אחרי הצניחה ברווחיות התפעולית - שופרסל בדרך לתוכנית התייעלות
לפי הודעה שפרסמה דסק"ש, המחזיקה ב-47% מהרשת, שופרסל בוחנת סגירת סניפים וצמצום בהוצאות כוח אדם. ההודעה מגיעה כחודש אחרי פרסום דו"ח הרבעון הראשון, במהלכו ספגה שופרסל צניחה של 54% ברווח התפעולי - והרווחיות התפעולית ירדה ל-1.2% מהמכירות - שפל של עשור
כחודש אחרי פרסום הדו"ח הכספי לסיכום הרבעון הראשון של השנה, שבמהלכו ספגה ירידה בשיעור 6% במכירות לצד צניחת הרווחיות התפעולית שהסתכמה ב-1.2% - לשפל של עשור, נערכת שופרסל ליישום תוכנית התייעלות. במסגרת התוכנית תסגור הרשת סניפים ותצמצם הוצאות כח אדם במהלך שעלול לפגוע בתוצאותיה הכספיות ברבעונים הקרובים. כך עולה מהודעת שפרסמה דסק"ש המחזיקה 47% משופרסל.
- הספקים הגדולים גרפו את הקופה
- מקל הקסמים שמשפר את הדו"חות הכספיים
- בעקבות חקירת תנובה: רשות ההגבלים פשטה על משרדי מגה ושופרסל
דסק״ש מציינת עוד, כי אימוץ תוכנית ההתייעלות ויישומה, צפוי להשפיע על תוצאותיה בגין חלקה בשופרסל. זאת לאחר שבסוף 2013, הכירה דיסקונט השקעות בירידת ערך המוניטין של שופרסל בגובה 83 מליון שקל, נוכח פער בין ערכם של נכסי החברה בניכוי התחייבויותיה, לבין שווי השוק של הרשת.
הדיווח נמסר בהמשך להודעת אי.די.בי פתוח (החברה האם של דסק"ש ובעלת השליטה בעקיפין בשופרסל) לבורסה, לפיה היא בוחנת ביצוע הנפקה במסגרת תשקיף מדף ובהמשך לדוחות הרבעון הראשון של השנה, בהם ציינה שופרסל כי מתחילת השנה ניכרת מגמה של האטה בצריכה בשוק המזון אשר הובילה לירידה בהיקף מכירות שופרסל וכי היא נקטה ונוקטת בפעולות שונות בהקשר זה ובכלל המשך חיזוק מיצובה בשוק הדיסקאונט. במסגרת זאת פעלה הרשת להורדת מחירים, להרחבה וחיזוק המותג הפרטי ולהתייעלות בסניפים ובמטה שופרסל הכוללת בין היתר סגירה והקטנת סניפים.
בהודעת לבורסה נכתב, כי "בימים אלו בוחנת הנהלת שופרסל אימוץ תוכנית מתאימה לשופרסל ברוח העקרונות שתוארו לעי"ל אשר עיקריה עשויים לכלול בין היתר מיצוב תמחירי חדש באמצעות הוזלת מחירים מצד אחד וביטול או צמצום הנחות למגזרים מסויימים או מועדוני לקוחות מצד שני. עוד כוללת התוכנית סגירת או הקטנת סניפים, התייעלות וחיסכון בהוצאות וכן, חיזוק פעילויות קיימות ברצפת המכירה של הרשת לצד פיתוח פעילויות חדשות או משלימות".
הצעד עלול להשפיע לרעה על התוצאות
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
שופרסל מתריעה, כי יישום התוכנית יהיה כרוך בהשקעות, כמו גם בהפרשות או מחיקות בעיקר בשל סגירת או הקטנת סניפים ועלול להשפיע לרעה על התוצאות הכספיות של שופרסל במספר רבעונים קרובים שלאחר אימוץ ויישום התוכנית.
מכירות רשת המזון הגדולה בישראל שהסתכמו ב-2.794 מיליארד שקל רשמו ברבעון הראשון של השנה ירידה בשיעור 5.9% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. בחברה תולים את הירידה במכירות בעיתוי חג הפסח שחל השנה בחודש אפריל עוד אשתקד חל בחודש מרץ.
דו"חות הרבעון הראשון
מעיקרי דוחות הרבעון הראשון שרסמה הברה עולה כי הירידה החדה במכירות באה לידי ביטוי גם במכירות החנויות הזהות שירדו בשיעור חד יותר של 6.5%. בשופרסל טוענים כי בנטרול השפעת חג הפסח היתה הירידה במכירות החנויות הזהות מסתכמת ב-2.5%. גם הרווח הגולמי נפגע וירד ב-3.5% כתוצאה מהירידה במכירות. הרווח הגולמי הסתכם ב-727 מליון שקל לעומת 753 מליון שקל אשתקד.
למרות הירידה ברווח הגולמי, רשם שיעור הרווח הגולמי מהמכירות עלייה מ-25.9% לעומת 25.3% ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי משקף את הפער בין מחירי הקנייה של הסחורה למחירי המכירה לצרכן ועלייה בנתון זה משקפת תמחור גבוה יותר.
הרווח התפעולי של שופרסל צנח ב-53.5% ביחס לרבעון הראשון אשתקד והסתכם ב-33 מליון שקל. שיעור הרווח התפעולי ירד ל-1.2% מהמכירות לעומת 2.4% מהמכירות בתקופה המקבילה אשתקד. בשופרסל מסבירים הצניחה ברווח התפעולי בירידה במכירות. הרווח הנקי של הרשת צנח אף הוא ב-41.8% והסתכם ב- 32 מליון שקל.