$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

קפלן מתכנן עוד קיצוץ במגה

מנכ"ל אלון רבוע כחול נפגש אתמול עם מנהלים ברשת והודיע כי סניפים הפסדיים נוספים ייסגרו. היום צפוי להיות מאושר מינויו של רביב ברוקמאייר למנכ"ל

נורית קדוש 06:5502.06.15

עם פרסום התוצאות הקשות של הרבעון הראשון, כינס אתמול לראשונה מנכ"ל אלון רבוע כחול אביגדור קפלן את מנהלי מגה לישיבה משותפת במסגרתה תיאר את מצבה הקשה של הרשת. ל"כלכליסט" נודע כי קפלן ציין בפני מנהלי הרשת כי מצבה של מגה חמור מאוד ומחייב סגירת חנויות בנוסף לאלה שכבר נסגרו, אך הוועד לא מאפשר זאת. ניתן להעריך כי מדובר בכ־15–20 חנויות נוספות, שכן בהסכם ההבראה עם העובדים קיימת הסכמה ביחס לסגירת 10 חנויות הפסדיות.

קפלן ציין עוד כי להערכתו ניתן להבריא את מגה, אולם הדבר יהיה כרוך בתהליך התייעלות מקיף בשיתוף העובדים והספקים. לדבריו, נעשים מאמצים להחזיר את הרשת למקום שהיתה בו באמצעות תוכנית הבראה, ובעזרת המנכ"ל החדש שימונה ככל הנראה בימים הקרובים. הערכות בענף הן כי מלבד המשך סגירת סניפים הפסדיים, העמקת הקיצוץ לעובדים, ידרוש קפלן מהספקים לתת את חלקם בהצלת הרשת, בין היתר באמצעות שיפור תנאי הסחר, פריסת חובות או אף תספורת על חלק מהחוב. לדברי גורם באלון רבוע כחול, מגה לא תוכל להתנהל במצב הנוכחי לזמן רב. "הספקים מצמצמים את האספקות ומצמצמים מבצעים בכדי להקטין את החשיפה שלהם במקרה של קריסה ומגה נפגעת מזה".

 

היום צפוי דירקטוריון מגה להתכנס בין היתר לצורך דיון במינוי מנכ"ל לרשת שיחליף את מוטי קרן שסיים את תפקידו. הערכות הן כי רביב ברוקמאייר, מנכ"ל קבוצת נעמן, קרוב לסיכום עם קפלן וייקח על עצמו את ניהול הרשת ההפסדית. השניים צפויים להיפגש הבוקר, אחרי שברוקמאייר שב מחופשה ממושכת בחו"ל.

 

אביגדור קפלן, מנכ"ל אלון רבוע כחול אביגדור קפלן, מנכ"ל אלון רבוע כחול צילום: ענר גרין

 

ניסיונותיו של קפלן בחודש האחרון לגייס בכירים בענף הקמעונאות העלו חרס. "הם (הבעלים, נ"ק) לא מבינים קמעונאות ולא יודעים מה צריך לעשות", מתאר בכיר בענף לו הוצע התפקיד, "הם לא יודעים להגיד האם יישארו בעלים או יימכרו, האם יזרימו כסף או לא, ולכן אף אדם עם רקורד ניהולי לא יקח סיכון ויכנס לתפקיד בידיעה שאולי מחר בבוקר החברה תימכר". הערכות הן כי גם ברוקמאייר יבקש לקבל מקפלן התחייבות מטעם הבעלים ליישום תוכנית הבראה.

 

את הרבעון הראשון חתמה מגה עם ירידה של 1.67% בהכנסות שהסתכמו ב־1.38 מיליארד שקל. בנוסף, העמיקה הרשת את ההפסד התפעולי שהסתכם ברבעון ב-30.6 מיליון שקל, לעומת 22 מיליון שקל בתקופה המקבילה. בנוסף להרעה בתוצאות מגה החריף גם המשבר בין הנהלת הרשת לעובדים והאחרונים בוחנים הגשת התביעות האישיות כנגד בעלי השליטה וחברי הדירקטוריון בקבוצה בגין אחריותם למצבה הפיננסי.

ממגה נמסר בתגובה: "טרם התקבלה החלטה בנושא מנכ"ל חדש למגה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x