יוזמי מחאת הקוטג' נגד שטראוס: "הורידו מחירים או שנחרים אתכם"
במכתב שנשלח למנכ"ל שטראוס נכתב: "אזרחי ישראל משלמים מחיר שערורייתי על מוצריכם בעוד בחו"ל אותו מוצר נמכר במחיר זול משמעותית". שטראוס: "הכל יותר יקר בישראל - גם הדלק והמים". ועדת הכלכלה זימנה את מנהלי שטראוס לדיון דחוף. שאמה הכהן: "האם מדינת ישראל היא מדינת היהודים או מדינת הפראיירים?".
במכתב נטען, כי "נדמה שחברתכם מנצלת את כוחה הריכוזי והמונופוליסטי
המוחים חותמים את מכתבם בדרישה מיידית להורדת מחירים קבועה בהתאם למחירים הנהוגים בעולם. "במידה ודרישות המאבק לא ייענו, נקרא לציבור להחרים חלק ממוצרי החברה מה-1 במרץ למשך חודש ימים. חרם צרכנים הינו כלי דמוקרטי העומד לרשות הצרכן, כל עוד רשויות המדינה אינן מבצעת את המוטל עליהן להגן על כיסו של הציבור. הצרכן הישראלי, שגילה את כוחו האדיר, מוכיח נכונות לעמוד על שלו ובמידת הצורך הוא לא יהסס להשיב מלחמה כלכלית אל מול החברות שמזלזלות בו ובצרכיו".
יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ כרמל שאמה הכהן, יזמן דיון דחוף בנושא פערי מחירי המזון. לדברי שאמה "אזמן את הנהלת שטראוס לועדת כלכלה כדי לבדוק מה קורה למוצרים שלהם בדרך לארה"ב שחותך את מחירם בעשרות אחוזים. פערי מחירים של עד 200 אחוז לרעת הצרכן הישראלי על מוצרים מקומיים ביחס למחירם עשר שעות טיסה מכאן, מעוררים את השאלה האם מדינת ישראל היא מדינת היהודים או מדינת הפראיירים?".
איציק אלרוב אמר עוד, כי "אנו קוראים לחברת שטראוס לגלות אחריות וסולידריות חברתית, לצד המחשבה על רווחי החברה, ולהורות על הורדת מחירים לאלתר. הציבור בישראל מואס במניפולציות ותשובות יחצ"נים מלוקקות. המאבק ממשיך ומתעצם מיום ליום, עד שהציבור יקבל את המוצרים במחירים שפויים. היזהרו מכוחו של הצרכן".
זו לא הפעם הראשונה שקוראים להחרמת שטראוס – אנשי תנועת "ישראל יקרה לנו" אף קיימו שורה של הפגנות מול הבתים של בכירי שטראוס ואיימו בחרם על החברה, כאשר ארגוני הסטודנטים כבר הכריזו עליה חרם רשמי. עם זאת, תוצאות החרמות האלה לא כל כך ניכרו בשטח – וההצלחה הגדולה של תנועות המחאה להורדת יוקר המחיה היתה בינתים רק החרם על הקוטג', והחרם על תנובה שבא בעקבותיו.
הדוגמה של המוחים לפערים היתה צילום שהעלה לפייסבוק גולש בשם יואב רוקח, שצילם חטיפי פסק זמן נמכרים ברשת שופ רייט בניו ג'רסי ב-69 סנט בלבד – לעומת 6.29 שקל באתר האינטרנט של מגה. על מקרה זה טענו בשטראוס כי "מחיר המוצר של שטראוס לקמעונאי הוא 3.5 שקל לפני הנחות נוספות הניתנות בהתאם להיקפי הרכישות מהחברה. המחיר לצרכן נקבע על ידי הקמעונאי בלבד".
עוד מסרו בשטראוס כי "בעקבות המחאה, חברת שטראוס ביצעה הוזלות קבועות של כ-10% בממוצע בלמעלה מ-50 מוצרים מרכזיים כולל מוצרי חלב, שוקולד פרה, קפה טורקי, חומוס אחלה ועוד. מדובר בהוזלה קבועה, לא אקט שיווקי, לא הנחות חד פעמיות ולא מבצעים, אלא במחירי מחירון מוזלים וקבועים. זאת ועוד, החברה קלטה ביוזמתה את עובדי כוח האדם שעבדו אצלה הרבה לפני השביתה שנערכה לאחרונה, קיצצה בשכר ההנהלה והבכירים והטיבה את תנאי עובדיה, כי צדק חברתי אינו מתבטא רק בהורדת מחירים, אלא בדאגה לקיומה של החברה המפרנסת עשרות אלפי עובדים ברחבי הארץ. החברה תמשיך להיות קשובה לצרכניה".
עוד נמסר משטראוס, "החטיפים שנמכרים בניו ג'רזי נמכרים במחיר מבצע עליו החליטו הקמעונאיים המקומיים, ואינם מאפיינים את המחירים לצרכן במהלך השנה. בדומה, ניתן למצוא גם בישראל גם בארץ חטיפים במחיר של 2 שקל. זו החלטה של הקמעונאי, לא של שטראוס".
התייחסות נרחבת יותר מסרה שטראוס בעמוד הפייסבוק שלה, שם טענה כי לא רק הפסק זמן יקר יותר בישראל. לדברי שטראוס בעמוד: "מדינות רבות זולות יותר מישראל. כאן – הדלק יקר, הדיור יקר יותר, הנסיעות יקרות יותר, המיסוי גבוה הרבה יותר יותר, עלויות היצור לתעשיה גבוהות יותר, מחיר המים מתיקר מדי שנה בעשרות אחוזים וההיטלים המוניציפלים גבוהים הרבה יותר מאלו הנהוגים בעולם. הדבר משפיע ישירות גם על מחירי מוצרי המזון בעולם הזולים יותר מישראל".