4 המלצות קנייה ושורט אחד על חברות קוסמטיקה
מכורות לבוטוקס ולסיליקון, גם במיתון; אלרגן, לוריאל, רבלון, אסתי לאודר וקולגייט פלמוליב - מה לקנות ומה למכור?
אלרגן (AGN)
אלרגן (Allergan) פועלת בשוק האסתטיקה הרפואית. מכירות מוצרי הבוטוקס של החברה הכפילו את עצמן בעשור האחרון, והן כבר מהוות מחצית מהמכירות. בנוסף, אלרגן מייצרת ומשווקת שתלי סיליקון ומוצרים בתחום המכשור הרפואי לטיפול בהשמנת יתר ולטיפולים בהזעת יתר ובאובדן שיער.
סיכוי: התבססותה של אלרגן בתחום מבעוד מועד סיפקה לה יתרונות מול המתחרות המהותיות בתחום. מכירות החברה ב־2011 עמדו על 5.5 מיליארד דולר, והן צפויות להמשיך ולצמוח בצורה יציבה. אלרגן מתאפיינת ברווחיות גולמית גבוהה של 86% (נכון ל־2011). בנוסף, לאלרגן מאזן יציב ועתיר מזומנים.
סיכון: מוצרים בתחום האסתטיקה דורשים תהליכי אישור יקרים ומערך שיווק יקר, העלולים להכביד על ההוצאות. כמו כן, אלרגן נסחרת כיום לפי שווי של 28 מיליארד דולר המשקף לה מכפיל רווח חזוי של 21.
ממליץ: יותם עירוני, מנהל מחלקת מחקר חו"ל באלטשולר שחם
השורה התחתונה:
למה לקנות? תזרים המזומנים החזק והצמיחה היציבה שמציגה אלרגן הופכים אותה לאטרקטיבית
לוריאל (LO)
לוריאל (L'oreal) היא אחת ההחברות הגדולות בעולם בתחום הקוסמטיקה, והיא נסחרת בשווי שוק של כ־60 מיליארד יורו. מלבד המותג לוריאל, מוצרי החברה נמכרים גם תחת מותגים דוגמת לנקום, ג'ורג'יו ארמני ודיזל, כשמכירות החברה במערב אירופה מהוות כ־40% מהכנסותיה.
סיכוי: לוריאל צפויה להגדיל את מכירותיה בקצב שנתי של יותר מ־6% בחמש שנים הבאות. החברה מציגה שולי רווח לפני מס של כ־16.5% לעומת ממוצע של כ־14.5% בסקטור, כשהרווח למניה צפוי לצמוח בקצב של יותר מ־8% בשנים הקרובות. ללוריאל אין חוב, והיא צפויה לייצר תזרים מזומנים של כ־3 מיליארד יורו ב־2013. החברה מתומחרת בפרמייה קלה ביחס לענף, עם מכפילי רווח של כ־19 ו־17.5 לשנים 2013 ו־2014 בהתאמה לעומת כ־18.5 ו־17 לסקטור.
סיכון: החשיפה לאירופה, החרפת ההאטה הכלכלית והתייקרות חומרי הגלם.
ממליץ: יונתן חדד, אנליסט חו"ל במיטב
השורה התחתונה:
למה לקנות? לוריאל נהנית ממותג גלובלי חזק, וצפויה לייצר תזרים מזומנים של 3 מיליארד יורו ב־2013
רבלון (REV)
רבלון (Revlon) עוסקת בייצור ומכירת מוצרי קוסמטיקה, טיפוח, ריח, יופי ושיער ברחבי העולם. לקוחות החברה רבים ומגוונים וכוללים קמעונאים, רשתות דראגסטור, חנויות כלבו ופרפומריות.
סיכוי: החברה נסחרת לפי שווי של 812 מיליון דולר ומציגה מחזור מכירות שנתי של 1.4 מיליארד דולר. שולי הרווח של רבלון עומדים על כ־14%, בעוד שמכפיל הרווח החזוי שלה עומד על 8.7. מניתוח התפלגות ההכנסות ניתן להבחין כי בשנים האחרונות הציגה רבלון תוצאות מהטובות בענף, בעיקר הודות לביקושים חזקים מצד כלכלות מתעוררות, כגון סין וברזיל. המכירות בארה"ב מהוות כ־55% מהכנסות רבלון, כששיעור ההכנסות שמקורן מחוץ לארה"ב עולה בהיקף נרחב ומהווה מנוע צמיחה עיקרי.
סיכון: התייקרות חומרי גלם כגון שמן דקלים, חמאות ותמציות צמחים, ביחד עם תחרות גבוהה בתחומים שבהם החברה פעילה.
ממליץ: אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט
השורה התחתונה:
למה לקנות? התוצאות החזקות של רבלון בשנים האחרונות, לצד החוזקה במכירות מחוץ לארה"ב
אסתי לאודר (EL)
אסתי לאודר (Estee Lauder) עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מוצרי קוסמטיקה. החברה משווקת את מוצריה דרך חנויות בבעלותה, חנויות כלבו גדולות, דיוטי פרי וקמעונאים מתמחים. אסתי לאודר נסחרת לפי שווי שוק של 23 מיליארד דולר.
סיכוי: ב־2011 דיווחה אסתי לאודר על עלייה של 10% בהכנסות ל־9.7 מיליארד דולר ועל זינוק של 22% ברווח הנקי ל־856 מיליון דולר לעומת 2010. הנהלת אסתי לאודר צופה כי ב־2013 יימשך המומנטום העסקי עם שיפור במרווח התפעולי לצד עלייה של 6%–8% בהכנסות. החברה נסחרת במכפיל רווח חזוי של 22, בדומה לממוצע ההיסטורי ומעט מעל לממוצע הענפי. להערכתנו, פרמיה זו מוצדקת לאור תוצאות עסקיות מהטובות בסקטור, עוצמת המותג ואפשרויות הצמיחה העומדות בפני החברה.
סיכון: התחזקות הדולר, האטה עולמית משמעותית והתגברות התחרות הענפית.
ממליץ: ברוך כהן, מנהל דסק חו"ל באיילים קרנות נאמנות
השורה התחתונה:
למה לקנות? אסתי לאודר מציגה מומנטם עסקי חיובי, מותג חזק ואפשרויות צמיחה מגוונות
קולגייט פלמוליב (CL)
קולגייט פלמוליב (Colgate Palmolive) היא תאגיד אמריקאי לייצור תמרוקים וסבונים, כמו גם חומרי ניקוי וציוד לטיפול בשיניים. החברה נסחרת כיום בשווי שוק של 49.5 מיליארד דולר, לאחר שהמניה טיפסה ב־%22 בשנה האחרונה.
סיכון: להערכתנו, מניית קולגייט פלמוליב נסחרת בפרמיה ובתמחור עודף, עם מכפיל רווח של 17.7. החברה צפויה לסבול מתקופה לא פשוטה במחצית השנייה של 2012. הסיבה: תוצאות חלשות מהצפוי בשוק המוצרים האורגניים שאותם החלה לשווק לאחרונה. בנוסף, החברה צפויה לספוג עלויות גבוהות של כ־1.1 מיליארד דולר הנלוות למהלך של ארגון מחדש שצפוי להימשך כארבע שנים. אנו סבורים כי החברה תרשום שיעור צמיחה אורגני של 5.8% ו־4% לשנים 2013 ו־2014 בהתאמה לעומת 6.1% שהיא צפויה לרשום ב־2012.
סיכוי: תוכנית הארגון מחדש של החברה נתפסת כחיובית בשווקים.
ממליצה: לוריין ליברמן, אנליסטית בכירה בברקליס קפיטל, לונדון
השורה התחתונה:
למה למכור? התוצאות החלשות של קולגייט בשוק האורגני ותהליך הארגון מחדש עלולים לפגוע בצמיחה