$
פרסום ושיווק

לחץ התעשיינים הניב פרי: ועדת הבריאות אישרה שימוש בחומרי גלם שפג תוקפם

המקורית של הוועדה היתה לאסור באופן גורף מכירה ויבוא של מזונות שהתאריך האחרון המומלץ לשימוש בהם חלף

נורית קדוש 08:4113.10.15
מסע הלחצים של התעשיינים לקראת "רפורמת הקורנפלקס" הניב פרי. בדיון שהתקיים אתמול בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת נקבע כי כל עוד לא מדובר בחומרים שנחשבים "רגישים", תינתן ליצרנים אפשרות להשתמש בחומרי גלם שהתאריך המומלץ לשימוש בהם עבר, אם יצרן חומר הגלם הוא בעל אישור ייצור נאות ואישר את השימוש החריג בכתב בטרם פג תוקף חומר הגלם. הכוונה המקורית של הוועדה היתה לאסור באופן גורף מכירה ויבוא של מזונות שהתאריך האחרון המומלץ לשימוש בהם חלף.

 

ההחלטה התקבלה פה אחד במסגרת אישור כמה מפרקי רפורמת הקורנפלקס והכנסתם לחוק ההסדרים. הפרקים שאושרו עוסקים בהבטחת תקינות המזון בישראל ואיכותו ובהסדרת ייצור המזון. בין היתר נקבע: "עוסק במזון לא ייצר, ייבא או ימכור מזון מקולקל, שאינו ראוי למאכל אדם, יש בו חומר רעיל או גורם למחלות, אריזה פגומה או גוף זר". סעיף זה אושר למרות טענתם של מנהל תחום ענף המזון באיגוד לשכות המסחר רז הילמן ונציג התאחדות התעשיינים רוברט סגל, שלפיה אין אפשרות טכנית למנוע באופן מוחלט הימצאות גוף זר במזון. "זה הופך את כל התעשייה לעבריינית", אמר סגל.

 

כמו כן אושר סעיף האוסר על ייצור, יבוא ומכירת בשר אם הוא נועד להיות מוצג באופן שמטעה את הצרכן, למשל הצגת בשר קפוא שהופשר כבשר טרי. בשר מעובד ובשר קפוא שהופשר יימכרו וייובאו רק אם יסומנו ככאלה במילים מפורשות. עוד נקבע כי תוגבל בתקנות הוספת חומרים לבשר.

מחלוקת נוספת שעלתה בדיון נגעה להחלטה לאסור ייחוס סגולה של חיזוק הגוף, ריפוי ומניעת מחלות למזון. אלא שאפשר להעריך כי סעיף זה ירוכך במהלך קביעת התקנות, שכן התאחדות התעשיינים קראה להתיר ייחוס של "חיזוק" למוצר.

 

ח"כ אלי אלאלוף, יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות. התעשיינים לחצו ח"כ אלי אלאלוף, יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות. התעשיינים לחצו צילום: אוראל כהן

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x