גיזה חיפשה משקיע לערוץ 10 בזמן שחיברה דו"ח המצדיק את סגירתו
בניתוח שהכינה גיזה היא קבעה כי אין מקום לשלושה ערוצים מסחריים. גיזה: "החברה־הבת שהכינה את הדו"ח לא התייחסה לזהות המפעילות העתידיות"
חוות הדעת הכלכלית של גיזה זינגר אבן לרשות השנייה אמנם מראה שאין סיכוי לשלושה ערוצים מסחריים להתקיים לאורך זמן בישראל, אך זה לא מפריע לחברת הייעוץ לסייע בכובע אחר לערוץ 10 למצוא משקיעים חדשים. גיזה זינגר פועלת בנושא זה עם שלמה רודב, לשעבר יו"ר בזק ותנובה. בערוץ 10 בחנו בחודשים האחרונים שתי אפשרות. האחת, לגייס משקיע אמיד שיוכל להשקיע בערוץ כ־200 מיליון שקל, הסכום הדרוש לכיסוי ההתחייבויות וההשקעות הדרושות למעבר לרישיון. השנייה, גיוס של קבוצת משקיעים שתיכנס יחד לערוץ ותתחלק בהשקעה הנדרשת. גיזה ליוותה את שני התהליכים שעד כה לא צלחו.
- קשת מסכימה לפיצול ערוץ 2, רשת מתנגדת
- "פיצול ערוץ 2 יעלה רק 400 מיליון שקל"
- הרשות השנייה נגד קשת: "הפרסומת לאתר אשלי מדיסון - חציית קו אדום"
לפי חוות הדעת של גיזה, בתסריט שבו יפעלו שלושה ערוצים מסחריים צפויים כל השלושה לרשום הפסד תפעולי, כאשר הערוץ החלש מביניהם ייסגר בסבירות גבוהה. גיזה לא כותבת בפירוש כי הערוץ החלש יהיה ערוץ 10, אולם לפי מבנה השוק הנוכחי זה צפוי להיות המצב כאשר קשת ורשת יעברו לערוצים נפרדים. אגב, גיזה היא זו שהכינה בשנת 2000 את הניתוח שעל בסיסו נבנו הדרישות הרגולטוריות מערוץ 10. גיזה חזתה אז שתוך כמה שנים יגיע הערוץ לרייטינג דומה לזה של ערוץ 2. על בסיס זה נדרש ערוץ 10 להוצאה מינימלית על תוכן בגובה 400 מיליון שקל בשנה, מתוכם 230 מיליון שקל לסוגה עילית.
מגיזה נמסר כי הדו"ח עבור הרשות השנייה חובר על ידי חברה־בת עצמאית: "החברה־הבת GSE נתבקשה לחוות דעה אם ישנה הצדקה כלכלית לקיומן של שלוש מפעילות מסחריות. תשובתה לחוות הדעת לא התייחסה לזהות המפעילות העתידיות".