$
פרסום ושיווק

שידור חוזר: ספקי מזון מקטינים חשיפה למגה

בשל כוונת הגופים המוסדיים להתנגד להסדר החוב של הרשת, החליטו ויסוצקי, זוגלובק ויפאורה לצמצם את המכירות למגה. כעת ממתינים בענף לראות האם תנובה, אסם ושטראוס ישנו את ההסכם שלהן עם החברה

נורית קדוש 21:5327.10.15

האיומים של מחזיקי האג”ח של אלון רבוע כחול להתנגד להסדר החובות של הקבוצה, באים לידי ביטוי במחסור במוצרים ברשת מגה. ל”כלכליסט” נודע כי בימים האחרונים ספקים רבים צמצמו ואף עצרו את האספקה לרשת.

 

 

בין הספקים האלה נמנים חברת יפאורה, ויסוצקי וזוגלובק. בכיר בענף המזון מסביר כי “לספקים יש קשרים בשוק ההון

וכנראה שכבר לפני מספר ימים הם שמעו מהגופים המוסדיים שבכוונתם לפוצץ את ההסדר, ולכן פעלו לבלום אספקות לרשת”.

 

ספקים אלה מצטרפים לנטו, יוניליוור, דיפלומט וליימן שליסל שמספקים מוצרים למגה רק בתמורה למזומן או ערבויות. מדובר במכה קשה למגה, שכן המחסור בסחורות לא יאפשר לה לעמוד ברף המכירות של כ־80 מיליון שקל בשבוע, שנדרש לה כדי לשמור על איזון. המחסור בסחורות הפופולריות בחורף, כמו תה ויסוצקי או מרקי קנור, צפוי להסיט קונים לרשתות מתחרות ולקרב את קצה של מגה.

 

גורם בחברת מזון גדולה אמר כי “מאז נחתם ההסדר, מלווה אותנו חשש שמגה לא תעמוד בהתחייבויות לשלם את החוב הנדחה. איום מחזיקי האג”ח לפוצץ את ההסדר מעלה את מפלס החששות ומחייב אותנו למחשבה נוספת ביחס להמשך אספקה לרשת בתנאים הנוכחיים”.

 

לדבריו, בענף יש דריכות לראות מי יהיה הספק הגדול הראשון - תנובה, אסם או שטראוס - שידרוש ממגה לשנות את ההסכם ולעבור לאספקה תמורת תשלום מזומן או ערבויות מצד הבעלים. “כשהספקים הגדולים מאוד יציבו זאת כתנאי, הנהלת מגה תצטרך לפנות לחברה־האם אלון רבוע כחול, שלא מן הנמנע שתבחר ללכת לפירוק”, העריך גורם נוסף בענף.

 

בכיר בענף אומר כי “כל המאמצים של הנהלת מגה לייצב אותה לא יספיקו, כשמנהלי אלון רבוע כחול אומרים שלא יתמכו בה מעבר לסכום שהתחייבו בהסדר. גם המגעים למכירת החברה מייצרים חוסר אמון מצד הספקים”.

 

מאז נחתם ההסדר ביולי, שוררת חשדנות רבה בין הרשת לספקים, כשכל צד מטיל את האחריות על הצד השני. גורם במגה אומר כי "הספקים לא רצו לתמוך בהסדר, אבל חששו שייתפסו כאחראים לפיטורי אלפי עובדים. לכן הם תמכו בדחיית שליש מהחוב, אבל לא היו מוכנים לתמוך ברשת ולהגדיל חשיפה". מנגד, הספקים טוענים כי בעלי מגה ושרגא בירן בראשם חששו מהנזק התדמיתי אם יילכו לפירוק, לכן הובילו להסדר שאינו תומך מספיק ברשת.

 

בשבוע שעבר ניסה מנכ”ל מגה רביב ברוקמאייר להרגיע את הספקים. "אנחנו עומדים בהתחייבויות ומשלמים לספקים על פי ההסדר”, אמר ל”כלכליסט”. הוא הוסיף כי "יש לנו כסף לשלם לספקים בנובמבר. אם נקבל את הכספים ממכירת הנכסים, נעמוד גם בתשלומי דצמבר". אלא שהספקים המשיכו לדאוג לאחר שמגה לא השלימה את העסקאות למכירת סניפים הפסדיים. על פי ההערכות, רמי לוי שרכש שבעה סניפים ב־38 מיליון שקל, מעדיף להמתין לקריסת הרשת כדי לקבל אותם מבלי לשלם.

 

ממגה נמסר בתגובה: “מגה ממשיכה לפעול על פי תוכנית ההבראה במטרה להחזיר את הרשת לצמיחה. החברה פועלת בגיבוי חברת האם אלון רבוע כחול, שעמדה בכל התחייבויותיה להזרמת כספים לרשת ופועלת למימוש מקורות מימון לתשלומים השוטפים למחזיקי האג”ח והבנקים. מכירות הרשת עולות מדי שבוע. אנו רואים בספקים שותפים הכרחיים להבראתה של הרשת ולהמשך קיומו של שוק תחרותי איתן".

 

סניף מגה (ארכיון) סניף מגה (ארכיון) צילום: אוראל כהן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x