החגיגה לא עוצרת במנכ"לים
גם הסמנכ"לים קצרו ב־2010 חבילות תגמול מנופחות. שני סמנכ"לים בפרטנר מככבים בטבלאות השיאנים
סמנכ"לי כספים: גם כאן הכי משתלם אצל עופר
בראש טבלת סמנכ"לי הכספים נמצא סמנכ"ל הכספים של החברה לישראלבעשר השנים האחרונות - אבישר פז. ב־2010 נהנה פז מתגמולים בהיקף של כ־8 מיליון שקל, כ־0.5% מהרווח הנקי של החברה. דירקטוריון החברה נימק בדו"חות כי תרומתו של פז לתוצאות השיא של החברה ולרווחיות החברות המוחזקות היתה משמעותית. בנוסף, פז לקח חלק גם בתוכנית ההבראה של צים ובגיוס הון בהיקף של 265 מיליון דולר שהושלם במהלך השנה.
אלופי הברוטו
- ליגה משלהם: השיאנים של 2010
- תורת הפערים: כשהמנכ"ל מרוויח פי 60 מעובד ממוצע
- למשקיעים תספורת, למנכ"ל סופר־משכורת: החברות הכושלות שבות לפנק את מנהליהן
- שדרת הטייקונים: איזה בעל שליטה הכי נדיב ומי הכי קמצן?
את המקום השני בטבלה תופס ניר ברונשטיין, סמנכ"ל הכספים בקבוצת עזריאלימ־2007, ששימש בעבר כמשנה לחשב הכללי במשרד האוצר. דירקטוריון החברה נימק את היקף התגמול של ברונשטיין בגידול בפעילות החברה, בעלייה בדרישות הרגולטור מהדיווח החשבונאי והקשר עם שוק ההון, שהתווסף לאחר הנפקת החברה לציבור. סמנכ"ל הכספים עובד על הדו"חות הכספיים של החברה ועל תקציבה בצמוד למנהלי החברה. התפקיד מהווה לא פעם קרש קפיצה לתפקיד המנכ"ל.
סמנכ"לי שיווק: סיבוב שני מוצלח ליעקב קדמי
את ראש טבלת שיאני השכר של סמנכ"לי השיווק מוביל יעקב קדמי מחברת פרטנר. זהו הסיבוב השני של קדמי בחברה, לאחר שבשנת 2004 עזב אותה בתום שלוש שנים שבמהלכן הצליח למצב את אורנג' כמותג בולט בשוק הסלולרי. לאחר שעזב את פרטנר הספיק לעבוד בהאצ'יסון העולמית כשנה, כמנכ"ל משרד הפרסום באומן בר ריבנאי וכיועץ שיווקי בחברות סטארט־אפ. במרץ האחרון שב והתיישב קדמי על כיסא סמנכ"ל השיווק של החברה, לאחר שאילן בן־דב רכש את השליטה בחברה, ועלות שכרו הסתכמה בכ־6 מיליון שקל ב־2010.
במקום השני בטבלת השיאנים נמצאת סמנכ"לית השיווק של דלתאבשמונה השנים האחרונות אסתי מעוז, שניהלה את דלתא ניו יורק בין השנים 1991 ל־2002.
תפקיד סמנכ"ל השיווק נחשב כתפקיד נחשק ומקורב לעמדת המנכ"ל, בחברות מסוימות אף בדומה לאופן שבו נתפס תפקיד סמנכ"ל הכספים.
סמנכ"לי תפעול: מהלבשה תחתונה למשכורת עליונה
בראש טבלת סמנכ"לי התפעול נמצא שלמה דורון, סמנכ"ל התפעול ומשנה למנכ"ל דלתא. דורון, שנכנס לתפקיד בתחילת 2010, כיהן קודם כסגן נשיא לפיתוח עסקים וכחבר הנהלה ב־DBA (דים ברנדס אפארל), החברה האירופית הגדולה ביותר לייצור ולשיווק הלבשה תחתונה.
דורון שב לחברה לאחר שניהל בה בעבר את חטיבת בגדי הילדים והתינוקות ואת חטיבת ההלבשה העליונה בין 1990 ל־2002. בשנה החולפת זכה דורון לתגמול כולל של 5.1 מיליון שקל. את המקום השני תופס סמנכ"ל התפעול של שופרסל מזה 7 שנים, איציק אברכהן. אברכהן הצטרף לשופרסל בשנת 2000, לאחר 27 שנים בצה"ל, לתפקיד מנהל אשכול, ומשם התקדם.
אף שמשרת סמנכ"ל התפעול נחשבת למשרה שבה "מלכלכים את הידיים" בעבודת שטח, מדובר בתפקיד נחשק. כיום סמנכ"לי התפעול נדרשים בדרך כלל להשכלה בהנדסת תעשייה וניהול.
סמנכ"לי פיתוח עסקי: מתגמל להיות פרטנר בפיתוח
את המקום הראשון בטבלת סמנכ"לי הפיתוח העסקי תופס עודד דגני, שסיים בתחילת 2011 כהונה של 4 שנים כסמנכ"ל הפיתוח העסקי של פרטנר. דגני כיהן בעבר כסמנכ"ל פיתוח עסקי ב־ECI Telecom וכאחראי על המיזוגים והרכישות בחברה, ולפני כן כסמנכ"ל פיתוח עסקי באמדוקס. עלות העסקתו של דגני הסתכמה ב־4.9 מיליון שקל ב־2010, מתוכם פיצויי פרישה של 3.3 מיליון שקל.
את המקום השני בטבלה תופס חן ליכטנשטיין, סמנכ"ל הפיתוח העסקי במכתשים אגן מ־2006. ליכטנשטיין בעל דוקטורט במינהל עסקים ומשפטים מאוניברסיטת סטנפורד שבארה"ב, והוא כיהן בעבר כסגן נשיא בתחום מיזוגים ורכישות בבית ההשקעות גולדמן זאקס בלונדון.
תפקידו של סמנכ"ל הפיתוח העסקי הוא להצעיד את החברה אל עבר מחוזות חדשים, ובתוך כך לבחון אפשרויות למיזוגים ורכישות.