נדחתה החתימה של קבוצת RGE על רכישת ערוץ 10
הסיבה: דרישת תשלום בגובה 16.8 מיליון שקל עליה חתם נתניהו עבור הארכת זיכיון ערוץ 10 בשלוש שנים. ייתכן שהקבוצה תנסה להפחית את התשלום לבעלי המניות בערוץ, מימן ומילצ'ן
קבוצת RGE עדיין לא חתמה על הסכם לרכישת ערוץ 10 שהיה אמור להיחתם אתמול (ב'). הסיבה הרשמית: דרישת תשלום בגובה 16.8 מיליון שקל עליה חתם בשבוע שעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו בגין הארכות הזיכיון שקיבל ערוץ 10 בשנים 2012-2015.
- מתקרבים לסגירת עסקה: RGE העבירה הלוואה של 10 מיליון שקל לערוץ 10
- ערוץ 10 לא מתרגש מהשעון המתקתק
- מי נתן לכם רישיון? ברשות השנייה ממהרים לצנן את ההתלהבות של ערוץ 10
דרישת התשלום, ה"ביד", נקבעה כבר בחודש דצמבר על ידי מנכ"ל הרשות השנייה לשעבר שי באב"ד. אולם במשך חודשים היא לא נחתמה ואושרה על ידי נתניהו המכהן כשר האוצר. באגף תקציבים באוצר המליצו דווקא על הפחתה של התשלום ל-5 מיליון שקל, אך נתניהו החליט ליישר קו דווקא עם הדרישה המחמירה של הרשות השנייה. נתניהו חתם על דרישת התשלום רגע לפני כניסתו של משה כחלון לתפקיד באוצר.
קבוצת RGE בבעלות לן בלווטניק, אביב גלעדי ומשפחת רקאנטי צפויה לשלם 190 מיליון שקל עבור ערוץ 10. כ-100 מיליון שקל ילכו לכיסוי חובות הערוץ והשאר להשקעות בתוכן ולתשלום לבעלי המניות היוצאים ארנון מילצ'ן ויוסי מימן. הקבוצה כבר העבירה הלוואה של 10 מיליון שקל כדי לסייע לערוץ לעמוד בתשלומים השוטפים, סכום שיהיה לה קשה לגבות בחזרה.
קשה לראות כיצד דווקא דרישת התשלום תפיל את העסקה, במיוחד כיוון שהיא לא היתה בלתי צפויה, אך ייתכן שקבוצת RGE, המחזיקה בערוץ הספורט וערוץ הילדים, תדרוש הפחתה בתשלום שיועבר למילצ'ן ומימן. בכל מקרה איש העסקים אילן שילוח כבר חתם מול מימן על הסכם לרכישת 100% ממניות ערוץ 10 תמורת תשלום חובותיו. אולם כפי הנראה בעלי המניות מילצ'ן ומימן לא מעוניינים לממש את העסקה כיוון שהיא אינה כוללת תשלום עבורם.