יו"ר ועד העובדים ברשות השידור זומנה לשימוע לפני פיטורים
גורמים ברשות טוענים כי יו”ר הוועד ענת עוזרי שיתפה פעולה עם זליג רבינוביץ', שנחשב לאיש החזק ברשות, כדי לדלות פרטים על תנאי העסקתם של בכירים ברשות ולהביא להדחתם
יו"ר ועד העובדים המשולב ברשות השידור ענת עוזרי זומנה לשימוע לפני פיטורים בידי הנהלת הרשות, כך נודע ל"כלכליסט". עוזרי מואשמת בניסיון לדלות פרטים הנוגעים לתנאי העסקתם של בכירים ברשות השידור, כולל העורך הראשי יונה ויזנטל, ולהשתמש במידע נגדם.
- יו"ר ועדת הכספים משה גפני מסרב לדון בחוק לסגירת רשות השידור
- התיקון לחוק השידור הציבורי עבר בקריאה ראשונה; ארדן נעדר מההצבעה
- רשות השידור לא תיסגר לפני מרץ 2016
לדברי גורמים ברשות, לפני מספר שבועות נמצאה באחת המדפסות בבניין רשות השידור הדפסה של התכתבות סלולרית בין עוזרי לבין זליג רבינוביץ', שכיהן כעוזרו של מנכ"ל רשות השידור יוני בן מנחם ונחשב במשך שנים לאיש החזק ברשות. לטענת הגורמים, ההתכתבות בין עוזרי לרבינוביץ' חושפת את ניסיונות השניים להכפיש בכירים ברשות כמו ויזנטל, מנהלת חטיבת החדשות בערוץ הראשון איילה חסון וכונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) דוד האן, המשמש כמפרק רשות השידור, ולהביא להדחתם. "יש שם דברים מצמררים ממש", אמר גורם שראה את ההתכתבות. עוזרי מצדה הגישה תלונה למשטרה נגד הנהלת הרשות בטענה כי זו מנסה להתנכל לה.
עוזרי, המייצגת את עובדי המנהלה והגבייה וחלק ממערך השידורים, נחשבת לדמות קולנית במיוחד ברשות השידור. בין היתר היא התעמתה בחריפות עם השר גלעד ארדן במהלך הדיונים בכנסת על אישור חוק השידור הציבורי לסגירת רשות השידור ואף הוצאה מהדיון. היא גם ממפעילי דף הפייסבוק של גוף המכונה "מטה המאבק למען הצלת השידור הציבורי בישראל", שהוקם במסגרת המאבק בחוק שיזם ארדן ובו מוטחות האשמות קשות כלפי בכירי הרשות.
רבינוביץ' יצא לחופשה ללא תשלום (חל"ת) מרשות השידור לאחר שנכנס לתוקפו חוק השידור הציבורי בשנה שעברה.
מעוזרי נמסר: "צר לי מאוד שכל עיקרה של הנהלת רשות השידור בשנה האחרונה, ובימים אלה בפרט, הוא לרדוף אחר יו"ר ועד עובדים ארצי”. מרבינוביץ נמסר: "איני עוסק במינויים ובהדחות. זה לא בסמכותי. השימוע הוא ניסיון עלוב להסיט את תשומת הלב מהסיפור האמיתי והוא שבזמן שכ־1,500 איש יאבדו את מקום עבודתם, היה איש אחד שקיבל למיטב ידיעתי שכר גבוה יותר משל שופט וראש ממשלה, ותוצאות ניהולו הולכות ונשקפות". בתגובה לדברי רבינוביץ, מסר ויזנטל: “היה עדיף לאחראי הראשי, שמעשיו הובילו לטרגדיה של רשות השידור, להפנים את המשפט: ‘עדיף תשתוק יגידו לך לדבר, מאשר תדבר יגידו לך לשתוק’”.
היום תקבע ועדת הכנסת איזו ועדה תדון בסגירת רשות השידור. התיקון לחוק השידור הציבורי היה אמור לעלות לדיון בוועדת הכלכלה, אלא שבקואליציה חששו מהרוב שיש בה לאופוזיציה. על כן הקואליציה מנסה לקדם הקמת ועדה מיוחדת לנושאי רשות השידור.
מעוזרי נמסר: "צר לי מאוד שכל עיקרה של הנהלת רשות השידור בשנה האחרונה, ובימים אלה בפרט, הוא לרדוף אחר יו"ר ועד עובדים ארצי. על כך ועל טענותיהם, תינתן תשובה מלאה ומפורטת בפורום המוסמך”.
מרבינוביץ נמסר: "איני עוסק במינויים ובהדחות. זה לא בסמכותי. השימוע הוא ניסיון עלוב להסיט את תשומת הלב מהסיפור האמיתי והוא שבזמן שכ־1,500 איש יאבדו את מקום עבודתם, היה איש אחד שקיבל למיטב ידיעתי שכר גבוה יותר משל שופט וראש ממשלה, ותוצאות ניהולו הולכות ונשקפות".
בתגובה לדברי רבינוביץ, מסר ויזנטל: “היה עדיף לאחראי הראשי, שמעשיו הובילו לטרגדיה של רשות השידור, להפנים את המשפט: ‘עדיף תשתוק יגידו לך לדבר, מאשר תדבר יגידו לך לשתוק. המעשים שנעשו לא יתבררו מעל דפי העיתון אלא במקום שמעשים כאלה צריכים להתברר’”.