החוק לסגירת רשות השידור אושר לקריאה שנייה
הוועדה המיוחדת בראשות ח"כ קארין אלהרר אישרה את החוק לאחר חודש של דיונים אינטנסיביים. סעיף חדש: רבע מעובדי הגוף החדש יגיעו מרשות השידור והטלוויזיה החינוכית
- מחטף פוליטי? ארדן מבקש לקצר הליכי מינוי המנכ"ל הראשון לרשות השידור החדשה
- "פירוק רשות השידור מחייב עריכת מכרז"
- דליה דורנר: "קול ישראל פועל מצוין, למה צריך לפטר את כל עובדיו?"
ועדת אלהרר אישרה את החוק המורכב בתוך חודש ימים באמצעות דיונים שנערכו כמעט מדי יום ונמשכו שעות רבות. לוח הזמנים הצפוף של הוועדה עורר לא פעם ביקורת בקרב חברי הכנסת מהאופוזיציה שטענו כי לא מתאפשר להם להשתתף בכל הדיונים. גם סגנונה הקשוח של יו"ר הוועדה אלהרר עורר לא מעט התנגדות בתחילת הדרך, אך גם מתנגדיה יודו שהיא הצליחה להכניס שינויים משמעותיים בחוק.
בתחילת הדיונים הופרעו דיוני הוועדה תכופות על ידי עובדי הרשות שמחו על סגירתה הצפויה; אולם לאורך זמן תופעה זו הלכה ונעלמה, במיוחד לאחר שהושגו הסכמות על תנאי הפרישה שלהם. עם זאת בניגוד להערכות ולציפיות, דיוני הוועדה מסתיימים בטרם הושג הסכם סופי בין ההסתדרות למדינה, כשנקודת המחלוקת המרכזית היא מספר העובדים מהרשות הקיימת שייקלטו בגוף החדש.
היום הוכנס לחוק סעיף שקובע כי רבע מעובדי הגוף החדש יגיעו מרשות השידור והטלוויזיה החינוכית, אך סעיף זה עשוי להשתנות בעקבות המשא ומתן עם ההסתדרות.
בהסתדרות גם מתנגדים לסעיף בחוק שקובע כי עלות שכר העובדים בתאגיד השידור הציבורי שיוקם לא תעלה על 35%. סעיף זה אושר גם הוא היום על ידי הוועדה. יוזם חוק שר התקשורת גלעד ארדן הגיע לכל דיוני הוועדה, ותפס תפקיד פעיל מאוד בוויכוחים שהתעוררו סביב החוק כולל התעמתות חזיתית עם עובדי הרשות.
נושא מרכזי בדיוני הוועדה היה הניתוק בין הדרג הפוליטי לבין רשות השידור. בנושא זה הצליחה ועדת אלהרר לשפר את הנוסח המקורי של החוק, ויצרה יותר מחסומים והגנות שימנעו מהממשלה להשפיע על מינוי בכירי השירות הציבורי. הצעת חוק רשות השידור החדשה מבוססת על המלצות ועדת לנדס.
המתנגדים לחוק צפויים להגיש שורה ארוכה של הסתייגויות במהלך הדיונים במליאה בקריאה השנייה. הסתייגויות אלו עשויות אולי לעכב את אישור החוק, אך נראה שלכולם ברור כעת כי אישורו הוא בלתי נמנע.