בלעדי לכלכליסט
קרביץ בדרך לקניונים שאופיס דיפו נטשה
רשת הציוד המשרדי תפתח חנויות ב־4 קניונים של עזריאלי ומליסרון, שאופיס דיפו יצאה מהם
רשת קרביץ מנצלת את היציאה של אופיס דיפו מחלק מקניוני עזריאלי ונכנסת במקומה לכמה מהקניונים בקבוצה. ל"כלכליסט" נודע כי קרביץ פותחת חנויות בקניון איילון, בקניון חולון ובקניון קריית אתא, שהרשת המתחרה סגרה את חנויותיה בהם. במקביל תגדיל קרביץ את שטח החנות שהיא מפעילה בקניון מלחה בירושלים (שגם ממנו יצאה אופיס דיפו) מ־90 מ"ר ל־200 מ"ר.
- אבי מלכה מחפש שותף למימון רכישת אופיס דיפו
- "אנחנו בודקים כל חנות בפינצטה"
- קרביץ ומייסדי רשת מחסני חשמל רוצים לרכוש את אופיס דיפו
קרביץ מנסה למלא את הוואקום שהותירה אחריה אופיס דיפו בקניונים שעזבה, אך לא צפויה להיכנס לשטחים שפעלו בהם חנויות אופיס דיפו. הסיבה לכך היא שאופיס דיפו נוהגת לפעול על שטחי ענק, ואילו קרביץ מסתפקת בשטחים קטנים יותר של כ־100 מ"ר בממוצע. "אנחנו לא מאמינים בחנויות של 1,000 מ"ר, ולכן אנחנו לא פותחים חנויות בדיוק באותם שטחים שאופיס דיפו פעלה בהם, אלא בשטחים אחרים", אומר מנכ"ל קרביץ מנשה זילכה.
בימים האחרונים פתחה קרביץ חנות של 120 מ"ר בקניון איילון ב־650 אלף שקל. בקניון קריית אתא ובקניון חולון עדיין מנהלים הצדדים מו"מ על המיקום הסופי של הסניפים ועל תנאי הסחר.
לדברי זילכה, "בקניונים שאנחנו נכנסים אליהם היתה בעבר תפוסה מלאה, אבל אחרי שאופיס דיפו יצאה מהם, הנושא הפך כדאי גם לנו וגם לקניון. יש הצדקה כלכלית למכירת מכשירי כתיבה בכל קניון, וכך נוצרה הזדמנות בקניונים שאנחנו נכנסים אליהם".
קרביץ נכנסה במקום אופיס דיפו גם לחלק מהקניונים שבבעלות מליסרון. כך למשל, היא פתחה חנות של 120 מ"ר בקניון בילו סנטר, שממנו יצאה אופיס דיפו. באותו אופן, צפויה קרביץ להגדיל את החנות שלה בקריון בחיפה, לאחר שאופיס דיפו סגרה בו את פעילותה.
בשבועות האחרונים נסגרו שמונה סניפים של אופיס דיפו, בעזריאלי בחולון, בגבעתיים, בקניון איילון, בקניון הנגב, במודיעין, במלחה, בקריית אתא ובעכו. כפי שפורסם ב"כלכליסט", על שטח אופיס דיפו בקניון מלחה בירושלים תיפתח חנות של מותג האופנה הבינלאומי פוראבר 21.
בתוך כך, קרביץ נערכת לחזרה לבית הספר, ותפתח 50 דוכני מכירה בקניונים על שטח של 70–350 מ"ר ובהשקעה של 50–200 אלף שקל, בהתאם לגודל הדוכן. ענף מכשירי הכתיבה מגלגל מחזור שנתי של כ־800 מיליון שקל. חלק גדול מהפדיון (כ־250 מיליון שקל) מגיע בחודשי החזרה לבית הספר, יולי־אוגוסט. מתחילת השנה העלו הספקים הפועלים בענף את מחירי המוצרים לקמעונאים ב־10%–12% בשל עליית המע"מ והתייקרות החשמל, הארנונה ושכר העבודה. בשל התחרות הרבה, רוב הרשתות ספגו את העלייה והעלו את המחיר לצרכן של מוצרי החזרה לבית ספר ב־3% בלבד.