מריו דראגי הוריד את תחזית הצמיחה לגוש היורו ב-2012 וב-2013
נגיד הבנק המרכזי של אירופה צופה צמיחה נמוכה מ-1% לשנת 2013; הבנק הותיר את הריבית ללא שינוי - על 0.75%; דראגי: "הכלכלה תציג נתונים חלשים גם בשנה הבאה, התאוששות הדרגתית תחל לקראת סוף 2013"
"התוכנית שלנו להגביר את הנזילות לא הגיעה שווקים הריאלים. גוש היורו לא זכה ליהנות מפירות תוכנית הרכישה החוזרת, להערכתי היא תגיע לשווקים רק במחצית 2013", כך אמר מריו דראגי, נשיא הבנק המרכזי של אירופה, במסיבת עיתונאים בפרנקפורט.
בתוך כך, דראגי הוריד את תחזית הצמיחה של גוש היורו ב-2012 ו-2013 והותיר את הריבית כנה ברמה 0.75%. "גם בשנה הבאה הכלכלה תציג נתונים חלשים, התאוששות הדרגתית תחל במחצית השנייה של 2013", הוסיף. "היתרונות של גוף מפקח יחיד בגוש היורו בלתי ניתנים לערעור ואני מאד בטוח שנגיע להסכם בקרוב". לדבריו הבנק המרכזי דן רבות בנוגע לגובה הריבית לפני ההחלטה.
דראגי צופה ל-2012 צמיחה שלילית של 0.4% עד 6%. לשנת 2013 דראגי צופה התכווצות של 0.9% בתוצר ועד צמיחה של 0.3% בעוד שבתחזית הקודמת שניתנה בספטמבר דראגי צפה ל-2013 צמיחה שלילית של 0.4% עד צמיחה של 1.4%. עם זאת, בתחזית ראשונה ל-2014 דראגי צופה צמיחה של 0.2% עד 2.2%.
בתוך כך, תוכנית רכישת האג"ח עליה הכרז מריו דראגי, שעדיין לא יצאה לפועל, מונעת לעת עתה קריסה פיננסית של מדינות הפריפריה אך אינה פותרת את בעיותיהן התקציביות של המדינות. התוכנית מותנית בצעדים כואבים במדינות הפריפריה, צעדים שכבר הפחיתו את הביקושים וסביר כי יעמיקו עוד יותר את המיתון באירופה, דבר המעורר תסיסה חברתית נרחבת במדינות הפריפריה ובראשן יוון וספרד.
ברבעון השלישי של השנה רשמה כלכלת גוש היורו ירידה של 0.2% במונחים שנתיים בתוצר ונכנסה באופן רשמי למיתון בהמשך להתכווצות של 0.7% בתוצר ברבעון השני. תחזיות הצמיחה לרבעון הרביעי של השנה צופות ירידה של 1.5% בתוצר. שיעור האבטלה הממוצע במדינות גוש היורו הגיע באוקטובר לשיא של 11.7%, בעוד שבאוסטריה נרשם שיעור האבטלה הנמוך בגוש היורו - 4.3%, ובגרמניה שיעור האבטלה נותר אומנם נמוך יחסית, ברמה של 6.9%, אך מזה שמונה חודשים נרשמת עלייה במספר המובטלים.
ניסיונותיה של יוון להפחית את החובות שלה על ידי השקעה של 10 מיליארד יורו (13 מיליארד דולר) ברכישה חוזרת של אג"ח, נתקלת בקשיים. סוכנות הדירוג מודי'ס הורידה במהלך השבוע האחרון את הדירוג של יוון לרמה של SD - חדלות פירעון סלקטיבית - על רקע התוכנית לרכישה חוזרת.
מניות במרכז
הבנק הבריטי סטנדרד צ'ארטר דיווח כי הוא צפוי לשלם 330 מיליון דולר כדי להגיע להסדר עם הרשויות בארה"ב על רקע פרשת הסחר עם איראן למרות האמברגו שהוטל ביולי האחרון.
נוקיה, יצרנית הטלפונים הניידים הנאבקת על קיומה, תמכור את המטה הראשי שלה בפינלנד ב-222 מיליון דולר ולשכור אותו מחדש. המטה בגודל 48 אלף מ"ר באספו בפינלנד,יימכר תמורת 170 מיליון יורו (222 מיליון דולר) לאקסיליון קפיטול, ומיד תיכנס לחוזה שכירות ארוך טווח.
החברה מתמקדת כעת בהגדלת נתח השוק שלה בתחום הסמארטפונים, שנשלט על ידי מכשירי האייפון של אפל והאנדרואיד של גוגל. מכירת הנכסים היא חלק מתוכנית ארגון מחדש שמבצעת החברה.