בבילון עברה למודל חינמי, אנשי המכירות מפוטרים
יצרנית תוכנת התרגום מפטרת 30 איש, מרביתם סטודנטים. במקביל, מגייסת החברה בימים אלה עובדי מחקר ופיתוח
בבילון, יצרנית תוכנת התרגום למחשבים אישיים ולמכשירי סלולר שבשליטת נועם לניר, מפטרת כ־30 איש, כחמישית מעובדי החברה בישראל. נכון לסוף 2011, בבילון העסיקה 165 עובדים. העובדים יפוטרו ממחלקת השירות והמכירות, שהעסיקה 86 איש, מרביתם סטודנטים. בכוונת בבילון להחליף את העובדים בעובדי פיתוח.
- "רויטרס לא חידשו כלום. השוק מחפש סיבות לקנות את בבילון, אז הוא קונה"
- אי הוודאות מערערת את בבילון: צניחה של 28% בחודש וחצי
- בבילון דוהרת: הרווח הנקי זינק פי 6 ל-31 מיליון שקל ברבעון השלישי
הפיטורים במחלקת המכירות נובעים, ככל הנראה, מהעובדה שבבילון עברה למודל חינמי, שבו תוכנת התרגום שלה מותקנת על סרגל הכלים של דפדפן האינטרנט והשימוש בה נעשה ללא תשלום. למרות מהלך הפיטורים, ההערכות בענף הן כי מספר עובדי החברה יגדל בסוף 2013 לעומת סוף 2011.
בתגובה לדברים נמסר מבבילון: "בבילון היא חברת צמיחה טכנולוגית העורכת מפעם לפעם התאמות במצבת כוח האדם שלה, בהתאם לצרכים הקשורים בהתפתחותה ובמודל העסקי. כחלק מכך, החליטה החברה לצמצם את מערך המכירות, ובמקביל, ממשיכה לפעול בימים אלה לגיוס עובדים לפעילות המחקר והפיתוח".
בבילון רשמה ברבעון השלישי של 2012 הכנסות של 198 מיליון שקל, עלייה של 245% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הנקי הסתכם ב־31 מיליון שקל, עלייה של 520% לעומת הרבעון המקביל. בנובמבר 2012 הודיעה החברה כי היא דוחה את הנפקתה המתוכננת בוול סטריט. על פי אחת ההערכות, בבילון עשויה להפוך לפרטית אם לא תצליח לבצע הנפקה, כפי שהציעה קרן ההשקעות ריד אלסווייר שמחזיקה 18% מבבילון לפני כחודשיים.
מאז ההודעה על דחיית ההנפקה נפלה מניית בבילון ב־24%, והחברה נסחרת לפי שווי של כ־1.1 מיליארד שקל.