- בזכות האנרגיה הסולארית: החשמל והמים בדובאי יוזלו בכ-30%
- היעד של ראש ממשלת בחריין החדש: פחות תלות בעובדים זרים
- בחריין - בין הראשונות בעולם לקבל את החיסון של פייזר
במסגרת ההסכם תעניק חטיבת תעופה של התע"א למטוסי גולף אייר טיפול לאחר טיסה, אחזקה יומית, הכנה לטיסה (PreFlight) ותמיכה בתקלות חריגות. חטיבת התעופה מספקת שירותים כאלה לכ-75% מחברות התעופה שמגיעות לנמל התעופה בן-גוריון. על ההסכם חתמו בארץ מנכ"ל גולף אייר, קפטיין ואליד אבולחאמיד אל אלאווי, וסמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת תעופה, יוסי מלמד, במסגרת הגעת משלחת אנשי עסקים מבחריין, שאותה הוביל אל אלאווי.
"חתימת ההסכם מהווה פריצת דרך היסטורית למתן שירותי תעופה גם למדינות המפרץ", אמר בועז לוי, מנכ"לה החדש של התעשייה האווירית. "אני מאמין שהסכמי הנורמליזציה עם האמירויות ובחריין, אשר פתחו בפנינו צוהר חדש לעסקאות בעולם התעופה, יאפשרו לנו להרחיב ולהעמיק את השירותים בתחום התעופה גם למדינות נוספות מהאזור".
אל אלאווי אמר כי "אנו גאים להוביל את המשלחת הרשמית הראשונה לכינון היחסים ההיסטוריים של בחריין עם מדינת ישראל, אשר סללה לנו את הדרך לעסקים עם מקבילינו בתחום התעופה, כמו התעשייה האווירית. בחרנו בה בזכות הניסיון והידע הרב שלה בתחום, ושמה שהולך לפניה בתעשייה".
חטיבת התעופה של התע"א שרויה כעת במשבר בגלל מצבה של תעשיית התעופה העולמית בעקבות מגפת הקורונה, ובתשעת החודשים הראשונים של השנה גדלו הפסדיה מ-9 מיליון דולר ב-2019 ל-36 מיליון דולר השנה. בחברה מקווים כי החוזה יוכל להוביל בעתיד את גולף אייר וחברות אחרות מהמפרץ לבצע בישראל גם פעילויות אחזקה מורכבות יותר ואף הסבה של מטוסי נוסעים למטען, שגם הן מתבצעות בידי חטיבת התעופה.