על רקע המאבק בין בעלי המניות: יוסי מימן חוזר לכהן כיו"ר ערוץ 10
ארנון מילצ'ן מסרב לחתום על בקשת ערוץ 10 לרישיון קבע, מאחר שלטענתו הערוץ מנוהל ע"י אנשי לאודר. לאור זאת מפנה נציגו של לאודר, אבי בלשניקוב, את תפקיד היו"ר
- מילצ'ן מסרב לחתום על הבקשה לקבלת רישיון של ערוץ 10
- קנסות של 1.5 מיליון שקל לערוץ 2 ו-10: שידרו פרסומת מוסווית בניגוד לחוק
- הרשות השנייה תגבש עם ערוץ 10 ו-2 קוד למניעת הופעת עברייני מין בריאליטי
מימן הוא בעל המניות העיקרי בערוץ 10 (46%), אך בשנתיים האחרונות הפסיק את השקעתו בו על רקע הקשיים אליהם נקלעו עסקיו הציבוריים.
הרקע לשינוי בתפקיד היו"ר הוא המאבק המתנהל בין שני בעלי המניות האחרים בערוץ - רון לאודר (30%) וארנון מילצ'ן (24%). לאודר הוא כיום המשקיע הפעיל היחיד בערוץ והעביר אליו 130 מיליון שקל בשנה האחרונה. ואולם מילצ'ן טוען כי לא ייתכן שאנשיו של לאודר, בלשניקוב ויו"ר ועדת הכספים של הערוץ, מיכל גרייבסקי, ינהלו אותו בפועל כאשר הוא מחזיק רק ב-30% מהמניות.
כפי שנחשף היום ב"כלכליסט", מילצ'ן מסרב לחתום על מכתב בקשה של ערוץ 10 לקבלת הרישיון הקבוע מתחילת 2015. מקורבים לערוץ 10 הביעו חשש כי אי-הגשת הבקשה תקשה על מציאת משקיע ותביא בסופו של דבר לסגירת הערוץ. כעת נראה כי בערוץ 10 מתמודדים עם טענותיו של מילצ'ן ומנסים לשכנע אותו לחתום על בקשת הרישיון באמצעות החלפת היו"ר והחזרתו של מימן לתפקיד.
מילצ'ן טוען עוד כי לפי החוק, היכולת לכוון את פעילות ערוץ 10 חייבת להיות בידי מי שהוא אזרח ישראלי ותושב הארץ, ולכן לא יכול להיות שאנשיו של לאודר, שחי בחו"ל, יעמדו בראש הערוץ. גורמים המקורבים לערוץ 10 טענו כי מאחורי הסכסוך עומד סירובו של מילצ'ן לדלל את מניותיו אף שכבר ארבע שנים אינו משקיע כסף בערוץ.
תקופת הזיכיון של ערוץ 10 מסתיימת בסוף 2014, והחל מ-2015 אמור הערוץ לקבל רישיון קבוע. עבור ערוץ 10, קבלת הרישיון משמעותית, מאחר שהיא עשויה לסייע במשיכת משקיעים.
כדי לקבל את הרישיון מתחילת 2015, על ערוץ 10 להגיש בקשה עד ינואר 2014 לרשות השנייה. אלא שבלי חתימת שלושת בעלי המניות לא ניתן יהיה להגיש את הבקשה.