אגודת העיתונאים: לפתוח בחקירת משטרה נגד הנהלת רשות השידור
במכתב חריף למפכ"ל המשטרה מאשים מנכ"ל אגודת העיתונאי יוסי בר-מוחא את מנכ"ל רשות השידור יוני בן מנחם ועוזרו הבכיר זליג רבינוביץ' "בהתנהגות מושחתת הגובלת בפלילים". רשות השידור: "תוכן המכתב משתלח וחסר בסיס"
מנכ"ל אגודת העיתונאים בתל אביב יוסי בר-מוחא קורא למפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו לפתוח בחקירת משטרה מיידית נגד מנכ"ל רשות השידור יוני בן מנחם ועוזרו הבכיר זליג רבינוביץ'.
- חברי מליאת רשות השידור לארדן: "להדיח את מנכ"ל הרשות"
- ניסיון לפוטש ברשות השידור: היו"ר אמיר גילת מנסה להדיח את המנכ"ל יוני בן מנחם
- התפטרות קולקטיבית: חמישה מחברי מליאת רשות השידור התפטרו מתפקידם
במכתב חריף שנשלח לדנינו, למבקר המדינה יוסף שפירא ולמשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד אבי ליכט, כותב בר-מוחא כי "לאחר שורה ארוכה של בדיקות וחקירות שערכתי בעניין תפקוד הנהלת רשות השידור ובעיקר תפקודם של המנכ"ל ועוזרו הבכיר, אני מוצא לנכון להפנות את תשומת לבכם לממצאים המטרידים הגובלים למיטב הבנתי, בשורה של עבירות פליליות ובהן מרמה והפרת אמונים".
לדברי בר-מוחא, "מעל לשנתיים פועלים בן מנחם ורבינוביץ' ברשות השידור כאילו מדובר בחנות המכולת הפרטית שלהם, תוך שהם ממנים מקורבים אם באמצעות מכרזים תפורים מראש ואם באמצעות מינויים באופן ישיר, בלא מכרז. יחסים של תן (נאמנות אישית) וקח (צ'ופרים) למקורבים ועושי דברם".
"בן מנחם דאג לשכר של 26 אלף שקל לרבינוביץ'"
בר-מוחא מונה רשימה ארוכה של האשמות המייצגות לדבריו "התנהלות מושחתת הגובלת בפלילים" מצד בן מנחם ועוזרו רבינוביץ' שמתואר "כמוציא ומביא ברשות השידור, שעל פיו יישק דבר".
בר-מוחא טוען כי בן מנחם מינה את רבינוביץ' לדרגת מנהל מחלקה ללא מכרז, ואחר כך למשרת אמון נחשקת של יועץ בכיר למנכ"ל בניגוד למנהל התקין ולאור החברות הטובה בין השניים. "בן מנחם דואג לוודא כי רבינוביץ' קיבל שכר של 26,339 שקל!", מוסיף בר-מוחא.
בנוסף מתאר בר-מוחא את התנהלותם של בן מנחם ורבינוביץ' בנושא בניית אולפן HD ברשות השידור. בר-מוחא מאשים את השניים בכך שמינו תאורן בשם בוריס גלפנד לתפקיד מרכז פרויקט זה, אף שהוא בנמצא בקשרים אישיים איתם. עוד טוען בר-מוחא כי עבודת עיצוב האולפן ניתנה לסטודיו שאינו ידוע כבעל ניסיון בתחום, ואשר בעליו נמצא ביחסי חברות עם גלפנד. "מעשים אלה בלבד דורשים חקירת משטרה מיידית", כותב בר-מוחא.
מנכ"ל אגודת העיתונאים מאשים את רבינוביץ' כי הוא מעורב בכל הקשור בהפקות ובתוכן, אף שהוא מנוע מלעסוק בתחומים אלו בשל החלטה שיפוטית בעניינו. "אוסיף ואטען כי היקף ההפקות 'שהוצעו' לרשות על ידי מפיקים פרטיים שלא באמצעות 'קול קורא' עולה בשיעור ניכר על זה שהותר בנוהל ההתקשרויות של הרשות. מדובר בהפקות בעשרות מיליוני שקלים שבמרביתן מטפל רבינוביץ' באופן אישי", נכתב עוד.
"רשות השידור שבשידוריה מבקרת לעיתים גופי שלטון וממשל, אמורה לשמש בעצמה אות ומופת להתנהלות ציבורית ראויה, אולם לצערנו הרב היא נשלטת כיום על ידי חבורה שמנהלת אותה כעסק פרטי בסגנון בסטה בשוק", מסכם בר-מוחא. "אנא פעלו מהר כדי להציל את השידור הציבורי ויפה שעה אחת קודם".
מכתבו של בר-מוחא מצטרף למכתב שהעבירו בחודש שעב שמונה חברי מליאת רשות השידור, ובראשם היו"ר אמיר גילת, לשר התקשורת גלעד ארדן ובו הם קוראים להפסיק מיידית את כהונתו של בן מנחם. השמונה טענו כי הכשלים הניהוליים מעמידים בסכנת קריסה של ממש את רשות השידור.
רשות השידור: "בר-מוחא מתנהל בבריוניות מילולית"
מרשות השידור נמסר בתגובה כי "תוכן מכתבו המשתלח וחסר הביסוס של בר מוחא, מעיד על תסכול אדיר, איבוד שליטה והתנהלות מילולית בריונית. בר מוחא מנסה ליצור הד ציבורי שלילי כבר שלוש שנים, ללא הועיל, תוך הגשת תביעות ובג"ץ לבתי המשפט והוצאת מכתבים על גבי מכתבים, לכל גורם אפשרי ולא בוחל בשום אמצעי, לרבות השתלחויות פוגעניות וסגנון דיבור המעידים על אופיו יותר מכל.
ניסיונם רב השנים של מנכ"ל הרשות ועוזרו הבכיר בשרות הציבורי בתפקידי מפתח וניהול, מעידים על כך שדמיונו הפורה ומוחו הקודח, לא מותירים רושם כל שהוא, שלא לדבר על עובדות על גורמי החוק והפקוח.
בר מוחא מנסה להסית את הזרקורים ממנו אל האחרים בכל מחיר ובשל כך עולות תהיות ושאלות רבות האם בגלל כניסתו של גורם נוסף ומרכזי, בדמות איגוד העיתונאים החדש? האם בגלל פסיקה שאפשרה לעיתונאי ynet להיות מיוצגים באגודת העיתונאים של ההסתדרות וקבע שהיא הארגון היציג שלהם ולא בר מוחא והאגודה התל אביבית? או האם בגלל תחקיר מקיף שנעשה בערוץ הראשון אף בימים אלו על התנהלותו?
מנכ"ל הרשות ועוזרו הבכיר ימשיכו להילחם לטובת השידור הציבורי ולא יירתעו, כפי שלא נרתעו עד היום".