$
בורסת ת"א

הקפאת הליכים לאייס לשבוע; הנושים דרשו שהבעלים יתנו 20 מיליון שקל ללא תנאי

מאייס נמסר בתגובה כי הם מקווים שבמהלך הדיון בשבוע הבא ייפתר נושא המימון של תהליך ההקפאה כך שהחברה תוכל לצאת לדרך חדשה

ענת רואה 10:5018.01.12
עו"ד אמיר פלמר ורו"ח בועז גזית מונו כנאמנים בהקפאת הליכים לרשת אייס דיפו שקרסה עקב חובות של 452 מיליון שקל – כך קבעה לפני זמן קצר נשיאת בית משפט המחוזי בפתח תקווה, הילה גרסטל. הקפאת ההליכים תמשך בינתיים שבוע ימים, עד יום רביעי הבא, ובמהלכו יוגש לשופטת דו"ח הכולל תוכנית
להפעלת הרשת כתנאי להמשך הקפאת ההליכים.

  

אתמול נחשף ב"כלכליסט" כי הנהלת הרשת שביקשה לחייב את הבעלים להזרים 20 מיליון שקל בהתאם להתחייבותם לפני חודש וחצי, סיכמה למעשה עם הבעלים והבנקים שהזרמת הכסף תחשב במעמד של "הוצאות פירוק", כלומר הבעלים יקבלו את כספם בחזרה מיד עם סיומה של הקפאת ההליכים ולא יאלצו להסתפק בהחזר חלקי בלבד של הסכום בדומה למצבם האפשרי של מרבית הנושים הרגילים האחרים.

  

במהלך הדיון הבוקר התנגדו מרבית הצדדים האחרים בתיק לכך שהזרמת הכספים שהבעלים התחייבו לתת תעשה במעמד של הוצאות פירוק ודרשו כי הבעלים יתנו את הכסף כתרומת בעלים ובהתאם להתחייבותם שניתנה בעבר.

  

עו"ד רענן קליר המייצג את בעלי אגרות החוב שהחוב כלפיהם עומד על 83 מיליון שקל אמר בדיון: "אנחנו מתנגדים נחרצות שבמסגרת צו כלשהו יגרע ולו פסיק מהחוב שלנו". עו"ד קליר דרש כי הבעלים יעמידו את הסכום לו התחייבו מבלי להציג תנאים לגבי קבלת הכסף בחזרה.

  

עו"ד אלונה באומגרטן המייצגת את בנק הפועלים, נושה מובטח של אייס שהחוב כלפיו עומד על 28 מיליון שקל, טענה בדיון כי הבנק לא מוכן לממן את הפעלת החברה בהקפאת ההליכים. לדבריה, "זה מקרה קלאסי שבו בעלי החברה צריכים לממן את ההפעלה וזאת על סמך התחייבויותיהם. התחייבות זו פורסמה והשאלה כמה כסף נותנים בעלי השליטה. לא אם, אלא כמה כסף הם נותנים".

  

בדיון נכחו גם נציגי הנושים הרגילים ובהם עו"ד ניידיק המייצג ביחד עם עו"ד רועי אהרוני

את טמבור, נירלט וכן מספר נושים נוספים שהחוב הכולל כלפיהם הוא 11 מיליון שקל, אשר אמר בדיון כי הכלל בהקפאת הליכים הוא שצריכה להיות תרומת בעלים, וכי הבעלים צריכים לקיים את התחייבותם להזרמת 20 מיליון שקל "ללא כל תנאי".

 

עו"ד פרידמן המייצג נושה אחר שסיפק סחורה לרשת אמר בדיון "אני לא בטוח שכל הספקים מבינים את המשמעות. יש הבדל אדיר בין הזרמת בעלים או השתתפות בעלים בתמיכת הליך ההקפאה שהיא כהוצאות פירוק, לבין תרומת בעלים. יש חשש אדיר שתהיה פה הפעלה גרעונית".

 

הנשיאה גרסטל קבעה בהחלטתה כי עו"ד פלמר ורו"ח גזית יגישו את תוכנית ההפעלה עד ה-24 בינואר, ובמסגרתה יציינו איזה סכומים על בעלי השליטה להזרים ויקבעו את לוחות הזמנים, ובלבד שהסכומים לא יעלו על 20 מיליון שקל לפי כתבי ההתחייבות של בעלי השליטה מה-30 בנובמבר. עד לביצוע המימון על ידי בעלי השליטה, תופעל הרשת במימון עצמי. הנשיאה גרסטל קבעה עוד כי המימון כרגע יהיה במעמד הוצאות פירוק. עם זאת, התחייבותם של הבעלים בנובמבר תבחן בנפרד.

 

עו"ד אופיר רונן המייצג ביחד עם עו"ד ליזה חדש את 1,250 עובדי הרשת אמר לכלכליסט בתגובה: "אנו שמחים על החלטת ביהמ"ש לתת צו הקפאת הליכים בגלל שאנו מאמינים שזו האפשרות הטובה ביותר לשמור על מקומות העבודה של העובדים ושהם יקבלו את הכספים המגיעים להם. אני מאמין שימצא קונה לרשת שיעלה אותה על פסים של דרך חדשה ומוצלחת".

 

מאייס נמסר בתגובה: "אנו שמחים שבית המשפט נענה לבקשתנו. כך נוכל לאפשר לחברה, לעובדים ולספקים להמשיך לקיים את החברה ולהבטיח את פרנסתם של אלפי אנשים. אנחנו מקווים כי במהלך הדיון שיתקיים בשבוע הבא ייפתר נושא המימון של תהליך ההקפאה כך שהחברה תוכל לייצב את פעילותה, להגן על זכויות העובדים ולצאת לדרך חדשה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x