$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

ערוץ 10 מפגר בתשלום דמי הזיכיון

הערוץ שעדיין מחפש משקיע אינו עומד בתשלום חלק מדמי הזיכיון, המסתכמים ב־18 מיליון שקל לשנה. ברשות השנייה פועלים לגביית החוב אך לא חילטו ערבויות. ערוץ 10: "את עניינינו עם הרשות השנייה אנו מנהלים מולה"

אופיר דור 07:1419.05.14

ערוץ 10 אינו עומד בתשלומי דמי הזיכיון לרשות השנייה בתקופה האחרונה, כך נודע ל"כלכליסט". ערוץ 10 מחויב בתשלום דמי זיכיון בגובה 18 מיליון שקל בשנה למדינה, המשולמים בתשלומים חודשיים בסכום של כ־1.5 מיליון שקל בכל תשלום. כדי להבטיח את תשלום דמי הזיכיון ועמידה בהתחייבויות נוספות, הפקיד הערוץ ערבויות של כ־40 מיליון שקל, שאותן יכולה מועצת הרשות השנייה לחלט במקרה הצורך. אולם בינתיים ברשות השנייה מנסים להגיע להסדר מבלי לחלט את הערבויות.

יוסי מימן, בעל השליטה בערוץ יוסי מימן, בעל השליטה בערוץ צילום: אוראל כהן

 

רון לאודר היה הפטרון המרכזי של הערוץ והזרים אליו לאורך השנים כחצי מיליארד שקל. מאז עזב רון לאודר במפתיע בסוף 2013 ומניותיו הועברו לנאמנות, נותר הערוץ ללא בעל מניות דומיננטי שמגבה אותו כלכלית. בעל השליטה בערוץ יוסי מימן (51%), שתמך בו לאורך שנים רבות, אינו יכול להמשיך ולעשות זאת לאור הקשיים שאליהם נקלעו עסקיו הציבוריים. בעל המניות השלישי ארנון מילצ'ן ניתק קשר עם הערוץ כבר לפני שנים.

 

בהיעדר בעל בית, הערוץ צריך להתבסס על הכנסותיו מפרסומות ועל כ־35 מיליון שקל אחרונים שהעביר לאודר עם עזיבתו בדצמבר. במקביל בוצע בחודשים האחרונים קיצוץ של 10% בתקציב חברת החדשות של ערוץ 10, שעומד על כ־90 מיליון שקל, דרך הפחתת השימוש בפרילנסרים, במוניות, בימי צילום ובעריכה. הסכום שהעביר לאודר וקיצוץ התקציב היו אמורים לאפשר לערוץ לשרוד את שנת 2014, ולכן העיכובים בתשלום דמי הזיכיון הם בשורות רעות שעלולות להעיד על מצוקה תזרימית שבה נתון הערוץ. ערוץ 10 אמנם רושם לאחרונה שיפור ברייטינג, אך הוא ידוע כגוף שמתקשה לעמוד בכוחות עצמו, כשבמהלך 2013 לבדה הזרים לו לאודר כ־130 מיליון שקל.

 

בימים אלו ממשיכים הניסיונות של מנכ"ל הערוץ רפי גינת ונציגיו של מימן למצוא משקיע חדש. מלבד הצורך בגורם שיתמוך בערוץ עד שיגיע לאיזון תזרימי, ללא משקיע חדש לא יוכל ערוץ 10 לקבל רישיון להמשיך לפעול ב־15 השנים הקרובות, וללא רישיון הערוץ יפסיק לשדר בסוף 2014.

 

רפי גינת, מנכ"ל ערוץ 10 רפי גינת, מנכ"ל ערוץ 10 צילום: יוני המנחם

 

ערוץ 10 הגיש בקשה לרישיון במועד האחרון האפשרי, סוף 2013. אולם בדיון שקיימה מועצת הרשות השנייה במרץ האחרון היא החליטה כי בשלב הזה, וכל עוד מבנה הבעלות בערוץ 10 אינו מוסדר ועתידו הפיננסי לוט בערפל, לא ניתן להעניק רישיון. הדד־ליין הנוכחי שהציבה הרשות השנייה לערוץ 10 להבאת משקיע הוא סוף חודש מאי.

 

בערוץ 10 נעזרים בחודשים האחרונים בשירותיו של יו"ר תנובה ובזק לשעבר, איש העסקים שלמה רודב, בחיפוש אחר משקיע. אחד השמות המרכזיים שעלה לאחרונה הוא של בעלי ערוץ 9 אלכסנדר לוין, אך לפי הערכות הוא לא צפוי לרכוש את הערוץ.

 

מערוץ 10 נמסר: "את עניינינו עם הרשות השנייה אנחנו מנהלים מולה". ברשות השנייה בחרו שלא להגיב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x