מצטמצמת: קבוצת פוקס תסגור כ־20 סניפים בשנה הקרובה
לאחר הצמיחה המואצת: הרשת צפויה לסגור כ-5% מסניפיה; הראל ויזל: "לא מתביישים לסגור חנויות שלא מרוויחות"
אחרי שנים של התרחבות, רשת פוקס מתכננת לסגור בשנה הקרובה 24-20 חנויות: כ-% מהסניפים שהיא מפעילה. המטרה: לחסוך בעלויות כמו דמי שכירות, כוח אדם וכו', כך נודע ל"ידיעות אחרונות".
- ללין, מקבוצת פוקס, פותחת חנות בטיים סקוור בניו יורק
- אמריקן איגל העולמית תקבל אופציה לרכוש מחצית מפעילות המותג בישראל מפוקס
- פוקס השיקה את מותג הנעליים צ'רלס אנד קיט בישראל
קבוצת פוקס נחשבת לשוכרת הגדולה ביותר בקניונים והיא נהנית מדמי שכירות נמוכים יחסית. פוקס נחשבת לחנות עוגן המושכת שוכרים נוספים. בתוכנית ההתייעלות הנוכחית מדובר לא רק על סגירת סניפים מפסידים אלא גם של סניפים רווחיים, אבל כאלו שסגירתם לא תפגע במכירות משום שבמתחם סמוך פועלות חנויות זהות של קבוצת פוקס שפדיונן ורווחיותן צפויים לעלות בעקבות הסגירה ונדידת הקונים אליהן.
במקביל, הרשת תמשיך לפתוח חנויות חדשות שההסכמים לגביהן כבר נחתמו, אך לא תחתום ב 2016- על הסכמי שכירות חדשים לחנויות – למעט חריגים. הרשת, שצמחה מאוד בשלוש השנים האחרונות, הגיעה עם שלל מותגיה – פוקס, פוקס הום, צ'רלס אנד קית, מנגו, אמריקן איגל, צ'ילדרנ'ס פלייס, ללין, בילאבונג וסאקס לשיא של כ-500 חנויות ברחבי הארץ.
יזמי נדל"ן מסחרי שמתכננים הקמת מתחמי קניות חדשים ופנו לאחרונה לפוקס אמרו ל"ידיעות אחרונות" כי קיבלו תשובה שלפיה השנה הקבוצה תצמצם את מספר הסניפים. צמצום עלויות יסייע לפוקס לשפר בחזרה את הרווח התפעולי, שצנח במחצית הראשונה של 2015 ל-4.9% מסך המכירות לאחר שבמחצית הראשונה של 2013 היה שיעור הרווחיות של קבוצת פוקס ,12.3% ובמחצית הראשונה של 2014 עמד על 7.5% מהמכירות.
במצגת שערך בדיון סגור אמר בעלי פוקס הראל ויזל כי החברה לא תחזור בשנים הקרובות לשיעור רווחיות גבוה של 12 בין השאר בג- לל הטמעת המותגים החדשים, אבל שהרווחיות תעלה מ-5 % עד 6% בשנת 2015 ל-8% עד 9% עד שנת 2018. לפי התוכניות של פוקס, הרווחיות תשתפר באמצעות הפסקת הוצאות חדירה של מותגים חדשים, וירידה בפרסום ובהקמת חנויות. בפוקס מעריכים כי ברגע שהמותגים החדשים יתבססו, שיעורי הרווחיות שלה יעלו.
ב-2009 כשפוקס עברה להפסד, ויתר ויזל על שליש משטחי המסחר שלו לטובת כינוס המותגים שפעלו בחנויות נפרדות – פוקס קידס, פוקס בייבי, פוקס מן ופוקס וומן – לחנות גדולה אחת, מהלך שזכה להצלחה.
בישראל יש בשנים האחרונות עודף שטחי מסחר. נתוני חברת "ריס" חשפו כי קניונים חדשים כבר מתקשים לס- פק את הסחורה. זאת על רקע הירי - דה בקניות בגלל המצב הכלכלי והן בגלל משברים נקודתיים כמו מבצע "צוק איתן" ופיגועי הסכינים שגרמו לקהל להדיר את רגליו מהרחובות ומהקניונים. בנוסף, מזג האוויר החם יחסית והעלייה ברכישות אופנה ומו - צרים אחרים באינטרנט גרמו לירידה ממוצעת של 13% במכירות האופנה בקניונים בספטמבר-אוקטובר.
ויזל מסר בתגובה: "אנחנו לא מתביישים לסגור חנויות שלא מרוויחות. נמשיך בהתאם לתוכניות העבודה".