$
בורסת ת"א

לקראת הכרעה: קבוצה של 30 בנקים הסכימה להסדר החוב ביוון

כדי שיוון תוכל לקבל את כספי הסיוע של האיחוד האירופי דרושה הסכמה של למעלה מ-90% ממחזיקי האג"ח. קבוצת 30 הבנקים שהסכימה להסדר מהווה 39.3% מהמחזיקים

שהם לוי 18:5007.03.12

הבנקים הגדולים באירופה, הבנקים ביוון וקרנות הפנסיה המחזיקים באיגרות החוב של יוון הסכימו להחליף את האג"ח הקצרות שבידהם לאג"ח ארוכות שתציע ממשלת יוון, ובכך סללו את הדרך לאחד מהסדרי החוב הגדולים בהיסטוריה. אותם 30 בנקים גדולים שהסכימו בשעות האחרונות להצטרף להסדר מחזיקים

ב-39.3% מהאג"ח של יוון בשווי של 206 מיליארד יורו ומהווים את הגוש המרכזי באישור ההסדר.

 

נכון לרגע כתיבת שורות אלה, בהתחשב בכל הגופים, מחזיקי אג"ח בערך של 58% מחובותיה של יוון הסכימו להחלפת האג"ח.

 

עדיין, כדי לקבל חבילת סיוע של 130 מיליארד יורו מהאיחוד האירופי, זקוקה יוון להסכמה של למעלה מ-90% מהמחזיקים באיגרות חוב של המדינה.

 

יוון תלויה בכספי הסיוע של האיחוד האירופי כדי לשרוד ודרשה את הסכמת נושיה לקבל על עצמם תספורת של 70% מהערך הנוכחי של האג"ח שבידהן, כל זאת כדי לאפשר למדינה להפחית את יחס החוב לתמ"ג לרמה של 160%.

  

אחרי חודשים ארוכים של דיונים, הסכימו המוסדות הגדולים הכוללים קרנות פנסיה ובנקים להחליף את איגרות החוב שהם מחזיקים באיגרות חוב ארוכות יותר. שיעור ההפסד שייאלצו המחזיקים לספוג עלה בחודשים האחרונים, עם התבהרות מצבה של כלכלת המדינה ויכולתה לעמוד בעומס החובות.

 

במכון למימון בינלאומי (IFF) העריכו השבוע כי חדלות פירעון לא מבוקרת  של יוון ככל הנראה תחייב את איטליה וספרד לקבל סיוע חיצוני על מנת לבלום את זליגת המשבר, ואף תגרום נזק של למעלה מטריליון יורו (1.3 טריליון דולר) לגוש היורו, ).

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x