$
בורסת ת"א

במקום הראשון: יו"ר קרדן סין עם עלות שכר של 28.8 מ' ש'; רק אישה אחת ברשימת 50 הבכירים

אחרי אלון שלנק מקבוצת קרדן, במקום השני ברשימה מדורג ציון גינת מנכ"ל דלק בנלוקס עם עלות שכר של 22.4 מיליון שקל; יו"ר דירקטוריון ומנכ"ל ארקו החזקות משך עלות שכר של 5.19 מיליון שקל, היקף המשרה: "רוב זמנו"

כתבי כלכליסט 12:5401.04.12

עונת הדו"חות הכספיים של החברות הציבוריות הגיעה אתמול בחצות לסיומה באופן רשמי ו"כלכליסט" דירג את 50 מקבלי השכר הבכירים בחברות הציבוריות בשנה שעברה.

 

השנה החולפת הביאה עימה פגיעה קשה בחלק נכבד מחברות הנדל"ן הישראליות, אך עיקר הפגיעה נרשמה באלו הפועלות מעבר לים. עם זאת, כל זה לא מנע מאלון שלנק מקרדן השקעות לתפוס את המקום הראשון המכובד ברשימת 50 מקבלי השכר הגבוה במשק, עם עלות שכר שנתית של 28.8 מיליון שקל.

 

שלנק מכהן כיו"ר החברות קרדן סין ו-KWIG המרכזות את פעילות החברה אם קרדן אן.ויבסין. כאן המקום לציין כי קרדן אן.וי רשמה הפסד של 409 מיליון יורו ב-2011 המצטרף להפסד של 29 מיליון יורו ב-2010.

 

 

סקירה של טבלת 50 הבכירים מעלה כי עלות השכר של ארבעה מהם חצתה את רף ה-20 מיליון שקל בשנה. לשם השוואה, רק לפני שנתיים אף לא בכיר אחד עלה לחברה יותר מ-20 מיליון שקל בשנה.

 

אל המקום השני ברשימה הצליח להתברג ברגע האחרון ציון גינת, מנכ"ל דלק בנלוקס, שעזב את החברה במהלך השנה ונהנה ממצנח זהב בשווי של 22.4 מיליון שקל. דלק בנלוקס היא החברה הבת בבעלות מלאה של קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה. 

 

הרווח הנקי של קבוצת עזריאלי זינק ב-26% בשנה שעברה ל-1.25 מיליארד שקל הרבה בזכות קניון עזריאלי. מדו"חות החברה עולה כי עלות שכרו של דוד עזריאלי, יו"ר הקבוצה, עלתה לחברה כ-21.2 מיליון שקל בשנה. בכך הודח עזריאלי מהמקום הראשון - בו החזיק לפני פרסום דו"חות קרדן השקעות - למקום השלישי.

 

את העשירייה הראשונה סוגר יו"ר GTC אלי אלרואי שמשך בשנה החולפת דמי ניהול ומענקים בעלות כוללת של כ-29 מיליון שקל (5.76 מיליון יורו). אולם, המענקים שקיבל אלרואי ב-2011 כולם ניתנו במזומן, עם זאת, האופציות שקיבל בעבר דווקא הפחיתו את עלות השכר השנתית שלו לחברה. 1.9 מיליון אופציות שאלרואי קיבל בעבר שוות כעת לאפס, ולכן החברה ביטלה הוצאה בהיקף של 3.29 מיליון יורו שנרשמה בעבר בדו"חותיה.

 

עם זאת, עדיין מדובר בשכר גבוה פי 246 מעלות השכר החודשית המוצעת של עובדי החברה העומדת על כ-10,000 שקל. כאן המקום לציין כי ב-2011 GTC פולין רשמה הפסד של 270 מיליון יורו.

 

  צילום: אוראל כהן

  

לוי הסתפק ב-9.7 מיליון שקל

 

בשנה שעברה בראש טבלת שכר הבכירים עמד זוהר לוי, יו"ר סאמיט שממש ברגע האחרון פורסם כי עלות שכרו עמדה על 38 מיליון שקל. עם זאת, השנה נאלץ לוי להסתפק בדמי ניהול של 9.7 מיליון שקל בלבד.

   

מה דעתך על מניית חברה לישראל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

החברה לישראל סיפקה נציגות נכבדת לעשירייה הראשונה של רשימת 50 שיאני השכר במשק. שלושת הבכירים של החברה לקחו הביתה עלות שכר בסך של 48.6 מיליון שקל בשנת 2011.

 

ניר גלעד, מנכ"ל החברה, כמעט והוכתר לשיאן השכר אך נדחק למקום הרביעי עם עלות שכר של 21.1 מיליון שקל בשנה. גלעד נהנה בשנה החולפת ממענק של 3 מיליון שקל ושכר של 4.5 מיליון שקל.

 

אמיר אלשטיין, יו"ר הדירקטוריון, נהנה בשנה החולפת משכר של 4.7 מיליון שקל, בונוס בסך של 2.4 מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות בסך של 7.8 מיליון שקל. בכך דורג אלשטיין במקום השישי מיד לאחר עקיבא מוזס, מנכ"ל כיל הפורש, שנדחק למקום החמישי.

 

סמנכ"ל הכספים של החברה לישראל, אבישר פז, התברג למקום התשיעי, עם עלות שכר של כ-12.5 מיליון שקל בשנה. עלות שכרו כללה שכר של 2.7 מיליון שקל, מענק בגובה של 1.1 מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות בסך של 8.5 מיליון שקל.

 

רק אישה אחת ברשימה

 

סמדר ברבר צדיק, מנכ"לית הבנק הבינלאומי, והמנכ"לית היוצאת של בנק לאומי, גליה מאור, לא הצליחו להתברג לרשימת 50 מקבלי השכר הגבוה. בכך הדרת הנשים באה לידי ביטוי גם ברשימת מקבלי השכר הגבוה במשק כאשר רק נציגה אחת נותרה לנשים ברשימה והיא סטלה הנדלר, יו"ר דירקטוריון HOT. לשם השוואה, בשנה שעברה רק ארבע נשים הופיעו בין 100 מקבלי השכר הגבוה ביותר.

 

עלות שכרה של הנדלר עמדה ב-2011 על 14.8 מיליון שקל. מתוך סכום זה הנדלר נהנתה מתשלום מבוסס מניות בסך של 10.9 מיליון שקל וממענק בגובה של 2 מיליון שקל. יש לציין כי האופציות שניתנו להנדלר משקפות מחיר מימוש של 65 שקל למניה, אולם הוצאה זו נכנסה לדו"חות הכספיים של החברה לפי מחיר המימוש. עוד עולה מדו"חות החברה כי עלות שכרו של הרצל עוזר המנכ"ל עמדה בשנה שעברה על 5.5 מיליון שקל.

 

שיאן השכר בענף הבנקאות בשנה החולפת היה אלי יונס מנכ"ל מזרחי-טפחות עם עלות שכר של 10.2 מיליון שקל. יאיר סרוסי, יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים נהנה בשנה החולפת מעלות שכר בסך של 9.35 מיליון שקל. עלות שכרו כללה שכר של 1.9 מיליון שקל, מענק בגובה של 5.6 מיליון שקל, תשלום מבוסס מניות בסך של 530 אלף שקל ושווי הטבות נוספות בסך של 410 אלף שקל. בכך מתברג סרוסי למקום השני במגזר הבנקאות כאשר הוא משיר את ציון קינן מאחור בדרוג השכר בתוך הבנק. קינן נהנה בשנה החולפת מעלות שכר שהסתכמה בכ-9.04 מיליון שקל בשנה.

 

"רוב זמנו" בעבודה

 

מבין אלו שלא נכנסו לרשימה ניתו למצוא למשל את אריה קוטלר, יו"ר דירקטוריון ומנכ"ל ארקו החזקות, שמשך מהחברה עלות שכר של 5.19 מיליון שקל בשנה עבור "רוב זמנו" - כפי שרשום תחת הקטגוריה "היקף משרה" בדו"חות הכספיים. קוטלר זכה למענק בגובה של 4.2 מיליון שקל בשנה ודמי ניהול בסך של 865 אלף שקל.

 

עוד מאותה קבוצה, שמעון הייבלום, יו"ר דירקטוריון מלרג, משך עלות שכר צנועה אמנם ביחס לשיאן הטבלה, ומשך כ-860 אלף שקל עבור "לפחות 50%" מהיקף המשרה. הייבלום נהנה ממענק בגובה של 140 אלף שקל ודמי ניהול של 570 אלף שקל בשנה.

 

במקום האחרון ברשימת 50 שיאני השכר ניתן למצוא את יוסי שחר, משנה למנכ"ל כיל, עם עלות שכר של 6.5 מיליון שקל בחודש - פי 62 מהשכר הממוצע במשק הישראלי.

 

השתתפו בהכנת הידיעה: מעין מנלה, שהם לוי, גיא בן סימון ושי סלינס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x