מועצת הרשות השנייה: ערוץ 10 יצטרך לגייס ערבות של 36 מיליון שקל לקבלת רישיון
המועצה החליטה להפחית את הערבויות לערוצים המסחריים בעניין זה מ-67.5 מיליון שקל ל-45 מיליון שקל; ערוץ 10 גייס עד כה 9 מיליון שקל
מועצת הרשות השנייה החליטה הערב (ה') על הפחתת הערבויות הבנקאיות והביטחונות שיצטרכו להעמיד ערוצים מסחריים כדי לקבל רישיון ל-15 שנות שידור - מדובר בערבות של 45 מיליון שקל במקום 67.5 מיליון שקל. עם זאת, ערוץ 10 ייאלץ לגייס ערבות של 36 מיליון שקל לשם קבלת הרישיון, לאחר שגייס עד כה 9 מיליון שקל.
- סיבוב חדש במאבק להישרדות ערוץ 10
- הערוץ החברתי: ערוץ 10 ימשיך ב"יש דברים חשובים יותר מטלוויזיה"
- אושרו הקלות מינימליות לערוצים 2 ו-10 בעקבות נזקי "צוק איתן"
כמו כן הוחלט על דרישה לכתבי התחייבות בגובה 10 מיליון שקל לערוצים קיימים, הפועלים כבר בזיכיון, ו-20 מיליון שקל לערוצים חדשים שיבקשו רישיון. עד היום יכלה הרשות השנייה לדרוש כתבי התחייבות בגובה עד 100 מיליון שקל. כתבי ההתחייבות צריכים להיות מועברים על ידי בעלי מניות בערוץ והם כוללים התחייבות להעביר את הסכום המדובר או חלקו לרשות השנייה לבקשתה.
המועצה החליטה גם על ביטול "דמי הרצינות" עבור ערוצים קיימים שעוברים לשדר מזיכיון לרישיון. דמי הרצינות עמדו על 3 מיליון שקל ושולמו בעת הגשת הבקשה לרישיון.
הערוץ המסחרי הראשון שזיכיונו מסתיים והוא אמור לעבור לרישיון הוא ערוץ 10, בעוד שתי זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, יכולות להמשיך לשדר בזיכיון עד סוף 2017. למעשה, ערוץ 10 צריך להגיש כבר ביום ראשון את הבקשה הרשמית לרישיון.
ערוץ 10 מעמיד כיום ערבות בנקאית מינימלית של 9 מיליון שקל בלבד, כחלק מהסדר בינו לבין הרשות השנייה שהושג בתחילת 2015. כלומר כדי לקבל רישיון יצטרך הערוץ להגדיל את הערבויות הבנקאיות ב-36 מיליון שקל, משימה לא פשוטה עבור הערוץ שמתקיים כרגע רק מתוך ההכנסות שלו עצמו. הערוץ אמנם נמצא במגעים כאלו ואחרים עם משקיעים כמו קבוצת המדיה תיא תקשורת או איש העסקים אילן שילוח, אך אף אחד מהם עדיין לא הבשיל להזרמת כסף ממשית.
האם ערוץ 10 יצליח לגייס את הערבות הדרושה גם ללא משקיע והאם הרשות השנייה שוב תאלץ לבוא לקראתו ולעדכן את הכללים שהיא קבעה? התשובה לשאלה זו תתקבל עד לסוף אפריל, אז תצטרך המועצה לקבל החלטה ביחס לבקשת הרישיון של ערוץ 10. בסוף 2014 ניתנה לערוץ 10 הארכה מיוחדת של חצי שנה לזיכיון אבל כעת הוא אמור להשלים את המעבר סופסוף לרישיון ארוך טווח. המעבר ממשטר של זיכיונות לרישיונות נועד להכניס שחקנים חדשים לשוק הטלוויזיה המסחרית, אך עד כה אף גוף מסחרי לא הגיש בקשה לרישיון.
יו"ר הרשות השנייה, אוה מדז'יבוז' אמרה כי "הפחתת הערבויות והביטחונות היא נדבך נוסף ומהותי בתהליך התאמת הרגולציה על מנת לאפשר לגורמים המשדרים וכן לגורמים נוספים לפעול בתחום. ההחלטה תאפשר פתיחת השוק לתחרות אמיתית ותתרום לחיזוק וקידום מגוון ואיכות בטלוויזיה המסחרית בישראל, לטובת הציבור הישראלי. שנת 2015 צריכה להיות שנת המעבר לרישיונות".
המנכ"ל בפועל של הרשות השנייה, ניר שוויקי, אמר כי "ההחלטה על שינוי תנאי הערבויות והביטחונות הדרושים ביציאה לרישיון נעשתה לאחר עבודה כלכלית ומקצועית בנושא והשוואה לתחומים דומים בארץ. ההקלה הרגולטורית של הפחתת הערבויות, תחול באופן שווה על כל אחד מהשחקנים, קיימים וחדשים, בעת יציאה לרישיון".