$
מדיה

אקוניס על הארכת זיכיון ערוץ 10: "יישמר השוויון והאיזון"

מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי בדיון בוועדת הכלכלה: "אנחנו מרגישים נרדפים, אנחנו היחידים שנחשבים לעבריינים שמפרים את החוק"

מיכל תוסייה כהן 13:3825.11.09

הצעת החוק להארכת זיכיון ערוץ 10 צפויה לעבור שינויים לטובת קשת ורשת, כך עולה מדיון שנערך בוועדת הכלכלה היום (ד') בכנסת. זאת על אף שהחוק עבר השבוע קריאה ראשונה. יו"ר הוועדה, חבר הכנסת אופיר אקוניס הצהיר כי "החוק יאושר כך שיישמר האיזון והשוויון בין הגורמים השונים בשוק הטלוויזיה בארץ ולא תינתן לגורם אחד עדיפות על משנהו".

 

הצהרתו של אקוניס, כי יש לדאוג לשוויון בין ההטבות שניתנות בהצעת החוק לערוץ 10 לבין זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, הגיע על רקע הטענות שהעלו קשת ורשת על אפליה לעומת ערוץ 10.

 

בקשת טענו כי יש לשנות את הצעת החוק כך שתנאיהן יושוו לתנאים של ערוץ 10 "מכוח עקרון השוויון". כנגד הפחתת מחויבות בסוגה עילית בעשרות אחוזים מהמכסה השנתית של ערוץ 10, מבקשות הזכייניות הפחתה באחוזים זהים.

 

כמו כן, בעקבות ההקלה שניתנה לערוץ 10, אישור שלא להפעיל את ’חדשות 10’ מירושלים חוץ משלוחה קטנה בעיר הבירה, מבקשות הזכייניות פיצוי כספי, או אישור להעביר את חברת החדשות של ערוץ 2 מנווה אילן לאזור תל אביב.

 

ברשת מעריכים פיצוי זה מסתכם בסך של כ-8-7 מיליון שקלים. כמו כן, מבקשת קשת הפחתה במחויבות להשקעה בקולנוע, בסכומים דומים להם זכו בערוץ 10. עוד טוענות הזכייניות, כי הובטח להם הפחתה בתמלוגים מ-4% לאחוז אחד בלבד מההכנסות כבר מחודש ינואר 2009. בנוסף הובטח, במסגרת ’ברית המועצות’ (איחוד גופי הרגולציה בטלוויזיה), יבוטלו דמי הזיכיון.

 

יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10. "עובדי ערוץ 10 הפכו להיות שק חבטות של קמפיין ציבורי נגד הערוץ" יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10. "עובדי ערוץ 10 הפכו להיות שק חבטות של קמפיין ציבורי נגד הערוץ" צילום: אלדד רפאלי

 

אקוניס אמר בוועדה כי הוא מבין את הצורך של הזכייניות בשוויון ובסופו של דבר מטרתו היא לדאוג לכך ש"החוק יעבור כך שהתנאים המופעים בו יקוימו על ידי הזכיינים ולא נגרר לסאגה הזו פעם נוספת בעוד שנה או שנתיים אם הזכיינים לא יעמדו במחוייבותיהם על פי חוק.

 

מנכ"ל ערוץ 10: "אנחנו היחידים שנחשבים לעבריינים"

 

שר התקשורת, משה כחלון אמר מנגד כי "אני עדיין חושב שהצעת החוק מידתית". עם זאת גם הוא הצהיר כי "המשרד פתוח לשמוע הערות והשגות ואנחנו עדיין פתוחים לקבל שינויים".

 

לאור הסערת רוחות שהתעוררה בוועדה בעקבות ההתנגדויות להצעת החוק והטענות כי ערוץ 10 זוכה לתנאים מועדפים על חשבונן של הזכייניות, יוסי ורשבסקי, מנכ"ל ערוץ 10, אמר בהתרגשות כי "אנחנו מרגישים נרדפים, אנחנו היחידים שנחשבים לעבריינים שמפרים את החוק. יושבים כאן עובדי ערוץ 10 שבמשך השנים הפכו להיות שק חבטות של קמפיין ציבורי נגד הערוץ. ערוץ 2 עבד שנים כמונופול, יצרו מותג וראוי שימשיכו להרוויח כסף, אך אין כאן עניין של גזרה שווה. בשנת 2008 עמדנו במחויבות של סוגה עילית".

 

כמו כן דרש ורשבסקי, בהמשך למכתב ששלח לפני יומיים ליו"ר מועצת הרשות השנייה, נורית דאבוש, כי דו"ח הרשות השנייה לשנת 2008 יפורסם לאלתר, זאת לאור העובדה שפרסום הדו"ח מתעכב כמעט בשנה, כדי להוכיח שהוא עמד בהתחייבויותיו לסוגה עילית".

 

עוד אמר מנכ"ל הערוץ, כי "בעלי המניות לאודר, מילצ'ן ומימן הזרימו לערוץ מאות מיליוני שקלים, למרות שהם חוטפים השמצות כאילו הם חייבים כסף. זה לא מגיע להם, הם מעולם לא התערבו לי בתכנים ויש אינטגריטי מוחלט".

  

מנכ"ל הרשות השנייה, מנשה סמירה אמר בתגובה כי "בעניין הדו"ח, הוא הונח באוגוסט השנה ויש לאשר אותו במועצה וזה תהליך שלוקח זמן. מה שנכון הוא שאכן ערוץ 10 עמד במחויבויותיו של 50 מיליון שקל השקעה בסוגה עילית. 7 שנים קודם לכן הוא לא הצליח להגיע לשם. ערוץ 2 נדרש להשקיע כ-180 מיליון שקל, שתי הזכייניות יחד והם לא עמדו בזה בשלוש השנים האחרונות. לגבי הקולנוע, ערוץ 10 השקיע עד היום אפס שקלים ולכן הצטבר חוב שישולם ושעומד על 20 מיליון שקל, ואם נכלול את 2009, 2010 ו-2011, נגיע ל-32 מיליון שקל".

 

על פי הצעת החוק, ערוץ 10 צריך להשקיע בסוגה העילית 39.4 מיליון שקל בשנה הקרובה, 43 מיליון שקל בשנה שלאחר מכן ו-56.7 מיליון שקל בשנה השלישית, שבה הסכום שקבוע בכללים כיום. בנוסף על ערוץ 10 להפקיד ערבות של 20 מיליון שקל כדי להבטיח את עמידתו בהתחייבויות להשקעה בקולנוע שעומדות על 26 מיליון שקלים.

הדיון הבא על ערוץ 10 נקבע ליום חמישי הבא.

 

עבר בקריאה טרומית

 

בתוך כל הצעת החוק הפרטית של חברי הכנסת כרמל שאמה ונחמן שי להארכת זיכיונו של ערוץ 10 עד שנת 2012 עברה בקריאה טרומית בכנסת. זאת, לאחר שההצבעה על הצעת החוק נדחתה שלוש פעמים. פעם אחת כי "ישראל ביתנו" הטילו וטו, פעם שני חברי הכנסת היו בחו"ל ופעם שלישית כתוצאה מסכסוכים קואליציוניים.

 

על פי הצעת החוק, תוגדר תקופת הזיכיון של הזכיין המשדר בערוץ השלישי כעשר שנים במקום שמונה שנים. לפיכך, תסתיים תקופת זיכיון ישראל 10 בינואר 2012 במקום בינואר 2010. במהלך התקופה הנוספת יחולו על הערוץ כל תנאי הזיכיון כפי שחלו עד עתה.

 

חבר הכנסת כרמל שאמה אמר בתגובה: "מדובר בבשורה חיובית לצופי הטלוויזיה בפרט ולשוק התקשורת בכלל, ללא אישור הצעת החוק היינו מדרדרים למצב אבסורדי בו מדינת היי-טק השולחת לוויינים לחלל מותירה את אזרחיה עם ערוץ מסחרי בודד ללא תחרות וללא אפשרות בחירה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x