ניסנקורן מיישר קו עם אקוניס: "לדחות את סגירת רשות השידור"
יו"ר ההסתדרות, שמתנגד למתווה הרפורמה ברשות השידור, תקף את משרד האוצר שמסרב לממן את הרשות בתקופה הנוכחית: "האוצר מביא לחיסול השידור הציבורי"
השר אופיר אקוניס נפגש היום (ד') עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן בנוגע לרשות השידור. לא במפתיע ניסנקורן, שמתנגד למתווה הרפורמה ברשות השידור, יישר קו עם אקוניס בהמלצה לדחות את הקמת תאגיד השידור החדש וסגירת רשות השידור בשלושה חודשים. "השר ואני תמימי דעים שיש בשלב זה לדחות את תחילתו של החוק, כפי שהשר אקוניס כבר הודיע", הודיעה ההסתדרות בשמו של ניסנקורן.
- זה ציוץ? זה ציפור? זה ארדן
- עוד הארכה לרשות השידור: השר אקוניס מגבש לובי נגד הכנ"ר והאוצר
- ההתלבטות של נתניהו: האם לגנוז את הרפורמה ברשות השידור?
ניסנקורן תקף את משרד האוצר שמסרב לממן את רשות השידור בתקופה זו: "האוצר עשוי להביא לחיסול השידור הציבורי. על אנשי האוצר לגלות אחריות כלפי עובדי רשות השידור והשידור הציבורי". ניסנקורן מסר עוד כי "המציאות אליה נקלענו היא תולדה של חקיקת חוק בחופזה תוך כדי ימי לחימה ועכשיו רוצה האוצר להוסיף ולפעול ללא מחשבה יתרה ולסגור את הרשות באופן נמהר תוך חשש לחיסול השידור הציבורי בישראל".
באוצר טוענים כי לא ראוי שתקציב המדינה ישמש למימון השוטף של רשות השידור לאחר שהממשלה החליטה להפסיק לגבות את אגרת הטלוויזיה החל מ-2015. באוצר מעדיפים לפנות לבית המשפט המחוזי, המפקח על פירוק רשות השידור, ולבקש ממנו להורות להם כיצד לפעול הלאה.
האוצר מחויב אמנם לפי חוק לסייע במימון הרשות עד לסגירתה הסופית, אך לא בהיקף הנדרש כעת בעקבות הפסקת גביית האגרה. כמו כן באוצר סבורים כי רשות השידור ממשיכה להתנהל בצורה לא מבוקרת עם חריגות שכר מסיביות שלא טופלו. בית המשפט יכול לאפשר למשל לכונס הנכסים הראשי (הכנ"ר) להתחיל בתוכנית פרישה מרצון ברשות השידור או אף בפיטורי עובדים, שכרגע לא ניתן לבצע חוקית.
ביום ראשון הקרוב מתכננים עיתונאי ועובדי רשות השידור הפגנה מול משרד ראש הממשלה. ההפגנה תתקיים בזמן ישיבת הממשלה השבועית ותעמוד תחת הכותרת "תנו לעובדים לעבוד". בהודעה שפרסמה אגודת העיתונאים בירושלים נכתב כי "עיתונאי הרשות קוראים לממשלה לנהל משא ומתן הוגן על הכנסת תיקונים חיוניים לחוק רשות השידור במטרה להפעילה כשידור ציבורי משמעותי".
ההחלטה הסופית על עתיד רשות השידור תתקבל על ידי ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו. ההערכה היא שנתניהו נוטה לאמץ את ההמלצה לדחייה נוספת ביישום סגירת רשות השידור, ומעוניין להכניס תיקונים בחוק הנוגעים בין השאר לאופן מינוי דירקטוריון תאגיד השידור הציבורי החדש.