בלעדי לכלכליסט
אל על טרפדה מכירת UPS לממן
אל על, שמחזיקה ב־15% ממניות ממן, חוששת שקניית UPS תדרדר את יחסיה עם חברות השילוח המתחרות
עוד נודע ל"כלכליסט" כי ראש אגף מטענים באל על היה זה ששכנע את הנהלת חברת התעופה להתנגד לעסקה. לטענתו הדבר עלול היה לגרום לבעיות מול משלחים אחרים שמתחרים ב־UPS וכן לסרבל את קבלת ההחלטות באל על שמחזיקה ב־15% ממן, כך שכל עסקת שילוח ב־UPS אחרי מכירת השליטה לממן, היתה עלולה להיחשב כעסקת בעלי עניין עבור אל על.
חברות השילוח בארץ התנגדו אף הן לעסקה והציגו את עמדתן בפני הממונה על הגבלים עסקיים. ממן דחתה את מועד ההצבעה על העסקה לבקשת רשות ני"ע לפרסום פרטים נוספים על העסקה.
חברת תעבורה של משפחת לבנת מחזיקה ב־65% מממן, הציבור מחזיק ב־20% נוספים ואל על ביתר המניות. ממן אמורה היתה לרכוש את UPS ישראל תמורת 100 מיליון שקל. העסקה דורשת אישור של רוב מבעלי המניות הלא נגועים בממן, שכן בצד המוכר נמצאת משפחת לבנת שמחזיקה (45%) ב־UPS ביחד עם למדן השקעות ונכסים שבבעלות חן למדן (35.5). ביתר המניות מחזיקים מנהלי החברה.
UPS ישראל נוסדה ב־1994 על ידי משפחת לבנת ולמדן, והיא פועלת בתחום הבלדרות הבינלאומית והפנים ארצית, שירותים לוגיסטיים, שילוח אווירי וימי ועמילות מכס. ב־2010 הרחיבה UPS את פעילותה לשילוח אוויר וימי גם של מטענים ומשלוחים רגילים וגדולים והגדילה בכך משמעותית את שירותיה, מגוון לקוחותיה כמו גם את מצבת כוח האדם שלה.
החברה מעסיקה 900 עובדים. הכנסותיה של UPS במחצית הראשונה של 2012 הסתכמו בכ־222 מיליון שקל והחברה יצרה רווח תפעולי של כ־17.7 מיליון שקל. למדן אולץ למכור את מניותיו בשל אחזקותיו בחברה המתחרה אוריין.
ביטול המכירה לווה באכזבה קשה בממן. יו"ר החברה נחמה רונן אמרה בעבר, עם החתימה על העסקה כי "עסקה זו הנה רכישה אסטרטגית ומשמעותית עבור ממן ומטרתה לייצר ערך רב למשקיעים. זהו מהלך טבעי עבורנו מאחר שפעילות הליבה של ממן זה שנים ארוכות הנה בתחום הלוגיסטיקה, מטענים ותעופה".
מממן נמסר בתגובה כי "בעקבות התנגדות של שותף בחברה החליטה החברה לבטל את העסקה".