מליאת הכנסת אישרה את הצעת החוק להארכת זיכיון ערוץ 10 בשישה חודשים
סגן השר אקוניס: "הטענה שהממשלה רוצה שייסגר ערוץ 10 היא פופוליסטית ושקרית"; עמיר פרץ: "יש קו אחד שמחבר בין פרי הגליל, גבעת עמל לערוץ 10 והוא שנתניהו מקבל החלטות רק כשהוא מוכרח"
מליאת הכנסת אשירה את הצעת החוק הממשלתית להארכת זיכיון ערוץ 10 בשישה חודשים. קודם לכן אשורה הצעת החוק בקריאה ראשונה ואח"כ בוועדה המשך משותפת לוועדת הכלכלה וועדת החינוך, התרבות והספורט. החוק אושר בהליך מזורז לאחר שבממשלה הבהירו כי לא יסכימו להכניס בו שינויים כלשהם וכך סיכלו אפשרות להעניק הקלות נוספות לזכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, במסגרת השוואת תנאים.
"אנחנו מכירים בחשיבות של שני ערוצים מסחריים ולכן גם הממשלה הנוכחית וגם הקודמת נחלצת כבר פעם שלישית לעזרת ערוץ 10 באמצעות תיקוני חקיקה. כל טענה אחרת כי הממשלה רוצה שייסגר ערוץ 10 היא פופוליסטית ושקרית", כך אמר סגן השר אופיר אקוניס כשהציג במליאת הכנסת את הצעת החוק.
- הממשלה אישרה: זיכיון ערוץ 10 יוארך בחצי שנה, ערוץ 2 יהנה מ'השוואת תנאים'
- היועץ המשפטי לממשלה מציל את ערוץ 10: הערוץ יקבל הארכה של חצי שנה
- "הכרעת נתניהו נוגעת לקיומה של עיתונות חופשית שלא מפחדת מפוליטיקאים"
לדברי אקוניס, "אין זאת הפעם הראשונה שערוץ 10 אינו עומד בדרישות החוק והזיכיון אבל כדי להימנע מסגירה של הערוץ וחברת החדשות שלו במיוחד ערב בחירות, דרוש תיקון חקיקה נוסף, כדי לאפשר לבעלי המניות בערוץ להכניס משקיע נוסף עד ה-30 ביוני השנה. אם לא היינו רוצים שערוץ 10 ימשיך להתקיים אז לא היינו פה היום, אבל הממשלה נחלצת להצלתו אפילו שאנחנו לא זוכים לאהדה רבה שם".
דבריו של אקוניס נקטעו על ידי חברי הכנסת מהאופוזיציה ובמיוחד ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד), שטענו כי הממשלה וראש הממשלה רצו שערוץ 10 יבוא להתחנן בפניו להצלה. הם הטיחו באקוניס כי הממשלה לא נחלצה למנוע את סגירת הערוץ עד להתערבות היועץ המשפטי לממשלה, שהורה 24 שעות לפני תום זיכיונו למנוע את סגירתו עד אחרי הבחירות באמצעות חקיקה. ערוץ 10 לא עמד בקריטריונים לקבלת רישיון קבוע ל-15 שנה נוספות ולכן נדרשה התערבות חקיקתית.
עם זאת אקוניס אמר בהתייחס לכלי התקשורת ולערוץ 10 כי "הציבור מצפה לעיתונות מאוזנת ולשיח שישקף את כל גווני הקשת הפוליטי. מותר לתת לנציגי הליכוד להשלים משפט כשבצד השני של המתרס הפוליטי מקבלים מקום לתת נאומים פוליטיים. אנחנו לא ביקשנו אהדה אלא הגינות בסיקור והייתי מצפה לזה עד לבחירות וגם אחרי הבחירות".
על כך הוסיף השר יובל שטייניץ: "אנחנו בעד דמוקרטיה ונגד סגירה של כלי תקשורת בניגוד לחברי כנסת אחרים. הצלנו את ערוץ 10 ב-2009 וב-2012 כשהייתי שר האוצר. אנחנו לא רוצים להחשיך ערוץ גם אם הוא בעדנו וגם אם הוא נגדנו ולא תמיד ליקקנו דבש מערוץ 10".
"נתניהו מקבל החלטות רק כשהוא מוכרח"
ח"כ דב חנין מחד"ש אמר כי "הסוגיה של ערוץ 10 היא סוגיה דמוקרטית. העובדה שהערוץ שהעיז לבקר את נתניהו הושם כבן ערובה היא מהלך ביזיוני ומסוכן". לכך הצטרפה ח"כ תמר זנדברג ממרצ, שאמרה כי "נתניהו הצליח בשלהי כהונתו כמעט להוריד איתו אל התהום גם את העיתונות הביקורתית. אם יש לנו ראש ממשלה שלא יכול לסבול ביקורת אז אנחנו בבעיה. אי אפשר לסגור ערוץ רק בגלל שהוא לא מוצא חן בעיני אדם אחד".
ח"כ אליעזר מוזס (יהדות התורה) אמר כי "אותה הממשלה שמצילה את ערוץ 10 לא מבינה שהיא צריכה להציל את עובדי פרי הגליל שחלקם מבוגרים ולא יוכלו למצוא תעסוקה במקום אחר". ח"כ עמיר פרץ (התנועה) הוסיף כי "יש קו אחד שמחבר בין פרי הגליל, גבעת עמל לערוץ 10 והוא שנתניהו מקבל החלטות רק כשהוא מוכרח. ראש הממשלה ימשוך דברים ככל האפשר".
במקביל לדיון על הצעת החוק, הגיע אתמול ערוץ 10 להסדר עם הרשות השנייה שימנע את חילוט הערבויות שלו בגובה 43.8 מיליון שקל. ההסכמה היא כי הערוץ יקבל הלוואה מבנק לאומי בגובה החוב שלו לרשות השנייה -36 מיליון שקל. בתמורה תסכים הרשות השנייה להקטנת הערבויות הבנקאיות של הערוץ לכ-8 מיליון שקל בלבד למשך שישה חודשים, כך שבנק לאומי לא יגדיל את החשיפה שלו לערוץ. כדי לקבל רישיון בעוד חצי שנה יצטרך הערוץ לשוב ולהגדיל את הערבויות לגובה של 67 מיליון שקל, עוד סיבה מדוע הוא זקוק למשקיע באופן דחוף.