$
בורסת ת"א

קמור: בנק הפועלים דורש פירעון מיידי של החובות בהיקף 80.9 מיליון שקל

החברה שבשליטת דני ברנר נמצאת במו"מ להסדר חוב עם בעלי האג"ח; הבנק טוען שהעמדת החוב לפרעון מיידי היא בין היתר עקב פגיעה ביכולת הכספית של החברה, והעובדה שקמור נדרשה על ידי נושים אחרים שלה לפרוע את חובותיה בפירעון מיידי

מעין מנלה 09:3828.01.13
בנק הפועלים מעמיד את חובות קמור, שנמצאת במו"מ להסדר חוב עם בעלי האג"ח, בהיקף 80.9 מיליון שקל לפירעון מיידי. קמור דיווחה לבורסה כי קיבלה אתמול מהבנק מכתב דרישת פרעון חוב לפיו החברה נדרשת לפרוע בתוך חמישה ימים את מלוא חובותיה לבנק וכן עמלת פרעון מוקדם בגין ההלוואות השקליות שהועמדו לחברה על ידי הבנק.

 

הבנק מבקש להעמיד את החוב לפרעון מיידי לאור פיגור בפרעון ההלוואות לבנק, פגיעה ביכולת הכספית של החברה והעובדה שהחברה נדרשה על ידי נושים אחרים שלה לפרוע את חובותיה כלפיהם בפירעון מיידי, כך לפי מכתב הבנק לקמור.

 

בסוף דצמבר, קמור הציגה מתווה להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח. על פי המתווה שהוצג, כל תשלומי הקרן למחזיקי איגרות החוב של החברה (סדרות ו' וח') יידחו בשנתיים. מנגד, תשלומי הריבית ישולמו כסדרם במועדים שנקבעו, זאת מלבד תשלום הריבית הקרוב שהיה אמור להתבצע במרץ הקרוב, ויידחה ליולי. היקף החובות כלפי המחזיקים עומד על כ־110 מיליון שקל.

 

קמור מציינת בהודעתה לבורסה אמש כי במקביל למשלוח דרישת הפרעון, הבנק חייב את חשבון העו"ש של החברה ב-90.5 מיליון שקל. החברה שיעבדה לבנק כנגד חובותיה בשיעבוד קבוע ראשון בדרגה פקדון כספי אשר היתרה בו עומדת על סך 85 מיליון שקל.

 

דני ברנר, בעל השליטה בקמור דני ברנר, בעל השליטה בקמור

 

במקביל, מדיווח החברה לבורסה עולה, כי בעל השליטה בה, חברת אגרי אינווסט, הנשלטת על ידי דני ברנר, והיא הפעילות המרכזית שלה, קיבלה מכתב דרישה לפרעון מיידי של חובותיה כלפי בנק הפועלים בסך 68.5 מיליון שקל. החוב של אגרי לבנק מובטח בשעבוד קבוע ראשון על מניות קמור שמוחזקות על ידי אגרי מהוות 63.8% ממניות קמור, שהינן נכסה היחידי של אגרי.

 

קמור נקלעה למשבר על רקע המינוף הגבוה בחברה, כאשר לוח הזמנים של החזר החוב היה קצר מדי ביחס להכנסות החברה, וזאת, בעיקר לאחר מכירת קמור מוטורס לדלק רכב לפני שנה וחצי, לפי שווי של 253 מיליון שקל.

 

לקמור כמה נכסים מהותיים, ובהם אוניות ונדל"ן, כאשר עיקר יכולתה של החברה לשרת את החוב תלוי בעלייה בשווי הנכסים ובמימושם. נכון לעכשיו, המזומנים הנובעים לחברה מפעילותה השוטפת אינם מספיקים לפירעון איגרות החוב לפי לוח הסילוקין הקיים, ולכן נאלצה החברה להגיע להסדר.

 

קמור סבלה משתי בעיות עיקריות, משבר הנדל"ן באירופה פגע בשווי נכסיה ביבשת, ואילו בתחום התובלה הימית נפלו מחירי התובלה בשנים האחרונות, כאשר בעקבות זאת נפל ערך ספינותיה, ונפגע תזרים המזומנים שלה מההובלה בספינות אלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x