$
פרסום ושיווק

דחיית סגירת רשות השידור עברה לקריאה שנייה

הוועדה המיוחדת בראשות צחי הנגבי אישרה את התיקון הקובע כי הרשות תסגר ב-31 במרץ 2016 ויחל לפעול תאגיד השידור החדש. השר הממונה אופיר אקוניס: לא יהיו עוד דחיות

אופיר דור 18:3030.08.15

לאחר דיון ארוך שהחל בשעות הבוקר, אישרה הוועדה המיוחדת בראשות ח"כ צחי הנגבי את התיקון לחוק השידור הציבורי. התיקון יעלה להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת בהמשך השבוע.

עובדי רשות השידור עושים קבלת שבת עובדי רשות השידור עושים קבלת שבת צילום: יובל חן

 

התיקון לחוק דוחה את הסגירה של רשות השידור ל-31 במרץ 2016. בתאריך זה אמור להתחיל לפעול גם תאגיד השידור החדש שיוקם במקומה. השר הממונה אופיר אקוניס הצהיר כי המדינה תעמוד ביעד ולא יהיו עוד דחיות. "מצידי שהמנכ"ל הזמני של התאגיד אלדד קובלנץ ואנשיו יביאו שקי שינה למטה התאגיד", אמר אקוניס. חברי הכנסת מהאופוזיציה ובראשם נחמן שי המליצו לאקוניס להכניס סעיף המאפשר דחייה נוספת בחוק. אולם אקוניס סירב.

 

בעקבות הלחץ של ההסתדרות, הוסכם על הוצאת הסעיף השנוי במחלוקת ביותר מהתיקון לחוק לפיו הוצאות השכר של הרשות יופחתו ב-10 מיליון שקל בחודש החל מאוקטובר כתנאי להמשך מימונה מתקציב המדינה. המשמעות של הסעיף היתה פיטורי 500 עובדים, שליש מהמועסקים ברשות, באופן מיידי. במקום זה נקבע כי הקטנת מצבת כוח האדם ברשות השידור תעשה רק בהסכמה.

 

גם ביחס לדרישה אחרת של האוצר לפיה מתחם שרונה של רשות השידור התל אביב יפונה עד ל-1 באוקטובר, הושגה פשרה. התיקון לחוק יקבע במקום כי תוך ארבעה חודשים יחתם הסכם לפינוי המתחם עם ההסתדרות ואגודת העיתונאים.

התיקון לחוק מבטל באופן רשמי את אגרת הטלוויזיה רטרואקטיבית מ-2015. כמו כן הוא מרחיב את סמכויותיו של קובלנץ כמנכ"ל זמני והוא יוכל להעסיק עד 400 עובדים עוד בטרם הקמת התאגיד. קובלנץ יכהן עד שנה לאחר הקמת התאגיד ואז יבחר מנכ"ל חדש.

 

מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר הצהיר כי ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו יעביר את שמות חברי מועצת התאגיד לאישור סופי לאחר שהחוק יעבור סופית. עד כה נמנע נתניהו מלעשות זאת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x