תנובה צפויה לפרסם דו"חות שוב, בשנגחאי
זמן קצר לאחר שתנובה נמכרה לברייט פוד הסינית ומבטח שמיר חדלה לדווח על תוצאותיה למשקיעים, חברת המזון צפויה לחזור ולהציג את נתוניה הכספיים לבורסה הסינית ‑ בעקבות מכירתה לחברה־בת ציבורית
דו”חותיה הכספיים של תנובה צפויים לשוב ולהתפרסם, הפעם בבורסת שנגחאי. חודשים ספורים אחרי שתנובה נמחקה מדו"חות מבטח שמיר הנסחרת בבורסת תל אביב עם מכירתה לברייט פוד הסינית, היא צפויה לחשוף לציבור את נתוניה הכספיים בעקבות מכירתה לחברה־הבת ברייט דיירי אנד פוד (Bright Dairy & Food), שהיא חברה ציבורית.
- לא קונים: עוד האטה בשוק המזון עם החרפה ברבעון השני
- תנובה שוב מחליפה ידיים - הפעם בתוך קבוצת ברייט פוד
- מנכ"ל משרד רה"מ החדש יוכל לטפל בתנובה, אבל לא בחברת IT מסינגפור
ברייט דיירי אנד פוד חשפה בשבוע שעבר שהיא מתכננת לגייס 9 מיליארד יואן (1.45 מיליארד דולר) מקבוצת משקיעים בהנפקה פרטית, ולהשתמש בחלק מהסכום כדי לרכוש את תנובה מחברה־האם ברייט פוד, שבשליטת ממשלת סין.
לצעד זה לא צפויות להיות השלכות על השליטה בתנובה, שתישאר באחזקת ברייט פוד גם אחרי שתירכש על ידי החברה־הבת שמונפקת בבורסת שנגחאי ‑ אולם נראה שהמהלך יחייב את ברייט דיירי אנד פוד לפרסם דוחות כספיים על פעילות תנובה.
העברת הפעילות של תנובה לחברה־הבת נועדה ככל הנראה לשרת את כוונתה של קבוצת ברייט פוד לשלב את הטכנולוגיה והמוצרים של תנובה בשוק הסיני באמצעות ברייט דאיירי אנד פוד, ובמקביל להעצים ולהרחיב באמצעות תנובה את פעילות החברה־הבת מחוץ לגבולות המדינה.
העסקה בתוך קבוצת ברייט פוד משקפת דפוס פעולה שחוזר על עצמו בשנה האחרונה בשוק המניות הסיני, בעידוד השלטונות הסיניים, ולפיו חברות ציבוריות רוכשות נכסים מהחברות־האם שלהן, הנשלטות על ידי המדינה.
עם השלמת מכירת חלקה של מבטח שמיר הציבורית בתנובה לברייט פוד, חדלה תנובה מפרסום הנתונים הפיננסיים, אולם ניתן להעריך כי המשך ההאטה בשוק המזון השפיע לרעה גם על תנובה, אשר מתמודדת לאחרונה גם עם השקת מותג החלב הפרטי של שופרסל, שזכה להצלחה בחודש הראשון להשקה והוביל לירידה במכירות החלב של תנובה וטרה.
את 2014 חתמה תנובה עם הכנסות של 6.8 מיליארד שקל, המהווים ירידה של 5.16% לעומת השנה הקודמת. מדובר בירידה חדה יותר מזו שספג כלל שוק המזון, שהסתכמה ב־1.7%.
בתנובה, המנוהלת על ידי אריק שור, פעלו בשנה שעברה לצמצום ההוצאות כדי לרסן את הפגיעה ברווחיות התפעולית, אלא שמהלכים אלה לא הצליחו למנוע את הפגיעה ברווח התפעולי, שהסתכם ב־521 מיליון שקל, המהווים ירידה של 15.24% לעומת השנה הקודמת. את 2014 חתמה תנובה עם ירידה של 21.19% ברווח הנקי, שהסתכם ב־410 מיליון שקל.