בלעדי לכלכליסט
יבואניות הנעליים רצות לספורט ורטהיימר
יבואניות המותגים ניו באלאנס וסאקוני מצטרפות למ. טוקר ברכישת הרשת. העסקה שאושרה על ידי רשות ההגבלים תעניק יתרון למותגים בשטחי מדף
שתי ספקיות גדולות של רשת ספורט ורטהיימר, שנמכרה לקבוצת מ.טוקר, נכנסו לשותפות עם הקבוצה הרוכשת ויחזיקו בבעלות על רשת הספורט הנמצאת בהקפאת הליכים, כך נודע ל"כלכליסט". השתיים הן חברת יובל בראון השקעות בע"מ, השותפה בחברת היבוא של מותג הספורט סאקוני ביחד עם אייל פישמן, וחברת חוג הסילון פשיין בע"מ, מקבוצת החברות המייבאת את המותג ניו באלאנס.
- נאמני ספורט ורטהיימר מבקשים לאשר רכישת החברה והסדר הנושים; ביהמ"ש יכריע מחר
- קבוצת אלשרד הגישה הצעה לרכישת רשת ספורט ורטהיימר
- ניו באלאנס דורשת מביהמ"ש לבטל את הקפאת ההליכים לספורט ורטהיימר
באפריל האחרון אישר בית המשפט את מכירת ספורט ורטהיימר לקבוצת מ. טוקר, שלה ניתנה הזכות לרכוש את האחזקות בוורטהיימר ובחברות היבוא שבבעלותה ביחד עם שותפות שיחברו אליה לצורך הרכישה. בדו"ח שהגישו לבית המשפט, הביעו נאמני ורטהיימר, עו"ד עמית לדרמן וישראל בכר, תמיכה בצירופן של השותפות, שהן ספקיות מרכזיות של החברות עבור מוצרי הנעלה וספורט, וצירופן מהווה "לא רק תוספת וחיזוק משמעותי לאיתנותו של הגוף הרוכש, אלא גם תוספת כוח אסטרטגית משמעותית לחברות, אשר תתרום להצלחתן - דבר שעשוי להביא לתרומה נוספת למקורות ההסדר".
הצטרפותם של יבואנית ניו באלאנס, שנמצאת בבעלות מוני הראל, והשותפה ביבואנית סאקוני, יובל בראון, לקבוצת הרכישה, מעניקה יותר כוח לספקיות בתוך ורטהיימר ואפשרות מבחינתן להתערב בשטחי התצוגה ולתת יתרון למותגים שלהם. מצב דומה קיים כיום ברשתות החשמל, כשהיבואניות מחזיקות בבעלות על רשת קמעונאית — אלקטרה מוצרי צריכה שמחזיקה בבעלות על מחסני חשמל ועל שקם אלקטריק; היבואנית מיני ליין שמחזיקה ברשת א.ל.מ; והבעלים של ברימאג שמחזיק באופן פרטי את רשת טרקלין חשמל. גם בענף הספרים קיימת בעלות צולבת - כנרת זמורה־ביתן ומודן מחזיקות בצומת ספרים.
למרות המצב הלא אידיאלי של יבואניות המחזיקות ברשת קמעונאית, אישרה בשבוע שעבר הממונה על הגבלים עסקיים מיכל הלפרין את עסקת הרכישה של ורטהיימר לשלוש החברות ללא תנאים. יש לציין כי הצטרפותה של יבואנית ניו באלאנס לעסקה באה לאחר שבעבר הכחישה החברה ל"כלכליסט" מידע על כך שהיא מתעניינת ברכישת רשת הספורט. בנוסף, ניו באלאנס הגישה תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדצמבר האחרון, וביקשה להורות על ביטול צו הקפאת ההליכים בטענה כי בעוד מצב הרשת היה ידוע, שוכנעה היבואנית על ידי בעל השליטה לספק סחורה בשווי של כ־2.5 מיליון שקל.
ורטהיימר נקלעה להקפאת הליכים לאחר שצברה חובות של 125.6 מיליון שקל. באפריל אושרה מכירת ורטהיימר למשה טוקר עבור סכום של 32 מיליון שקל, מתוכם 7 מיליון שקל עבור החברה והיתר עבור המלאי. המייסד רוני ורטהיימר ימשיך להחזיק ב־10% מהחברה. מאז הקפאת ההליכים נסגרו 12 סניפים, והרשת מונה היום 48 סניפים.