אחרי רשת: גם קשת רוצה להישאר בערוץ 2 עד 2017
זכיינית ערוץ 2 קשת לא הגישה בקשה ליציאה לערוץ שידור עצמאי כפי שהצהירה בעבר. יו"ר קשת דרורית ורטהיים: "ההחלטה על יציאה לרישיון הפכה למסוכנת יותר לאור אי-הבהירות הרגולטורית"
זכיינית ערוץ 2 קשת מודיעה היום (ה') כי היא לא מגישה בקשה ליציאה לערוץ שידור עצמאי החל מאוקטובר 2015, אלא מבקשת להישאר בערוץ 2 בשותפות עם רשת עד 2017. קשת הצהירה בעבר כי היא מעוניינת לעבור לערוץ נפרד אך כעת מסבירה כי לאור התנאים הרגולטוריים אינה יכולה ללכת למהלך כזה בשלב זה.
- רשת מודיעה רשמית: לא רוצים לעבור לערוץ עצמאי ב-2015
- ועדת שרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק לפיצול ערוץ 2
- הדיון בממשלה על פיצול ערוץ 2 יהיה רק הספתח
יו"ר קשת דרורית ורטהיים הודיעה היום לשר התקשורת גלעד ארדן כי לאור אי הבהירות הרגולטורית הנוגעת להצעת החוק לפיצול ערוץ 2 שמקודמת בכנסת, היא לא יכולה להגיש אלא בקשה להארכת הזיכיון שלה בערוץ 2. בכך מצטרפת קשת לשותפתה רשת שהודיעה אתמול כי גם היא לא מנצלת את האפשרות הקיימת בחוק ומבקשת להישאר בערוץ 2 עד 2017.
"בסביבה רגולטורית מעורפלת ובלתי שוויונית, הדרך היחידה לנווט את הספינה לחוף מבטחים בשלב זה, היא על ידי הגשת בקשה להארכת זיכיון", כותבת ורטהיים לארדן.
לדברי ורטהיים, "לאי הבהירות הרגולטורית בחוק הנוכחי, נוספו בשבועות האחרונים מדי יום גורמי אי ודאות וסימני שאלה מדאיגים. עתידה של חברת החדשות, וכן תנאי היציאה לרישיון ומועדה, כפי שהם נובעים מטיוטת החוק החדש, אשר עברה בוועדת השרים לענייני חקיקה ביום ראשון האחרון, הפכו את ההחלטה על יציאה לרישיון למסוכנת יותר".
לפי הצעת החוק שמקדם ארדן ועברה השבוע בוועדת שרים לחקיקה יחויבו שתי הזכייניות לעזוב את אפיק 22 כבר באפריל 2015. כרגע נראה כי שתי הזכייניות קשת ורשת מתכוונות להתנגד להצעת חוק זו, מה שיקשה על שר התקשורת את אישורה בכנסת.
אי-הבהירות הרגולטורית אליה מתייחסת ורטהיים לחובות הרגולטוריות שיוטלו על קשת לאחר המעבר לשידור בערוץ עצמאי. קשת העבירה רשימה של בקשות למשרד התקשורת בהקשר זה, כמו ביטול דמי הזיכיון שהיא משלמת היום למדינה, אך לא קיבלה תשובה על כך. קשת ביקשה לדחות את המועד האחרון להגשת בקשה לרישיון שחל מחר, אך נענתה בשלילה על כך.
בנוסף ארדן והרשות השנייה מתכוונים להוסיף להצעת החוק לפיצול ערוץ 2 סעיף הנוגע להפחתת מחויבויות ההשקעה בתוכן ביותר מחצי, מ-280 מיליון שקל בשנה לכ-110-120 מיליון שקל. מדובר בשינוי שיכול להשפיע על מספר השחקנים שיפעלו בשוק הטלוויזיה המסחרית ועל גורל ערוץ 10 שחייב למצוא משקיע עד סוף השנה, ובאופן טבעי משליך על מצבה של קשת.
"ככל שקרב מועד ההכרעה, נוכחנו, כי במסלול הרישיון, בו שאפנו להוביל את הספינה, הערפל רחוק מלהתבהר ורב הנסתר על הגלוי. קשת כבר התמודדה עם תנאי שוק ורגולציה קשים, אך האחריות מחייבת אותנו שלא לבחור בנתיב כה מסוכן כשעינינו קשורות", מוסיפה ורטהיים.
ורטהיים מסכמת כי "חשוב להדגיש כי קשת עדיין שותפה לחזון - שידור מסחרי באמצעות בעלי רישיונות המשדרים שבעה ימים בשבוע. הדרך להגיע למימוש החזון היא תוך גיבוש התנאים אשר יאפשרו לא רק יציאה לרישיון, אלא גם פעילות ארוכת טווח במסגרת שכלליה ברורים ושוויוניים".