$
המלחמה על דמי הניהול

הפטנט של פסגות: איך לייקר את קרנות הנאמנות מבלי להעלות דמי ניהול

בית ההשקעות ביטל את הפטור שניתן ללקוחות מעמלות קנייה ומכירה של ני"ע ב־10 קרנות שלו

רחלי בינדמן 07:0317.08.11

בית ההשקעות פסגות מאמץ דרך יצירתית לגבות מלקוחותיו בקרנות הנאמנות יותר כסף, וזאת מבלי להעלות דמי ניהול באופן רשמי. בחודשים האחרונים דיווח פסגות כי הוא מבטל את הפטור מעמלות קנייה ומכירה ב־10 קרנות שלו. בשנים האחרונות שיווקו מנהלי קרנות רבים את הקרנות שלהם ליועצים בבנקים

כקרנות שבהן "מחיר הקנייה שווה למחיר הפדיון", כלומר לא מושתות עלויות קנייה ומכירה על הלקוחות, ואלו הפכו קרנות מועדפות על היועצים לאור השקיפות בדמי הניהול.

 

טרם השינוי התחייב פסגות ללקוחותיו כי הוא זה שיישא בעמלות הקנייה והמכירה של ני"ע באותן קרנות, אך מעתה הלקוחות יישאו בעמלות שמשלמת הקרן לבנקים המשמשים עבורה כברוקר. כך למשל דיווח פסגות בסוף פברואר כי הוא יתחיל להשית את עמלות הקנייה והמכירה בקרן פסגות שקלית 90/10 שמשקיעה בעיקר באג"ח קונצרניות לא צמודות ובעד 10% במניות. החל מחודש מרץ האחרון נושאים המשקיעים בקרן זו בעלויות הרכישה והמכירה של אג"ח בקרן שעומדות על 0.05% משווי הקנייה ועל רכישת מניות שהעמלות בגינן עומדות על 0.085%. על רכישת מניות בחו"ל עומדת העמלה על 0.1%. החל ממרץ מגלגל פסגות את עלויות הקנייה והמכירה של ני"ע גם בקרן אינפלציה קרן פסגות אלפא (תיק מספר 1), פסגות אג"ח חברות מדורגות, ופסגות קומפס בטא. החל מיוני בוטל הפטור מעמלות בקרן פסגות קומפס תל בונד 120%, פסגות אלפא 90/20, פסגות אגד חוץ ופיקדונות נקוב דולר ופסגות 90/10 ופסגות מדדית ללא מניות.

 

העלות המשמעותית ביותר המושתת על הלקוח שסופג את עמלות הקנייה והמכירה היא בעת רכישת יחידות בקרן. בפסגות מציינים כי ממילא בחודשים האחרונים לא רשמו הקרנות המדוברות גיוסים, אלא להפך כשכאמור, עיקר העלות הוא בעת הרכישה. מעבר לזה מציינים בפסגות כי 78% מהקרנות שלו מציעות פטור מעמלות קנייה ומכירה, לעומת 40.85% קרנות כאלה בכלל התעשיה.

 

הפסקת הטבה זו עולה בקנה אחד עם הקו של בעלת השליטה בפסגות, קרן אייפקס, בניסיון לשפר את שיעור הרווחיות של פסגות, שהיה בית ההשקעות הראשון שהחל לגבות דמי ניהול בקרנות הכספיות ולאחר מכן הוא החל לייקר קרנות נאמנות מסורתיות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x