הישראלים הזרימו 84 מיליון דולר לחברות הפורקס המקומיות ב-2012
לפי דן אנד ברדסטריט, נכון להיום כ-8,600 ישראלים סוחרים במט"ח, ו-4 חברות הפורקס הגדולות בארץ גלגלו 72 מיליארד דולר אשתקד
חברת דן אנד ברדסטריט (D&B) חושפת היום (ב') נתונים חדשים על חברות המסחר במט"ח (פורקס) הפועלות בישראל. מדירוג חברות זירות המסחר העצמאי של הקבוצה עולה כי מחזור העסקאות של ארבע החברות הגדולות בישראל הסתכם ב-72 מיליארד דולר ב-2012.
- לאחר פחות משנה: סאקסו בנק סגר את פורקס טריידינג ישראל
- מאבק הפיקוח על חברות הפורקס מגיע לוועדת הכספים
- רשות ני"ע תפקח על הפורקס; האוזר: "הרגולציה חיונית להגנת הציבור"
עוד עולה מהדירוג כי ארבע החברות הגדולות גייסו בשנה האחרונה 84 מיליון דולר מלקוחות וכי בישראל פועלים כ-8,600 לקוחות הסוחרים במט"ח, באמצעות ארבע החברות הישראליות ATRADE, FXCM, USG CAPITAL ומט"ח 24.
ב-D&B דירגו את החברות בינהם כשבמקום הראשון דורגה חברת ATRADE השייכת לקבוצת AVA הבינלאומית ופועלת בישראל כ-6 שנים. במקום השני דורגה חברת FXCM, השייכת לקבוצת FXCM העולמית, במקום השלישי דורגה חברת USG Capital הפעילה בארץ משנת 2007 ובמקום הרביעי דורגה חברת מט"ח 24 הפועלת בארץ משנת 2000. החברות דורגו על פי מודל הכולל שישה פרמטרים: סך כל המועסקים בחברה, מספר הלקוחות, סך הגיוס לחברה, המרווח הממוצע, ותק החברה וסך מחזור העסקאות החודשי.
נכון להיום, חברות המסחר במט"ח פועלות בארץ עם פיקוח רגולטורי חלקי, המגביל את פעילות החברות, כיוון שאינו מאפשר למשקיע לבחון בשקיפות מלאה את אמינות החברה לפני השקעת כספו. על פי התקנות החדשות החברות יידרשו לפרט בפני אנשי הרשות את התוכנית העסקית ובכללה את האופן שבו הן מתכוונות לייצר הכנסות מהשירותים שיספקו ללקוחות וכן את היקף ההכנסה הצפוי מכל אחד מהשירותים. חברה שתבקש לקבל רישיון מהרשות תידרש לחשוף בפניה את שיעור הצמיחה הצפוי בשלוש השנים העוקבות לבקשה, כמו גם את סוג הלקוחות שאליהם היא מתכוונת לפנות ואת דרכי השיווק המתוכננות.
כמו כן, היקף הבטוחה שיידרש להפקיד משקיע בעסקה ממונפת בתחום יעמוד על 20% מערך העסקה, זאת במקרה שמדובר בעסקה שמבוצעת במכשיר פיננסי ברמת סיכון גבוהה.
חיים כהן, מנכ"ל D&B ציין כי "המשך צמיחת הענף תלויה במידה רבה בתחושות הביטחון והאמינות שיספקו החברות ללקוחות ובניהול סיכונים מחושב ונבון של החברות ושל המשקיעים".