$
שוקי חו"ל

מחאות ענק באירופה; 34 פצועים בספרד

מיליוני עובדים הצטרפו לשביתות מתואמות בספרד, פורטוגל, איטליה ומדינות נוספות במחאה על קיצוצי ההוצאות והעלאות המסים

סוכנויות הידיעות 18:4314.11.12

מיליוני עובדים הצטרפו היום (ד') לשביתות המתנהלות ברחבי דרום אירופה, במחאה נגד קיצוצי ההוצאות ועליות המסים, שלטענת האיגודים גרמו לסבל, ולמעשה העמיקו את המשבר הכלכלי באזור. עובדים בספרד ובפורטוגל מקיימים את השביתה המתואמת הראשונה שלהם, בעוד שאיגודי העובדים ביוון, באיטליה, בבלגיה ובצרפת מתכננים שביתות זמניות והפגנות במסגרת "יום הפעולה והסולידריות של אירופה".  

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום בירידות של כ-1% על רקע השביתות. 

 

פוטסי קאק דאקס מילנו

 

המשטרה בספרד עצרה 81 מפגינים. 34 אנשים נפצעו, מתוכם 18 שוטרים. בנוסף, צריכת החשמל נפלה ב-11% על רקע עצירת קווי הייצור במפעלים בעוד שהרכבות בפורטוגל הפחיתו את הפעילות שלהן. "אנחנו בשביתה כדי לעצור את המדיניות המתאבדת הזו", מסר קנדידו מנדז, שעומד בראש התאחדות העובדים השנייה בגודלה בספרד, UGT.

 

הפגנות נגד תוכנית הצנע בספרד הפגנות נגד תוכנית הצנע בספרד צילום: איי פי

 

5 מיליון אנשים, המהווים 22% מכוח העבודה בספרד, חברים באיגודי העובדים בספרד בעוד שבפורטוגל כרבע מ-5.5 מיליון העובדים מאוגדים. איגודי העובדים מתכננים לקיים היום הפגנות וצעדות בערים בשתי המדינות, כאשר ההפגנה המרכזית מתוכננת לשעה שש וחצי בערב (שעון מדריד). "אני שובת בגלל שמי שכן עובד מאולץ לבצע הקרבות גדולות ויותר בשם הורדת החוב, וזהו שקר גס", אומר דניאל סנטוס דה חזוס (43), שמלמד אדריכלות באוניברסיטה בליסבון.

 

באיטליה חלק מההפגנות גלשו לאלימות ושישה שוטרים נפצעו. איגוד העובדים האיטלקי CGIL ארגן 100 הפגנות בנוסף לשביתה של 4 שעות. במילאנו ניפצו הסטודנטים המפגינים חלונות של בנק, בעוד ברומא הסטודנטים יידו אבנים לעבר השוטרים בניסיון לעבור את המחסומים כדי להגיע לבית המגורים של ראש הממשלה מריו מונטי, השוכן בסמוך לפרלמנט האיטלקי. בטורינו צעדו אלפי מפגינים, 20 מפגינים חבטו בשוטר עם אלות.

 

ההפגנות גלשו לאלימות ההפגנות גלשו לאלימות צילום: איי פי

 

ביוון קראו איגודי העובדים קראו לעצירת העבודה באתונה למשך שלוש שעות.

 

בצרפת מתכננים איגודי העובדים לקיים 130 צעדות מחאה, בתמיכה בשביתות נגד הצנע ברחבי אירופה. בהצהרה משותפת, הסבירו האיגודים כי ברצונם להביע "התנגדות עזה לצעדי הצנע שידחפו את אירופה לסטגנציה, ואולי אף למיתון, וייצרו חוסר צדק משווע".

 

עם זאת, נשיא צרפת פרנסואה הולנד טען אתמול כי ההפגנות בצרפת "לא מטילות ספק במדיניות שלנו, אלא דווקא תומכות בה". הולנד אמנם הודה כי יש צורך לקצץ את ההוצאות הציבוריות הגבוהות נוכח המשבר הכלכלי. אך נמנע משימוש במילה "צנע". היום, בראיון לרדיו הצרפתי, שמר ראש הממשלה ז'אן–מארק איירו על גישה זהה: "יש צורך במהלך קפדני להשליט סדר בהוצאות הציבוריות. אבל לא מדובר בצנע. הפירוש של צנע הוא קיצוצים בשכר, בפנסיות ובהטבות. פירוש הדבר פיטורים של אלפי משרות. זו לא המדיניות שלנו".

 

בתוך כך פורסם היום כי הייצור התעשייתי של גוש היורו ירד בספטמבר לשפל שך שלוש שנים. היצור התעשייתי של 17 מדינות גוש היורו ירד ב-2.5% בספטמבר לעומת אוגוסט בהובלת אירלנד ופורטוגל. ציפיות הכלכלנים היו לירידה של 2% בייצור התעשייתי בספטמבר. לעומת ספטמבר 2011, הייצור התעשייתי ירד ב-2.3%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x