ועדת הכלכלה הכריעה: ערוץ 10 חייב לשלם את החובות עד סוף השנה
ברוב של 8 ח"כים מול חמישה הצביעו חברי ועדת הכלכלה נגד פריסת החובות של זכייניות הטלוויזיה רשת, קשת וערוץ 10. קודם לכן פנה אליהם מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי: "אני פונה ללב שלכם, דחו את מועד התשלום בשנה"
עתידו של ערוץ 10 הגיע היום לנקודת הכרעה. ועדת הכלכלה של הכנסת החליטה לדחות את בקשתה של ח"כ נינו אבסדזה, שהציעה לדחות את החזר החובות של זכייניות הטלוויזיה ובתוכן זכיינית ערוץ 10 בשנה. בעד ההצעה של אבסדזה הצביעו ארבעה חברי הכנסת עמיר פרץ, נחמן שי, יוליה שמאלוב ברקוביץ, יואל חסון ונינו אבסדזה. נגד ההחלטה הצביעו 8 חברי כנסת - ישראל אייכלר, יצחק וקנין, דוד אזולאי, אלכס מילר, רוברט אילטוב, זאב אלקין, אופיר אקוניס והיו"ר כרמל שאמה-הכהן.
שאמה-הכהן אמר אחרי ההצבעה: "תם ולא נשלם. אני באופן אישי מגויס כיו"ר ועדת הכלכלה לחפש פתרון שיאפשר לגבש סביבו הסכמה לצלוח את התקופה הפיננסית הקשה. גם בשביל צופי הטלוויזיה, פרנסת העובדים ומפת התקשורת".
נציגי סיעת קדימה הגישו בקשה לקיום הצבעה חוזרת (רביזיה) בנושא דחיית מועד תשלום החובות של ערוץ 10. לדברי ח"כ נחמן שי, "המחטף המכוער של הקואליציה מגשים את חזונו של ראש הממשלה - תקשורת צייתנית ואוהדת. מחיקתו של ערוץ 10 ממפת התקשורת היא יום שחור לדמוקרטיה הישראלית". ח"כ יואל חסון אמר כי "הצבעה חדשה יכולה להחזיר את השכל הישר לחברי הקואליציה על מנת שיחזרו בהם ממהלך אנטי דמוקרטי שבסופו של דבר אם יעבור יהווה תקדים חמור של התערבות שלטונית הגובלת בשחיתות".
מדובר במכה קשה לערוץ 10, שהיקף חובותיו עומד על 60 מיליון שקל, ויצטרך לגייס עשרות מיליוני שקלים עד סוף השנה כדי להחזיר את החובות.
מנשה סמירה מנכ"ל הרשות השנייה אמר בתום הדיון כי, "העניין הוא לא סגירת ערוץ 10. חשוב שיימצא פתרון, עוד לא נאמרה המילה האחרונה. חבל שהסיטו את הדיון לפסים פוליטיים. בסך הכל מדובר בחובות בסדר גודל של 90 מיליון שקל בגין דמי זיכיון ותמלוגים למדינה ולא מדובר בחובות שלהם על תוכן, כלומר לצופים".
במקביל ח"כ נינו אבסדזה (קדימה) הגישה אתמול הצעת חוק פרטית המבקשת לדחות את חובות הזכייניות בשנה.
ורשבסקי: "אני פונה ללב שלכם"
רגע לפני ההצבעה אמר יוסי ורשבסקי, מנכ"ל ערוץ 10, לחברי הוועדה, "אני פונה ללב שלכם, אני מבקש לדחות את מועד התשלום בשנה. אני מדגיש שאנחנו לא מבקשים מחיקת חובות אלא רק דחייה בתשלום".
יו"ר ועדת הכלכלה כרמל שאמה אמר בפתח הדיון, "ועדת הכלכלה לא נדרשת להצביע על סגירת ערוץ 10 אלא רק על דחיית החובות. חשוב לזכור שבעלי המניות של ערוץ 10 הם אנשים עמידים שבאפשרותם להעביר את הכסף. מעבר לכך יש עדיין חודשיים עד לתשלום החובות ועד אז אפשר למצוא פתרונות מצד הכנסת, הרגולציה, בעלי המניות ומשקיעים חדשים בערוץ. אין לייחס משמעויות דרמטיות כדי להסיט את הדיון מהעניין המהותי ובטח שלא מניעים פוליטים הקשורים לפיטורים של כתבים בחברת החדשות".
שאמה הוסיף, "אנחנו לא מתנגדים לערוץ 10, הימין לא רודף את ערוץ 10 אלו דברים שלא תורמים לערוץ. אנו דנים בהצעת חוק הפצת שידורים באמצעות תחנות שידור ספרתיות. הוועדה, לפנים משורת הדין מבחינת התקנון, הסכימה לדון במסגרת החוק בבקשות של ערוץ 10 וקשת שאינן מן המניין. באנו לשמוע ולהשמיע. אחר כך ההחלטה תתקבל כמו שהיא מתקבלת בכנסת".
תוצאות ההצבעה התקבלו בעקבות משמעת סיעתית שהוטלה על חברי הליכוד בוועדה נגד דחיית החזרי התמלוגים של ערוץ 10. גם על חברי ישראל ביתנו הוטלה משמעת סיעתית להתנגד לדחיית החובות של ערוץ 10. בוועדת הכלכלה ישנם 10 חברים, מתוכם 2 מסיעת ישראל ביתנו ו-2 מהליכוד.
"בכירי השלטון חברו כדי לסתום את הפה לחברת החדשות של ערוץ 10 ולהביא לסגירתה. יש כאן רדיפה ונקמנות כלפי הערוץ", כך אמר הבוקר ראודור בנזימן, המנכ"ל לשעבר של חברת החדשות של ערוץ 10, בראיון לגלי צה"ל. לדבריו, "המצב הכלכלי של הערוץ הוא בכי רע, אין על זה ויכוח. שוק הטלוויזיה בארץ מוכיח שתנאי הזיכיון לא מתאימים לתנאי הכלכלה בשוק הטלוויזיה. גם הזכיינית הכי מצליחה במונחי רייטינג בחצי הכדור המערבי מפסידה כסף". עוד הוסיף בנזימן, "פירעון החוב היה צמוד להחלטה לעבור לשידורים ברישיון וזה נדחה, ולכן אין סיבה שלא לדחות את פירעון החוב".
מאז חודש אוגוסט האחרון לא הזרימו בעלי המניות של ערוץ 10, רון לאודר ויוסי מימן, כספים לערוץ. עובדה שהעמיקה עוד את המשבר שבו הוא מצוי.