$
דעות

דעה

ההישג של ניסנקורן: שום מבצר עוד לא נפל

ניסנקורן ידע לטרפד כמה ממזימותיו של ראש הממשלה, כמו ועדת בדיקה פרלמנטרית לשופטים. הוא גם הוביל לבחירת שופטים על אפם וחמתם של נציגי נתניהו בוועדה, וקידם את בחירת עמית איסמן לפרקליט המדינה

משה גורלי 07:4130.12.20

פער תדמיתי גדול מתקיים בין הדימוי העוצמתי שמיוחס לשר המשפטים לבין עוצמתו בפועל. במערכת המשפט, בעלי הסמכויות המרכזיים הם היועץ המשפטי, פרקליט המדינה, נשיאת העליון ושופטיו. תפקיד השר מצטמצם לאדמיניסטרציה, תקציבים, השפעה על כמה מינויים והגנה על המערכת. בעידן המצור שהטיל בנימין נתניהו על המערכת, התעצם התפקיד כל כך, עד כדי שעיקר הקרדיט שמקבל בני גנץ ניתן לו בזכות השר שמינה להגן על המבצר, אבי ניסנקורן.

 

אבי ניסנקורן אבי ניסנקורן צילום: תומריקו

 

התאמתו לתפקיד כבר בעת מינויו הגיעה מהתנגדות נתניהו למינויו - ונתניהו ידע למה. ניסנקורן הוא מגן נחוש של המערכת וגם פוליטיקאי מיומן שידע לטרפד כמה ממזימותיו של ראש הממשלה, כמו ועדת בדיקה פרלמנטרית לשופטים וועדה לשינוי מנגנוני המינוי בשירות הציבורי. ניסנקורן גם הוביל לבחירת שופטים על אפם וחמתם של נציגי נתניהו בוועדה, מירי רגב ואסנת מארק, וקידם את בחירת עמית איסמן לפרקליט המדינה בוועדת האיתור שהקים. נתניהו גמל לו בעצירה זמנית של מינויי איסמן ושימי בר־און, מנכ"ל משרד המשפטים, שניסנקורן העביר בנציבות שירות המדינה.

 

נטישת ניסנקורן את גנץ אתמול (ג') מקבילה לנטישת אלקין את נתניהו בשבוע שעבר. שניים מהשועלים החדים ביותר של הפוליטיקה הישראלית מריחים כנראה אופק חדש, כזה שמבשר כנראה את סופם של ה'בוסים' הנוכחיים. השניים חוברים לשחקנים החדשים שעולים למגרש: גדעון סער ורון חולדאי. השאלה היא מי ישמור על המבצר המשפטי בחודשי ממשלת המעבר שיכולים, כך למדנו, להתארך עד אין קץ. האם יהיה זה חילי טרופר, שנתניהו שהעדיף בזמנו על פני ניסנקורן?

 

כך או אחרת, ניסנקורן מסיים את הקדנציה הקצרה שלו עם אחד מגדולי ההישגים שניתן היה לרשום בעידן נתניהו: שום מבצר עוד לא נפל.

x