יו"ר הרשות השנייה חוזר בו: "אין לי כוונה להדיח את המנכ"ל"
בניגוד לטענות חברי מועצה, מצהיר אילן אבישר כי אינו מבצע פוטש נגד שי באב"ד; ועדת הכספים של מועצת הרשות אישרה תוכנית פרישה מרצון של כ-20 עובדים כולל המשנה למנכ"ל איילת מצגר
"אין לי כוונה להדיח את מנכ"ל הרשות השנייה שי באב"ד", כך הודיע היום (ג') יו"ר הרשות ד"ר אילן אבישר. ההודעה יצאה בעקבות פגישת גישור לא פורמאלית בין המנכ"ל ליו"ר שנערכה אתמול על רקע חילוקי הדעות ביניהם. פגישת הגישור נערכה ביוזמת מספר חברי המועצה.
- יו"ר הרשות השנייה ניסה לגייס את תמיכת מועצת הרשות בהדחת המנכ"ל שי באב"ד
- הרשות השנייה בדרך לקיצוץ
- המוסר הכפול של הרשות השנייה
במהלך השבוע טענו חברי מועצה כי היו"ר אבישר בירר את עמדתם ביחס לאפשרות להדחת המנכ"ל, אולם בהודעה היום מצהיר אבישר כי הופתע מהטענות כי הוא מבצע פוטש נגד באב"ד. בכל מקרה הגורם היחיד שיכול להדיח את מנכ"ל הרשות השנייה גלעד ארדן, שמביע תמיכה בתפקודו של באב"ד.
חילוקי הדעות בין המנכ"ל ליו"ר התגברו בעקבות המהלך שמובילים באב"ד ושר התקשורת גלעד ארדן לשנות את החוק ולהוציא לשידור בערוצים נפרדים את זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, כבר ב-2015 ולא ב-2017. מטרת המהלך היא להתכונן למצב שבו ערוץ 10 לא מוצא משקיע עד סוף 2014 ומסיים את דרכו. אבישר מתנגד לקידום הצעת החוק בטענה כי היא עלולה לפגוע בסיכויי ערוץ 10 לשרוד, וסבור שבאב"ד לא היה צריך לגבש תזכיר חוק בנושא מבלי לקבל את תמיכת מועצת הרשות השנייה.
כ-20 מתוך 100 עובדי הרשות צפויים לפרוש מרצון
אתמול אישרה ועדת הכספים של מועצת הרשות השנייה את תוכנית ההתייעלות ברשות השנייה שנחשפה ב"כלכליסט", במסגרתה צפויים לפרוש מרצון כ-20 מתוך 100 עובדי הרשות. אבישר הביע התנגדות לתוכנית ההתייעלות שמקדם באב"ד וטען כי דרסטית מידי, אך אתמול נשמע אחרת ויישר קו עם המהלך. במסגרת תהליך הפרישה היזומה צפויים לעזוב את הרשות לפחות שלושה מנהלים בכירים: המשנה למנכ"ל איילת מצגר, מבקר הפנים הרצל כהן ומנהל תחום ההפקות יוסי מולה.
הנושא המרכזי שעדיין נמצא במחלוקת בין המנכ"ל ליו"ר הוא מסמך המדיניות שגיבשה הנהלת הרשות, לפיו יוגבל היקף שעות הריאליטי בערוצים המסחריים ותוכפל כמות תוכניות האיכות (סוגה עילית) המשודרות בפריים טיים. בישיבה האחרונה הוסכם כי הנהלת הרשות תגיש חוות דעת כלכלית בעקבות חוות דעת שהציגו הזכייניות לפיהן צעד כזה יגרור פגיעה כלכלית משמעותית בהם.
אבישר אמר בהקשר למסמך המדיניות כי "הגורמים השונים שהופיעו לפני המועצה התריעו מפני תוצאות קשות של פגיעה בהכנות והצבת דרישות תוכן שחורגות מעל ומעבר לדרישות הרישיון".
בתגובה באב"ד ציין כי בשנת 2010 כשאושרה לזכיינים הגדלה של מכסת הריאליטי שמשודר בפריים טיים, משש לעשר שעות בשבוע, לא נעשתה בדיקה דומה על ידי מועצת הרשות השנייה ולא נעשה סקר שיבדוק את עמדות הציבור על המהלך. לדברי באב"ד, בעקבות סקר עמדות שנעשה בקרב הציבור הוחלט על הגבלת מכסת הריאליטי.