המדינה הזרימה לתעש יותר מ־2 מיליארד שקל בעשור האחרון
40% מהכסף שהעבירה המדינה לתעש יועדו לתוכנית הבראה של החברה ולתשלום משכורות לעובדים וגמלאות. בתעש טוענים שאינם מכירים את המספרים וכי מדובר במספרים "הזויים"
יותר מ־2 מיליארד שקל - זה הסכום שהעבירה המדינה לתעש בעשור האחרון, כך עולה מנתוני משרד האוצר שהגיעו לידי "כלכליסט". לסכום זה מתווספות ערבויות שלא מומשו בהיקף של 1.78 מיליארד שקל.
40% מהכסף שהעבירה המדינה לתעש יועדו לתוכנית הבראה של החברה ולתשלום משכורות לעובדים
מרכיב נוסף בהזרמת כספי המדינה לתעש - ששיעורו כ־33% מהסכום הכולל - הועבר לצורך תוכנית פרישת עובדים. עם זאת, בתעש אומרים כי הם אינם מכירים בסכום זה. מלבד הזרמות כספים ישירות, באוצר מגלים כי העבירו סיוע כספי לתעש באמצעות ויתור על הכנסות שהחברה אמורה היתה לשלם לאגף היצוא הביטחוני במשרד הביטחון, וכן באמצעות תשלום יתר על ציוד. מדובר בכ־10% מהיקף תמיכת המדינה בחברה בעשור האחרון. בתעש אומרים כי מדובר היה במשא ומתן עסקי לשיפור התעריפים.
כמו כן, המדינה פרעה הלוואות שלקחה תעש בסוף שנות התשעים מבנק הפועלים למימון תוכנית הפרישה. סיוע המדינה למטרה זו הוא כ־20% מהיקפו הכולל של הסיוע לתעש. בתעש טוענים מנגד כי המדינה היא ששלחה את החברה לקבל הלוואה.
מלבד הסיוע הכספי סיפקה המדינה ערבויות לתעש. הערבות הגדולה ביותר שניתנה לחברה - בהיקף של 1.45 מיליארד שקל - יועדה לעסקת ההשבחה של 170 טנקים לצבא טורקיה בשנת 2002. שווי העסקה עמד על 700 מיליון דולר, והיא כללה גם העברת ידע לייצור חלק ממערכות הטנק. בתעש טוענים כי מדובר בערבות דומה לזו שניתנה על ידי המדינה גם במקרים אחרים. כמו כן נתנה המדינה ערבויות של 330 מיליון שקל לעסקאות אחרות.
מתעש נמסר בתגובה לנתונים כי אינם מכירים א המספרים ומדובר במספרים "הזויים": "גורמים אנונימיים מנסים לחבל בתהליך ההבראה וההפרטה של החברה, ומציפים ספינים. הם מפיצים נתונים דמיוניים כדי להכפיש את החברה". יו"ר ארגון עובדי תעש, איציק יהודה, אמר כי "כל מה שחשוב לאותם מקבלי החלטות ופקידי אוצר זה למכור את תעש בפרוטות לאחד מעשירי העם".